Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Kaikenlaista politiikasta

Aloittaja Juha, 03.07.14 - klo:23:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 18 Vieraat katselee tätä aihetta.

Amanda

#180

Tuon saman uutisenhan minä linkitin viestissäni.. en viitsinyt lukea vielä kokonaan, tiedän lukemattakin.. :-\

Mulla on kirja The Favored Daughter: One Woman's Fight to Lead Afghanistan into the Future,  Fawzia Koofi, suosittelen.
Ja ainakin yhtä hyvä http://en.wikipedia.org/wiki/A_Thousand_Splendid_Suns.

Jälkimmäistä ei voi jättää kesken, helppolukuinen ja koskettava, varsinkin naisille must-read. Ensimmäinen on naispoliitikon oma elämänkertomus.. järkyttävä.

Suti

päivä kerrallaan

Toope

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 29.10.14 - klo:11:12
Olen usein ajatellut, että ns. kylmä sota on syypää moniin Lähi-Idän ogenlmiin. Kaikki alkoi Afghanistanista venäläisten miehityksen jälkeen. Naiset alkoivat opiskelemaan, n. puolen valtion palkkalistoilla olivat naisia.

En yhdy tuohon näkemykseen, vaikka länsimaiden ja NL:n sekaantuminen islamilaisiin maihin ongelmia aiheuttikin. Ne silti olivat enemmän kriisejä laukaisevia tekijöitä, eivät niitä aiheuttaneita. Islamilaisen maailman ongelmat ovat muhineet jo vuosisatoja. Kyvyttömyys kehittyä ja uudistua ovat olleet ongelmia jo keskiajalta saakka. Perimmäiset ongelmat islamilaisissa maissa ovat oman kulttuurin ja yhteiskunnan sisällä, koska ne ovat jämähtäneet asemiinsa, eivätkä kykene muuntautumaan esim. länsimaiden tavoin ympäröivän yhteiskunnan muuttuessa. Islamin ongelma on juuri siinä, että se tavoittelee staattista ympäristöä, mikä on epärealistinen ajatus itsessään. Yhteiskuntahan aina kehittyy/muuttuu, johonkin suuntaan. Islamilainen malli kieltää käytännössä tämän. Se haluaa pitää asiat sellaisina, kuin olivat islamin huippuaikoina (jotka ovat kaukana takanapäin). Länsimaat tai NL ovat silti vain osatekijöitä islamilaisen maailman ongelmiin. Pääsyyllinen löytyy oman yhteiskunnan kyvyttömyydestä kehittyä ja sopeutua maailmaan.

http://itstartswiththeveil.files.wordpress.com/2014/02/afghanistan-women-covered.jpg?w=788
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Toope

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 29.10.14 - klo:12:37

Tuon saman uutisenhan minä linkitin viestissäni.. en viitsinyt lukea vielä kokonaan, tiedän lukemattakin.. :-\

Mulla on kirja The Favored Daughter: One Woman's Fight to Lead Afghanistan into the Future,  Fawzia Koofi, suosittelen.
Ja ainakin yhtä hyvä http://en.wikipedia.org/wiki/A_Thousand_Splendid_Suns.

Jälkimmäistä ei voi jättää kesken, helppolukuinen ja koskettava, varsinkin naisille must-read. Ensimmäinen on naispoliitikon oma elämänkertomus.. järkyttävä.

Laitan lukulistalleni tuon kirjan. Suattaapi olla mielenkiintoinen.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

kromi

Minun mielestäni taas asia on niin, ettei islam kehity!
On jämähtänyt sijoilleen! Islam paha, länsi hyvä!
Mikä siinä oikeasti on, ettei länsimaiden ulkopuolella olevat maat ole kehittyneet? Kaukasidit rules!
Kristilliseen arvomaailmaan perustuvat yhteiskunnat rules!
Muut sucks!
Länsi ja kristillisyys rules!
Muu sucks!
Ei kehitystä = ei kristillistä arvomaailmaa!
Mitä tulee muun maailaman kehitykseen, niin Aasiassa pitäisi väki vaihtaa kaukasideihin, ennen kuin väistämätön tapahtuu!
Kristillinen arvomaailma hyvä!
Sattuu päähän!
Sattuu polveen! Sattuu päähän ja polveen ja sieluun ja kaukasidiseen mieleen.........

Länsimainen kristillinen oikeistoliberaali politiikka rules!!!!!!!!!!!!!

Amanda

#185
En keksi muuta syytä tuolle, kuin että Toopella on vuosikymmenien takainen trauma saatuaan mielitietyltään iranilaiselta tytöltä rukkaset.. nyt tyttö on ns. sour grapes.

Mutta vakavasti. Kommunismi oli epäonnistumaan tuomittu ideologia, mutta Afghanistanille se oli siunaus. Ette tietenkään lukeneet linkittämääni artikkelia tai katselleet kuvasarjaa http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/05/27/once_upon_a_time_in_afghanistan

"Mutta se ei ole Afganistan, jonka muistan. Kasvoin Kabulissa 1950 ja 60-luvuilla.."
Olipa kerran Afghanistanissa


Google kääntäjä auttoi ystävällisesti, vastoin nettietikettiä linkitän:

Lainaa

Once Upon a Time in Afganistanissa ...
Levykaupoista, Mad Men huonekaluja, ja lyijykynä hameet - kun Kabul oli rock 'n' roll, ei raketteja.

Mohammad Qayoumi
27 toukokuu 2010

"Ilman luotettavaa kansainvälistä rauhaa, maanpuolustus on tärkeä rooli asioihin kansakunnan."

 Afganistanin kerran vahva ja toimiva puolustava joukot ovat tänään vain muisto. Jälkeen Neuvostoliitto jätti, Pakistan oli keskeinen tuhoaa maan asevoimien. 1990-luvulta lähtien sisällissota, myöhemmin Taleban haltuunotto, ja Yhdysvaltain johtama interventio, kotimaan turvallisuusjoukot ovat osoittautuneet erittäin vaikea rakentaa, vaikka turvallisuus on edelleen top huolta.
Jaa +

Katsella valokuvia.

 Käytössä äskettäin vieraillut Afganistanissa, Britannian puolustusministeri Liam Fox veti tulen kutsuen sitä "rikki 13. vuosisadan maa."Yleisin vastaväite ei ollut, että hän oli väärässä, mutta hän oli liian tylsä. Hän on tuskin ensimmäinen länsimaalainen merkitä Afganistanin keskiaikainen. Entinen Blackwater toimitusjohtaja Erik Prince kuvaili hiljattain maan asuttama "barbaarien" kanssa "1200 AD mentaliteetti." Monet olettavat, että kaikki Afganistanissa on koskaan ollut - ungovernable maa, jossa kaaos on hakattu kukkuloille. Kun otetaan kuvia ihmiset näkevät televisiossa ja otsikoita kirjoitettu Afganistan kolmen viime vuosikymmenen sodan, monet päätellä maa ei koskaan tehnyt sitä pois keskiajalla.
 [[SHARE]]

 Mutta se ei ole Afganistanissa muistan. Kasvoin Kabulissa vuonna 1950 ja 60-luvuilla. Kun olin yläasteella, muistan, että yksi käynti kaupungin markkinoilla, ostin kuvakirja Maasta julkaiseman Afganistanin suunnittelua ministeriö. Useimmat kuvista on vuodelta 1950. Olin pitkälti unohtanut tuon kirjan viime aikoihin asti; Lähdin Afganistanista vuonna 1968, Yhdysvaltain rahoittama stipendi opiskella Beirutin amerikkalainen yliopisto, ja työskenteli tämän jälkeen Lähi-idässä ja nyt Yhdysvalloissa. Mutta viime aikoina, päätin etsiä toisen kopion. Herätti se, että uutinen kuvauksia maan historiassa ei niveltyvät oman muistoja, halusin löytää totuuden. Läpi kollega, sain kopion kirjasta ja myöntänyt, että Time Capsule on Afganistanin olin kerran tiedossa - ehkä hieman airbrushed valtion virkamiehet, mutta paljon realistisempi kuva kotimaani kuin yksi usein näkee tänään.

Puoli vuosisataa sitten, Afganistanin naisten harjoittanut uran lääketiede; miehet ja naiset sekoittuivat rennosti elokuvateattereissa ja yliopistojen kampuksilla Kabulissa; tehtaita lähiöissä jauhoivat tekstiilit ja muut tavarat. Oli perinne lakia ja järjestystä, ja hallitus pystyy yrityksen suurten kansallisten infrastruktuurihankkeiden, kuten rakennus vesivoimalaitosten ja tiet, vaikkakin ulkopuolista apua. Tavalliset ihmiset oli toivoa, uskoa siihen, että koulutus voisi avata mahdollisuuksia kaikille, vakuuttunut siitä, että valoisa tulevaisuus edessäpäin. Kaikki tämä on tuhoutunut kolme vuosikymmentä jatkuneen sodan, mutta se oli todellinen.

 Sen jälkeen olen ollut kuvia tuossa kirjassa digitoitu. Muistaa Afganistanin toiveikas ohi vain tekee sen nykyisen kurjuuden näyttävät enemmän traaginen. Jotkut kuvatekstit kirja on vaikea lukea tänään: "Afganistanin rodullista monimuotoisuutta on vähän merkitystä paitsi etnologi. Kysy keneltä tahansa Afganistanin tunnistaa naapuri ja hän kutsuu häntä vain veli." "Osaajat kuten nämä lehdistön toimijat rakentavat uudet standardit itselleen ja maansa." "Sadat Afganistanin nuoret ovat aktiivisesti mukana Scout ohjelmiin." Mutta on tärkeää tietää, että häiriö, terrorismi, ja väkivalta kouluissa, kouluttaa tytöt eivät ole väistämättömiä. Haluan näyttää Afganistanin nykynuorten, kuinka heidän vanhempansa ja isovanhempansa todella elänyt.

Jaa +


Alkuperäinen kuvateksti: "Kabulin yliopiston opiskelijoiden muuttuviin luokissa. Ilmoittautuminen on kaksinkertaistunut viimeisen neljän vuoden aikana."

Fyysinen kampuksella Kabulin yliopiston, Kuvassa, ei näytä kovin erilainen tänään. Mutta ihmiset tekevät. 1950- ja 60-luvuilla, opiskelijat käyttivät Länsi-tyyli vaatteet; nuorten miesten ja naisten vuorovaikutuksessa suhteellisen vapaasti. Nykyään naiset peitettävä päänsä ja paljon heidän ruumiinsa, jopa Kabulissa.Puoli vuosisataa myöhemmin, miehet ja naiset elävät paljon enemmän erillisiä maailmoja.

Jaa +


"Biologian luokassa, Kabulin yliopistossa."

 1950- ja 60-luvuilla, naiset pystyivät jatkamaan ammatillisen uran aloilla, kuten lääketieteessä. Tänään, kouluja, jotka kouluttavat naiset ovat kohde väkivaltaa, jopa enemmän kuin viisi tai kuusi vuotta sitten.

Jaa +


"Student sairaanhoitajien synnytyssairaalassa, Kabul."

 Kun olin nuori, koulutus oli arvostettu ja pidetty suuri taajuuskorjain. Jos meni kouluun ja saavuttaa hyviä arvosanoja, sinun on mahdollisuus päästä yliopistoon, ehkä opiskella ulkomailla, osa keskiluokan ja nauttia mukava elämäntapa. Koulutus oli pyhitetty arvo. Tänään uskon, että ihmiset ovat paljon enemmän kyyninen. He eivät näe yhteys koulutuksen ja paremman elämän; he näkevät sen sijaan, että ne, jotka ovat keränneet varallisuutta ja valtaa ole tehnyt niin laillisin keinoin.

Jaa +

 


"Useimmat sairaalat antavat laaja synnytyksen jälkeinen hoito ja nuoria äitejä."

 Tämä pikkulasten osastolla Kabulissa sairaalassa vuonna 1960 jyrkästi yhden kävin vuonna 2004 Mazar-e-Sharif. Siellä löysin kaksi ennenaikaisesti syntyneillä lapsilla, joilla on sama hautomo. Että sairaala, kuten monet Afganistanissa tänään, ei ollut tarpeeksi laitteita.

Jaa +

 


"Pikkulasten osastolla ruokinta-aika."

 Vuonna 1960, noin puolet Afganistanin ihmisellä oli pääsy jonkin tason sairaanhoidon; nyt paljon pienempi prosenttiosuus tehdä. Päivän sairaalat ovat täynnä, tilat rajattu; Lähes joka neljäs vauvoille Afganistanissa syntynyt tänään ei saavuta viidettä syntymäpäiväänsä.

Jaa +

 


"Laboratorio Vaccine Research Center."

 Edellä on rokote tutkimuskeskus kiinni Kabuliin sairaalassa vuonna 1960. Tänään, sairaanhoito koko maassa rajoittavat useat tekijät, kuten puute sähköstä. Alle 20 prosenttia afgaanit saavat sähköä; monissa kodeissa valaistaan ​​öljyvalot, vain fanit käynnissä torjua lämpöä.

Jaa +

 


"Kyläläinen tyytyväinen kotisairaanhoidon hänen yhdiste."

Valtion Afganistanin kerran valvoi eri maaseudun kehittämisohjelmia, joista yksi, Kuvassa, joka lähetti sairaanhoitajien jeeppejä syrjäkylille siirrostamaan asukkaille tällaisista sairauksista kuten kolera. Nyt turvallisuuskysymykset yksin tehdä tällaista työtä on lähes mahdotonta. Hallitus sairaanhoitajat sekä YK: n ja kansalaisjärjestöjen terveydenhoitoalan työntekijöiden, ovat säännöllisiä tavoitteet kapinallisryhmät että pelkästään haluavat luoda häiriö ja kauhua yhteiskunnassa.

Jaa +

 


"Sadat Afganistanin nuoret ovat aktiivisesti mukana Scout ohjelmiin."

 Afganistan oli kerran partiolaisten ja partiotytöille. 1950- ja 60-luvuilla, kuten ohjelmat olivat hyvin samanlaisia ​​kuin heidän kollegansa Yhdysvalloissa, jossa opiskelijat peruskoulun ja yläasteen oppia luontopolkuja, retkeily ja yleinen turvallisuus. Mutta partiotoiminta joukot hävisivät kokonaan, kun Neuvostoliiton valloitusten 1970-luvun lopulla.

Jaa +

 


"Park Cinema, kuten monet muutkin, antaa valmiudet viihdettä."

 Tämä elokuvateatteri oli lähellä, jossa olen kerran elänyt, ja voisimme jopa nähdä Hollywood-elokuvia siellä. (Muistan nähneeni Spartacus, FBI Story, ja Dirty Dozen.)

Jaa +

 


"Äidit ja lapset kaupungin leikkikenttä."

 Muistan myös leikkipaikka muutaman sadan metrin päässä teatterista, jossa äidit tapana ottaa lapsensa leikkiä. Nyt vain miehet maleksia kaupungin puistoissa; se on vaarallinen saattamaan lapsia ulkopuolella.

Jaa +

 


"Osaajat kuten nämä lehdistön toimijat rakentavat uudet standardit itselleen ja maansa."

 Kevyt ja keskisuurten teollisuuden, kuten tämä metalli myymälä Kabulin lähiöissä, aikoinaan piti lupaavilta Afganistanin talous. Mutta tänään, miten voisit ajaa tällaista toimintaa ilman runsaasti sähköä? Nyt on vain pieniä kauppoja, ihmisiä, jotka työskentelevät kotona - ei suuria teollisia keskuksia. Tällä hetkellä Afganistanin tärkein vienti on oopiumia.

Jaa +

 


"Sarobi Hydro-voimalaitoksen Kabul on yksi maan merkittävimmistä voimalaitoksissa."

 Saksan apu, Afganistan rakensi sen ensimmäinen suuri vesivoimalaitos, Kuvassa, 1950-luvun alussa. Tuolloin se oli uusinta. Se on edelleen toiminnassa, mutta valitettavasti, viimeisten kahdeksan vuoden aikana Afganistanin hallitus ei ole pystynyt rakentamaan yhden suuren voimalaitoksen kaikenlaista.Vain melkoinen saavutus on ollut laajeneminen liikenteen linja Uzbekistaniin, jotta teho voidaan tuoda pohjoisesta.

Jaa +

 


"Gulbahar Textile Plant on yksi nykyaikaisimmista Aasiassa."

 Kun olin nuori, Afganistanissa ei ole keskipitkän ja kevyt teollisuus, kuten kutomon Kuvassa. Oli mielessä silloin, että Afganistan oli valoisa tulevaisuus - sen talous oli kasvussa, sen teollisuuden par muiden alueen maiden. Tuolloin suurin osa puuvilla käsiteltävien kasvien näin on kasvanut paikallisesti. Mutta kolme vuosikymmentä jatkuneen sodan tuhonnut teollisuuden ja toimitusketjun.

Jaa +

 


"Kabul palvelee ajan tasalla kuljetusjärjestelmä."

 Verrattuna 1950- ja 60-luvuilla, vähemmän naiset työskentelevät kodin ulkopuolella, ja niiden varusteet ovat paljon varovaisemmin kuin mitä näet täällä.

Jaa +

 


"Keski-ohjauspaneeli Radio Kabulissa lähetin. Lähetin voidaan kuulla niin kaukana kuin Etelä-Afrikka ja Indonesia."

 Jos selattava läpi radion valitsin vuonna 1960, kuulisit lähetyksiä maailman uutisia, paikallisia uutisia, musiikki-ohjelmia, hauska sketsejä, poliittinen keskustelu, ehkä Taideohjelmaan, lasten show. Radio Kabulissa, valtion ylläpitämä asema, jonka vanhat toimistot Kuvassa lanseerattiin 1930-luvulla.

Jaa +

 


"Nauhoitushuoneessa esitallentaa monissa haastatteluissa, erityinen palvelu ohjelmia lähetystä jälkeenpäin."

 Moderni Afganistan todella on enemmän yksityisiä radioasemia sekä lähetys ja satelliitti-tv-ohjelmia. Tämä on yksi valopilkku. Mutta pääsy radio- ja tv-riippuvainen sähköstä, ja niin käytännön järkeä, yleisö on siis rajallinen. Vain kaikkein hyvin toimeentulevia perheitä on oma generaattorit varmistaa keskeytymätön sähkön valtaan sähkölaitteita.

Jaa +

 


"Kansainvälinen messuilla Kabul."

 Aikana vuotuinen muistojuhla Afganistanin itsenäisyyden, Kabul sytytettiin yöllä elokuun lopulla ja syyskuun alussa yhdeksän iltaisin 1960-luvun alussa. Nyt kaupunki on pimeä. Jopa ajo yöllä antaa aavemainen tunne. On tuskin mitään valoja;kadut ovat autiot, ja ei ole yöelämää.

Jaa +

 


"Textile store näyteikkunoita."

 Vaateliikkeitä, kuten nämä olivat tuttu Kabulissa aikana lapsuuteni.

Jaa +

 


"Äänilevy myymälä."

 Niin, liian, olivat levykaupoista, tuo rytmi ja energia länsimaissa Kabuliin nuoria.

Jaa +

 


"Huonekalut näyttö room."

 Tänään, huonekaluliikkeet kuten tämä ovat harvinaisuus. Useimmat kalusteet on valmistettu Afganistanin ulkopuolella, ja vain pieni osa afgaanien nyt edes yksinkertaiset huonekalut näin kodeissaan.

Jaa +

 


"Hedelmät basaari."

 Kun käyn Kabulissa tänään, se on vain hedelmä myyjäisiä että yhä samalta.

Jaa +

 


"Kaappi istunnossa."

Koulutustaso Afganistanin hallituksen tänään on paljon vähemmän kuin se oli 50 vuotta sitten, kun tämä kuva otettiin. Tuolloin useimmat korkea-arvoiset virkamiehet olisi ollut maisterin tai tohtorin tutkinnot. Länsi-mekko oli normi. Näinä päivinä, hallituksen kokoukset Kabulissa käydään miehillä, monet pitkät parrat, iso turbaanit ja perinteiseen asuun.

Jaa +

 


"Ilman luotettavaa kansainvälistä rauhaa, maanpuolustus on tärkeä rooli asioihin kansakunnan."

 Afganistanin kerran vahva ja toimiva puolustava joukot ovat tänään vain muisto. Jälkeen Neuvostoliitto jätti, Pakistan oli keskeinen tuhoaa maan asevoimien. 1990-luvulta lähtien sisällissota, myöhemmin Taleban haltuunotto, ja Yhdysvaltain johtama interventio, kotimaan turvallisuusjoukot ovat osoittautuneet erittäin vaikea rakentaa, vaikka turvallisuus on edelleen top huolta.
Jaa +

Katsella valokuvia.

 Käytössä äskettäin vieraillut Afganistanissa, Britannian puolustusministeri Liam Fox veti tulen kutsuen sitä "rikki 13. vuosisadan maa."Yleisin vastaväite ei ollut, että hän oli väärässä, mutta hän oli liian tylsä. Hän on tuskin ensimmäinen länsimaalainen merkitä Afganistanin keskiaikainen. Entinen Blackwater toimitusjohtaja Erik Prince kuvaili hiljattain maan asuttama "barbaarien" kanssa "1200 AD mentaliteetti." Monet olettavat, että kaikki Afganistanissa on koskaan ollut - ungovernable maa, jossa kaaos on hakattu kukkuloille. Kun otetaan kuvia ihmiset näkevät televisiossa ja otsikoita kirjoitettu Afganistan kolmen viime vuosikymmenen sodan, monet päätellä maa ei koskaan tehnyt sitä pois keskiajalla.
 [[SHARE]]

 Mutta se ei ole Afganistanissa muistan. Kasvoin Kabulissa vuonna 1950 ja 60-luvuilla. Kun olin yläasteella, muistan, että yksi käynti kaupungin markkinoilla, ostin kuvakirja Maasta julkaiseman Afganistanin suunnittelua ministeriö. Useimmat kuvista on vuodelta 1950. Olin pitkälti unohtanut tuon kirjan viime aikoihin asti; Lähdin Afganistanista vuonna 1968, Yhdysvaltain rahoittama stipendi opiskella Beirutin amerikkalainen yliopisto, ja työskenteli tämän jälkeen Lähi-idässä ja nyt Yhdysvalloissa. Mutta viime aikoina, päätin etsiä toisen kopion. Herätti se, että uutinen kuvauksia maan historiassa ei niveltyvät oman muistoja, halusin löytää totuuden. Läpi kollega, sain kopion kirjasta ja myöntänyt, että Time Capsule on Afganistanin olin kerran tiedossa - ehkä hieman airbrushed valtion virkamiehet, mutta paljon realistisempi kuva kotimaani kuin yksi usein näkee tänään.

Puoli vuosisataa sitten, Afganistanin naisten harjoittanut uran lääketiede; miehet ja naiset sekoittuivat rennosti elokuvateattereissa ja yliopistojen kampuksilla Kabulissa; tehtaita lähiöissä jauhoivat tekstiilit ja muut tavarat. Oli perinne lakia ja järjestystä, ja hallitus pystyy yrityksen suurten kansallisten infrastruktuurihankkeiden, kuten rakennus vesivoimalaitosten ja tiet, vaikkakin ulkopuolista apua. Tavalliset ihmiset oli toivoa, uskoa siihen, että koulutus voisi avata mahdollisuuksia kaikille, vakuuttunut siitä, että valoisa tulevaisuus edessäpäin. Kaikki tämä on tuhoutunut kolme vuosikymmentä jatkuneen sodan, mutta se oli todellinen.

 Sen jälkeen olen ollut kuvia tuossa kirjassa digitoitu. Muistaa Afganistanin toiveikas ohi vain tekee sen nykyisen kurjuuden näyttävät enemmän traaginen. Jotkut kuvatekstit kirja on vaikea lukea tänään: "Afganistanin rodullista monimuotoisuutta on vähän merkitystä paitsi etnologi. Kysy keneltä tahansa Afganistanin tunnistaa naapuri ja hän kutsuu häntä vain veli." "Osaajat kuten nämä lehdistön toimijat rakentavat uudet standardit itselleen ja maansa." "Sadat Afganistanin nuoret ovat aktiivisesti mukana Scout ohjelmiin." Mutta on tärkeää tietää, että häiriö, terrorismi, ja väkivalta kouluissa, kouluttaa tytöt eivät ole väistämättömiä. Haluan näyttää Afganistanin nykynuorten, kuinka heidän vanhempansa ja isovanhempansa todella elänyt.

 Mohammad Qayoumi
27 toukokuu 2010

Toope

#186
Niin parahin Tiistai, minäkin olen sitä mieltä, että jopa Neuvostoliiton miehitys oli Afganistanin naisille parempaa kuin nykyhallinto tai Taleban-hallinto. Jopa neuvostohallinto tarjosi jotain sivistystä naisille. Taleban on sitä pahinta mitä naisille voisi toivoa/kirota. Nasima Razmyar (joka on afg. synt.) tuossa blogissaan (IL) totesi, että hänen kulttuurinsa kunnioittaa vanhuksia. No, onko näin? Kunnioittaako kulttuuri ylipäätään ihmisyyttä, jos teloittavat raiskattuja naisia ja ihmisiä, jotka ajattelevat/uskovat eri tavoin... Minusta afganistanilainen kulttuuri on aika perseestä, jos kohtelee ihmisiä noin huonosti. Parantamisen ja oppimisen varaa olisi paljonkin. Miksei esim. länsimaista?

ps. Suhteeni iranilaissyntyisen naisen kanssa oli muuten ihan kiva, hän vain oli lahna sängyssä. Eivät nuo etnisetkään aina ole seksuaalipetoja!
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

kromi

Lainaus käyttäjältä: Toope - 29.10.14 - klo:21:29
Niin parahin Tiistai, minäkin olen sitä mieltä, että jopa Neuvostoliiton miehitys oli Afganistanin naisille parempaa kuin nykyhallinto tai Taleban-hallinto. Jopa neuvostohallinto tarjosi jotain sivistystä naisille. Taleban on sitä pahinta mitä naisille voisi toivoa/kirota. Nasima Razmyar (joka on afg. synt.) tuossa blogissaan (IL) totesi, että hänen kulttuurinsa kunnioittaa vanhuksia. No, onko näin? Kunnioittaako kulttuuri ylipäätään ihmisyyttä, jos teloittavat raiskattuja naisia ja ihmisiä, jotka ajattelevat/uskovat eri tavoin... Minusta afganistanilainen kulttuuri on aika perseestä, jos kohtelee ihmisiä noin huonosti. Parantamisen ja oppimisen varaa olisi paljonkin. Miksei esim. länsimaista?

ps. Suhteeni iranilaissyntyisen naisen kanssa oli muuten ihan kiva, hän vain oli lahna sängyssä. Eivät nuo etnisetkään aina ole seksuaalipetoja!

Pidä nyt perkele jo se turpas kiinni!

Eikö sun pieneen päähäs oo ikinä pälkähtäny ajatusta siitä, että tollanen esiintyminen ei oo mitään muuta ku pienimunasen teinin kiukuttelua!?

Toope! Usko pois, sun oksennuksia lukee moni, paljon oikeistolaisempi ja maahanmuutto kriittisempi, mutta kukaan ei silti vaivaudu paskomaan niin paljoa omille kintuilleen kuin sinä teet joka ainoan ulostulosi myötä.

Toope

Mutta enhän minä muuta halua maahanmuuttovastaisella ja monikulttuurivastaisella näkemykselläni, kuin Suomen parasta. Suomi on parasta suomalaisena. Annetaan Suomen olla yhtenä erikoisena kulttuurina omaperäinen, miksi siitä tulisi tehdä jotan monikulttuurimössöä? Suomalainen kulttuuri on jo rikas, ei se tarvitse mitään rikastusta.

Kuka tai mikä rikastuttaisi suomalaista kulttuuria, lähi-itäkö, vai Afrikka? Sallikaa minun nauraa...!

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Toope - 29.10.14 - klo:23:05

Kuka tai mikä rikastuttaisi suomalaista kulttuuria, lähi-itäkö, vai Afrikka? Sallikaa minun nauraa...!


Nordkapin ja Kapkaupungin välisen "Eurafrikan" asukasluku oli 400 miljoonaa vuonna 1900. Valkoisia oli 75% ja mustia 25%. Valkoiset hallitsivat enemmän tai vähemmän koko aluetta.

Vuoden 1950 paikkeilla mustia ja valkoisia oli yhtä paljon. Mustat pyrkivät itsenäisiksi valkoisten alaisuudesta.

Vuonna 2014 mustat ovat enemmistö. Heitä on noin 68 prosenttia "Eurafrikan" asukkaista. Heidän määränsä on kaksinkertaistunut vuodesta 1987. Toimeentulo Saharan eteläpuolella on niukkaa, joten mustia tulee Eurooppaan vuosi vuodelta enemmän.

Jos ennusteet pitävät paikkansa, tämän vuosisadan lopussa "Eurafrikan" 4,5 miljardista asukkaasta lähes 90 prosenttia on mustia. Valkoiset, jotka 200 vuotta aikaisemmin olivat olleet enemmistö, ovat supistuneet vähemmistöksi, joka tulee todennäköisesti katoamaan ja sulautumaan seuraavien vuosisatojen aikana.

Parin sadan vuoden päästä Halla-ahosta ja maahanmuuttokriittisistä ei ole jäljellä edes muistitietoa. He ovat mitätön tekijä suurten tapahtumien vääjäämättömässä vyöryssä. He luulevat pystyvänsä muuttamaan asioita, mutta niin on moni muukin historian saatossa luullut.

Edellä olevat lukemat ovat suuntaa antavia. Eivät tarkkoja. Mustien ja valkoisten välissä on jonkin verran Pohjois-Afrikan arabeja. Laskettakoon heidät valkoisiksi tai miten vain.

Meneillään on yksi ihmiskunnan historian suurista muutoksista. Se on niin suuri, että tapahtumien keskeltä katsottuna sitä ei näe. Eiväthän keskiajan ihmisetkään tienneet elävänsä keskiajalla.


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä