Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Jokaisella maailmalla on oma maailman lopun ennusteensa

Aloittaja rapevainaa, 22.02.09 - klo:19:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

THL tiedottaa

Aakku otti taas ja jälleen tuollaisen tylsimyskannan koko juttuun!

Toivottavasti Ztara korjaa tilanteen...






Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 28.02.09 - klo:10:09
Mayojen kalenteri oli oman aikansa tuote, jonka varaan nykyihmisen ei kannata paljoa laskea :)

Saahan sitä uskoa vaikka peikkoihin, menninkäisiin, örvelöihin ja vaikka pikkuisiin karvaperseisiin [muuan peikkoluokituksen alalaji] jos sellainen tuntuu kivalta ...

Kannata laskea? Aakku yztäväni, kerro minulle, minkä varaan nykyihmisen kannattaa laskea jotain - rahan, kestävän rakkauden, materian, omien yliälykkäiden keksintöidensäkö ? Nykyihminen on liian ylpeä laskeakseen mitään minkään muun kuin oman pienen älynsä varaan. Jos rinnastat mayat peikkoihin, se kuulostaa minusta kyllä vähän halveksimiselta  ::)

Mayakulttuuri kehittyi suurimpaan loistoonsa noin vuosien 1000 eaa. – 300 jaa. välillä. Tuolloin luotiin muun muassa valtava El Miradorin temppelikeskus. Tämän jälkeen klassisella kaudella rakennettiin valtavan suuria keskenään sotivia keskuksia, kuten Tikal. Monet Peténissä eteläisessä Jukatanissa sijainneet mayakaupungit luhistuivat tuntemattomasta syystä 800-900 jaa. Edelleen kiistellään vilkkaasti siitä, miksi monet suuret mayakaupungit hylättiin. Syiksi on arveltu muun muassa kuivuutta, kapinoita ja sotia. Mayakulttuuri kukoisti jonkin aikaa pohjoisessa, mutta espanjalaisten saapuessa 1525 oli vain muutama keskus jäljellä. Viimeinen mayakaupunki, Tayasal, kukistui vasta 1697.

1000 vuotta eaa - tarkoittaa siis että 3000 vuotta sitten osasi joku päivälleen laskea vuoden 2012 talvipäivänseisauksen. Miksi meille on niin vaikeaa käsittää ( vaan pukea se uskomukseksi) että ennen meitä täällä on ollut paljon kehittyneempiä sivilisaatiolita kuin me itse, se näyttää syövän pyöreän maan asukkien itsetuntoa rotan lailla. Oikealla läystäke-pannukakulla asuneille se ei ollut mitenkään ihmeellistä. Kaikki vaan katoaa "tuntemattomasta syystä", ehkäpä itsekin katoamme tuntemattomasta syystä, eikä kukaan löydä asiakirjoja siitä, että osasimme tässä korkeakulttuurissamme rakentaa atomipommin. Tieto jää ehkäpä kadonneen netin varaan ja joku taas ei halua että seuraavat asukit tietäisivät touhuistamme yhtikäs mitään. Ehkäpä meidätkin mystifioidaan Atlantiksen kaltaiseksi mahdolllisuuksien tyyssijaksi, jossa vain vahingossa mopo karkasi ahneiden käsistä.

Voidaan kysyä, mistä tiedemiehemme keksivät loistavia keksintöjään ja voidaan kysyä myös, miksi niitä piilotellaan? Kaikki maailman sairaudet olisi jo aikoja sitten osattu parantaa, mutta terve ihmiskunta ei sovi yhteen New World Orderin kanssa, niiden, jotka täällä mellastavat ja hallitsevat omista tarkoitusperistään katsoen.

Ave Lazio kysyi tuolla Rapen tissien välissä, olemmeko me yleensä tietoisia jostakin? Tietenkin me olemme, ja olemme koko ajan tulossa tiedostavimmiksi. Mutta ei se siitä johdu, että me itsessämme olisimme joksikin muuttuneet tai siihen pelkästään omin avuin  yltäneet. Maapallon magneettikenttä on ohentunut ja läpäisee nykyisin paremmin korkeataajuisia värähtelyjä, joka auttaa meitä herkistymään hienommille taajuuksille. Nämä värähtelyt on tarkoituksellisesti suunnattu planeetallemme, ja voimme joko ottaa ne vastaan tai emme. Siitä ei enää tänäpäivänä ole kyse, etteikö siihen löytyisi tarvittavaa herkkyyttä ja kykyä. Hyvää tarkoittavat ystävämme avaruudessa, meitä kehittyneemmät sivilisaatiot, ovat tämän takana- kuin myös meidän uusimpien keksintöjemmekin. Rakkaudesta on lopulta kyse. Kaikkihan me sen tiedämme, mutta siihenkään ei saa enää uskoa sen paremmin kuin muuhunkaan silmällä aistimattomaan. Olemme vain autuaasti unohtaneet keitä me oikeasti olemme. Olemme  avaruusolentoja tässä mittaamattoman isossa universumissa siinä missä jotkut alienitkin, emme sen kummempia-mutta emme vähempääkään.

Velvollisuutemme on kylvää toivoa eikä kaaosta. Jos mayatkin ovat jo uskonasia, niin silti minusta tuntuu hyvältä uskoa positiiviseen "maalimanloppuun", eikä varrota Raamatun Ilmestyskirjan hirveyksiä ilmestyväksi taivaalle. Jos ovatkin tulossa sieltä, niin meillä on vielä aikaa estää sitä tapahtumasta - siis nelisen vuotta oppia rakastamaan toisiamme ja elämään sovussa.
Aika ihana ajatus, sitä on hyvä mietiskellä itse kunkin joskus ihan oikeasti.






~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: se - 28.02.09 - klo:11:18
Aakku otti taas ja jälleen tuollaisen tylsimyskannan koko juttuun!


Just niin >:(! Kiva kun olet olemassa, sinulla on sentään mielikuvitus tallella. Se on meidänluomisvoimamme tässä savuisessa maailmassa kaikkien skeptikkojen kuristuksessa.

Aakku vain tarkoittaa hyvää, se koittaa pelastaa minut uskomasta mihinkään. Mutta en ymmärrä, miksi se olisi jotenkin vaarallista tässä maailman tilanteessa?
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: se - 28.02.09 - klo:11:18Aakku otti taas ja jälleen tuollaisen tylsimyskannan koko juttuun!

Toivottavasti Ztara korjaa tilanteen...

Vai tylsimys :) Perusskeptikkona en ymmärrä, miksi nykyihmisen, jolla on tietoa ja paljon, pitäisi alkaa muinaisten uskomusten varaisesti mystifioimaan asioita ...

Lainaus käyttäjältä: Ztara - 28.02.09 - klo:11:38Kannata laskea? Aakku yztäväni, kerro minulle, minkä varaan nykyihmisen kannattaa laskea jotain - rahan, kestävän rakkauden, materian, omien yliälykkäiden keksintöidensäkö ? Nykyihminen on liian ylpeä laskeakseen mitään minkään muun kuin oman pienen älynsä varaan. Jos rinnastat mayat peikkoihin, se kuulostaa minusta kyllä vähän halveksimiselta  ::)

Rakas Ztara - listastasi otan mukaan rakkauden :) Halusin korostaa sitä, ettei meidän tarvitse turvautua uskomuksiin, koska meillä on tietoa asioista ... Enkä rinnastanut Mayoja peikkoihin - otin sen peikkojutun loppuun vain siksi, että jos joku sellaisiin haluaa uskoa, niin minun puolestani uskokoot jos siitä saa mielentasapainon :) Toisaalta Mayamiesten joukossa on varmaan ollut myös osa hyvin karvaperseisiä ...

Edellisen lisäksi haluan sanoa, ettei kyse ole mistään yliälykkäistä keksinnöistä - esimerkiksi kännykät ja tietokoneet ovat 1900-luvun alkupuolella alkaneen kvanttimekaniikan tutkimuksen hedelmiä --> siis kyse oli vain puhtaasta tiedosta ja tekniikan kehittymisestä, mikä teki näiden valmistamisen mahdolliseksi.

Olet varmaan kuullut Cernin LHC:sta [Large Hadron Collider], joka nyt on remontissa ja on toimintakunnossa arvioiden mukaan joskus kesällä - tutkijatiimit etsivät tällä nk. Higgsin hiukkasta, joka mahdollisesti löytyessään todistaa suoraan muutamia fysiikan teorioita vedenpitävästi ja myös epäsuorasti osittain nk. alkuräjähdysteorian. Ko. hiukkasen löytämiseen voi tosin mennä vuosia, koska suurienergisissä törmäyksissä on mukana myös se nk. "tuurinpeli", mutta ihminen kun haluaa ymmärtää ja tiedollisesti hallita ympäristöään, niin ainoa tapa päästä selville on sitkeä tutkimus.

Lainaa1000 vuotta eaa - tarkoittaa siis että 3000 vuotta sitten osasi joku päivälleen laskea vuoden 2012 talvipäivänseisauksen. Miksi meille on niin vaikeaa käsittää ( vaan pukea se uskomukseksi) että ennen meitä täällä on ollut paljon kehittyneempiä sivilisaatiolita kuin me itse, se näyttää syövän pyöreän maan asukkien itsetuntoa rotan lailla. Oikealla läystäke-pannukakulla asuneille se ei ollut mitenkään ihmeellistä. Kaikki vaan katoaa "tuntemattomasta syystä", ehkäpä itsekin katoamme tuntemattomasta syystä, eikä kukaan löydä asiakirjoja siitä, että osasimme tässä korkeakulttuurissamme rakentaa atomipommin. Tieto jää ehkäpä kadonneen netin varaan ja joku taas ei halua että seuraavat asukit tietäisivät touhuistamme yhtikäs mitään. Ehkäpä meidätkin mystifioidaan Atlantiksen kaltaiseksi mahdolllisuuksien tyyssijaksi, jossa vain vahingossa mopo karkasi ahneiden käsistä.

Hmmm... jos kerran Mayoilla oli toimiva kalenterijärjestelämä, eli se 364 + 1 ajasta ja avaruudesta riippumaton päivä [viittaa taas siihen lukumystiikkaan...], eli 365, niin loppuhan on astronomisten havaintojen perusteella pelkkää matematiikkaa. Muistutan, että jo paljon varhemmin mm. egyptiläiset, babylonialaiset ja sumeritkin olivat matemaattisesti aika hakoja :) Tosin babylonialaisilla - pyhien lukujen käytön takia - 360-päiväinen vuosi ja heitto korjattiin ylimääräisellä kuukaudella ... siitä se 13 epäonnenlukuna tulee, vaikka 13 on ihan yhtä hyvä luku kuin 12 tai 14 ;)

LainaaVoidaan kysyä, mistä tiedemiehemme keksivät loistavia keksintöjään ja voidaan kysyä myös, miksi niitä piilotellaan? Kaikki maailman sairaudet olisi jo aikoja sitten osattu parantaa, mutta terve ihmiskunta ei sovi yhteen New World Orderin kanssa, niiden, jotka täällä mellastavat ja hallitsevat omista tarkoitusperistään katsoen.

Mistäkö keksitään ? Esimerkiksi niin, että huomataan jokin aukko tiedoissa ja asiaa aletaan tutkimaan ja jos kylkiäisenä tulee jotain sellaista, mitä voidaan soveltaa jonkin laitteen tai hilavitkuttimen rakentamiseksi, se tehdään. Perustutkimuksellinen materiaali julkaistaan - tarkan syynin ja kritiikin jälkeen - kansainvälisissä julkaisusarjoissa sellaisenaan. Yrityksissä tehtävät keksinnöt taas pidetään salassa kilpailun takia :) - ei anneta kilpailijalle strategisesti tärkeää tietoa ... kukapa haluaisi kaivaa maata omien jalkojensa alta. Sitten sotilaallinen tutkimus on näistä aivan erillistä ... tiesitkö, että käyttämäsi tietokone on nimenomaan sotilaallisen tutkimuksen tuote ? Risteilyohjuksista homma lähti - tarvittiin pieni ja tehokas ohjausyksikkö ... nämä siviilikäytössä olevat prosessorit ovat sotilaallisessa mielessä vanhentuneita jo. Salaiittoteorioihin en ota kantaa, koska niistä ei ole pitäviä todisteita, spekulaatioita vain ...

Tiistai


Mukavaa, kun Ztara löysi taas punaisen lankansa.. tarvitaan vähän muutakin kuin realismia. 

LainaaVelvollisuutemme on kylvää toivoa eikä kaaosta. Jos mayatkin ovat jo uskonasia, niin silti minusta tuntuu hyvältä uskoa positiiviseen "maalimanloppuun", eikä varrota Raamatun Ilmestyskirjan hirveyksiä ilmestyväksi taivaalle. Jos ovatkin tulossa sieltä, niin meillä on vielä aikaa estää sitä tapahtumasta - siis nelisen vuotta oppia rakastamaan toisiamme ja elämään sovussa.
Aika ihana ajatus, sitä on hyvä mietiskellä itse kunkin joskus ihan oikeasti.

"Autuaita ovat sillanrakentajat"  :)

Ztara

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 28.02.09 - klo:12:50


Vai tylsimys :) Perusskeptikkona en ymmärrä, miksi nykyihmisen, jolla on tietoa ja paljon, pitäisi alkaa muinaisten uskomusten varaisesti mystifioimaan asioita ...

Niin... skeptisyydestä juuri lähtee se,  että maailmassa ei ole enää tarpeeksi toivoa. Jos määrittelemme itsemme perusskeptisiksi, ei se ole sen parempi kuin hyväuskoisuuskaan. Perusskeptinen maailmankatsomus ei anna sijaa toivolle. Et voi tutkia toivon olemusta mikroskoopilla, etkä saada sitä näkymään kaukoputkella. Se vain ON. Tunne siitä, että uskaltaa uskoa ja toivoa on kaiken A ja O. Tunteet muokkaavat maailmamme sellaisiksi kuin sen koemme. Maailmassamme on joko toivoa tai maailmanlopunkauhua.

Pakko lähteä töihin  :(.

Tiistai, jokaisella meillä on joku oma juttunsa. Minä paasaan niin mielelläni tästä asiasta, kuten näämmä olet huomannut  :D.



~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Ztara - 28.02.09 - klo:14:13Niin... skeptisyydestä juuri lähtee se,  että maailmassa ei ole enää tarpeeksi toivoa. Jos määrittelemme itsemme perusskeptisiksi, ei se ole sen parempi kuin hyväuskoisuuskaan. Perusskeptinen maailmankatsomus ei anna sijaa toivolle. Et voi tutkia toivon olemusta mikroskoopilla, etkä saada sitä näkymään kaukoputkella. Se vain ON. Tunne siitä, että uskaltaa uskoa ja toivoa on kaiken A ja O. Tunteet muokkaavat maailmamme sellaisiksi kuin sen koemme. Maailmassamme on joko toivoa tai maailmanlopunkauhua.

Hyvä Ztara  :-* olet ymmärtänyt skeptisyyden väärin. Skeptisyys on sitä, ettei niellä purematta mitään "totuundenjulistuksia", vaan tarkastellaan niitä kriittisesti tieteen ja logiikan näkökulmasta ... Miksi pitäisi "uskaltaa uskoa" joihinkin muinaisiin käsityksiin, jotka ovat toisen tai jopa N:nnen käden perimä"tietoa" - Ennenkuin skeptikko uskoo jonkin asian todeksi, pitää olla näyttöä myös, eikä pelkkiä kuvitelmia. Skeptisyys ei myöskään ole sama kuin toivon menettäminen, ettäs tiedät Lady Z  :-*

Tiistai


Skeptisyys ei myöskään tarkoittane sitä, että hylkää mahdollisuuden, että on olemassa jotain muutakin kuin mitä tähänastinen tieto/tiede pystyy todistamaan.  Pitää pitää sitä mahdollisuutta myös avoinna :) 

Minusta on olemassa jotain, jotain on vaikea selittää. Ztara kutsuu sitä rinnakkaismaailmaksi .. vai oliko se joku muu. Ja täällä on useampiakin outoja, jotka ovat samaa mieltä..  liian paljon yhteensattumia, ennakkoaavistuksia, kokemuksia, jotka skeptikot tietenkin selittävät luulotaudiksi tjms. :D

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 28.02.09 - klo:17:06Skeptisyys ei myöskään tarkoittane sitä, että hylkää mahdollisuuden, että on olemassa jotain muutakin kuin mitä tähänastinen tieto/tiede pystyy todistamaan.  Pitää pitää sitä mahdollisuutta myös avoinna :) 

Totta - onhan tieteissä koko joukko aukkopaikkoja ja jos kyse ei ole mistään huuhaasta [ammattitutkija erottaa huuhaan tutkimisen arvoisista kyllä], asioihin perehdytään ja sitä kutsutaan tutkimukseksi, joka aikanaan paljastaa ennen tuntemattoman ilmiön luonteen ... jos joku olisi keskiajalla keksinyt staattisia sähkövarauksia tuottavan Van de Graaf:n tyyppisen vimpstaakin ja jaellut sillä ällitällejä ihmisille, olisi keksijä luultavasti poltettu noitana roviolla...

LainaaMinusta on olemassa jotain, jotain on vaikea selittää. Ztara kutsuu sitä rinnakkaismaailmaksi .. vai oliko se joku muu. Ja täällä on useampiakin outoja, jotka ovat samaa mieltä..  liian paljon yhteensattumia, ennakkoaavistuksia, kokemuksia, jotka skeptikot tietenkin selittävät luulotaudiksi tjms. :D

>:( joo - itse pidän tällaiset oman ajatteluni ulkopuolella, "kunnes toisin todistetaan"  ;) Tarkoitan tässäyhteydessä kaikenlaisiin outoihin kertomuksiin suhtautumista - kriittisyyttä, ei pidä purematta niellä kaikkea. Netti on pullollaan täysin perustelemattomia "totuussivustoja" ...

Tiistai



En tarkoittanutkaan nettisivuja, vaan ihan omia kokemuksia. Voivat tietenkin olla vilkkaan mielikuvituksen tuotteitakin  :D

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä