Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Linux pähkäilyjä

Aloittaja Aakku, 12.09.07 - klo:08:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 33 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Nyt kuitenkin tällä viikolla on taas tulossa joku "Gutsy Gibbon". Ehkä kokeilen, vaikken kyllä tiedä mitä oleellista eroa näillä edes on.

Tähän lisäys, että eilen illalla Ubuntu-foorumille ilmestyi teksti valikon yläpuolelle :

Ubuntu 7.10 julkaistiin tänään. Keskustelualueiden nopeus kärsii aiheutuneesta ruuhkasta muuta Ubuntu Suomi -sivustoa enemmän, joten tietoa kannattaa etsiä mm. yläreunan Ohjeet ja tuki -valikosta tai oikean yläreunan hakukentän avulla.

Se foorumi oli tosi hidas eilen ... itse foorumi kun sijaitsee fyysisesti Canonical:n palvelimella ja heti julkistamisen jälkeen sillä palvelimella oli ilmeisen ankara ruuhka - joku kirjoitti imuroineensa noin tunnissa päivityksen ruotsalaiselta mirrorilta, mikä sekin kertoo ruuhkasta.

Itse en vielä toistaiseksi aio päivittää kun tämän Dapperin tuki jatkuu jonnekin kesään 2009 asti ja ainakin tämän :

http://blog.ubuntu-fi.org/2007/ubuntu-710-gutsy-gibbon-julkaistu/

mukaan en näe erityistä syytä päivitykseen. Miroscoftin suuntaan siinä tosin on aika hauska jippoisku :

Uusi versio tunnistaa USB-tulostimet automaattisesti, joten tulostimien käyttöönotto on aiempia versioita helpompaa. Microsoft Windows XP -käyttöjärjestelmästä Ubuntuun siirtyviä varten on tarjolla siirtymistyökalu, joka tuo automaattisesti käyttäjän asetukset, sähköpostit, kirjanmerkit ja muut henkilökohtaiset tiedot Windowsista Ubuntuun. :P

ville

"Uutta on muun muassa työpöytähaku, joka helpottaa tiedon etsimistä."

Mitenköhän tuo sitten eroaa jo ennestään käytössä olevista hakusysteemeistä?

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville""Uutta on muun muassa työpöytähaku, joka helpottaa tiedon etsimistä."

Mitenköhän tuo sitten eroaa jo ennestään käytössä olevista hakusysteemeistä?

Ei tarkempaa tietoa - jos siitä on tehty, hausta, samantapainen kuin on Mac OS X:ssä ja siitä kopioidussa Visvassa. Kyllä V. vaikuttaa X:n kopiolta, vaikka David Pogue toista väittääkin :D


http://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM

Täällä nimittäin kerrotaan asia suoraan ... :


http://www.youtube.com/watch?v=N-2C2gb6ws8

Huomasit, että pätkässä Visvaa verrattiin Mac OS X 'Tiger'..in, eikä uusimpaan 'Leopard"iin :?

Aakku

Huomasin tuossa jokin tovi tai tuokio sitten, että aiemmin nimellä Jaba blogannut Janne Pikkarainen on ryhtynyt ammattimaiseksi bloggaajaksi, samalla alkuperäisen bloginsa lakkauttaen, Tietokone-lehden leipiin. Jaba jatkaa siitä, mihin toimittajat Tero Lehto ja Tapio Loponen pääsivät. Tai Loponen on enemmän lehden avustaja ...

Löytyy täältä : http://blogit.tietokone.fi/linuxinjaljilla/

Tero Lehto aloitti blogin lähtemällä [omien sanojensa mukaan] nollatilanteesta - opiskeli Linuxin käytön asennuksesta lähtien noin kuukaudessa. Mielenkiintoista luettavaa, vaikka kommentoijien joukossa on runsaasti Windows-fanejakin :D

ville

markkinoille on nyt tullut tämmöinen Linux-pohjainen vempain: http://gadgets.engadget.com/2006/08/27/chumby-the-snuggly-bedside-computer/

Sen voi kuulemma hakkeroida tekemään monenmoista, ja surffailuunkin se sopii. Halpana Linux-PC:näkin kuulemma käy. En ole vielä ihan perillä, mitä värkillä on ajateltu tehtävän.

Vekotin on noin kahvimukin suuruusluokkaa:


THL tiedottaa

Mää oon ainaki vaan käyttäny ja käyttäny tätä tietsikkaa. Sekuntiakaan en oo räplänny minkään lisähärpäkkeen kanssa enkä tuunannu jotain ihme koodeja tohon ruutuun.
 
Paljonko sulla on, Aakku, menny jo tähän mennessä aikaa siihen räpeltämiseen? Joka tapauksessa työtunteina kuukausia jo.  
Pelastaksää sillei maailmaa, täh?     :lol:

Mummiälestä tää kone on käyttämistä varten: jos haluaa jotain räplätä, niin tiärän kyllä paljon parempia kohteita siihen.   :oops:

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"markkinoille on nyt tullut tämmöinen Linux-pohjainen vempain: http://gadgets.engadget.com/2006/08/27/chumby-the-snuggly-bedside-computer/

Sen voi kuulemma hakkeroida tekemään monenmoista, ja surffailuunkin se sopii. Halpana Linux-PC:näkin kuulemma käy. En ole vielä ihan perillä, mitä värkillä on ajateltu tehtävän.

Ilmeisesti tuossa on ideana tehdä pienikokoinen ja halpa minikone ... Linux pyörii tuollakin kellotaajuudella oikein hyvin, mutta Windows XP ei - Visvasta puhumattakaan :) Näyttö on aika vaatimaton, mutta pieniin tarpeisiin menettelee varmaan. Hintaa ei mainittu, mutta ilmeisesti aika edullinen. Hmmm... jos se on tarkoitettu lapsosille ensimmäiseksi koneeksi :)

Lainaus käyttäjältä: "se"Paljonko sulla on, Aakku, menny jo tähän mennessä aikaa siihen räpeltämiseen? Joka tapauksessa työtunteina kuukausia jo.  
Pelastaksää sillei maailmaa, täh?     :lol:  

En yritä pelastaa maailmaa, vaan käyttää mieleistäni kokoonpanoa. Sinullahan on myös Mäkkejä ? Niissä, ainakin OS 9 ja OS X :ssä voi viritellä komentotilassa - Windowsissa ei tätä mahdollisuutta ole käyttäjälle annettu, ei edes pääkäyttäjänä - tai voi, mutta se säätö on hyvin vaikeaa. Sinällään säätöön ei ole mennyt kovin paljoa aikaa, koska se käy kohtalaisen helposti ja Linuxin jutut ovat erittäin hyvin dokumentoidut ... erilaisia "how to"-sivuja löytyy ja paljon. Windowsiakin pystyy säätämään --> XP:lle on olemassa xplite-niminen ohjelma, jolla tarpeettomia resurssisyöppöjä voi poistaa [ja laittaa takaisin jos tarvitseekin] ...

Täällä : http://www.litepc.com/

Ja lisää ohjelmasta kerrotaan tässä : http://www.litepc.com/xplite.html

Itselläni oli win98:ssa 98lite käytössä ja sen ajaminen kevensi käyttistä aika oleellisesti. Koneen toiminta vakautui ja nopeutui. XPlite yhden koneen lisenssillä maksaa $ 39.95 - tosin sen varmaan löytää ilmaiseksikin merirosvolahdelta [Pirate Bay :roll: ] ... itselläni se 98lite oli sellainen valmiiksirekisteröity ... aivan sillä kokemuksella suosittelen.

LainaaMummiälestä tää kone on käyttämistä varten: jos haluaa jotain räplätä, niin tiärän kyllä paljon parempia kohteita siihen.   :oops:  

Räpeltäminen räpeltämisen vuoksi kannttaa todellakin tehdä muun kohteen kuin tietokoneen kanssa :P - räpeltämisen tarkoituksena ainakin minulla, kyse siis tietokoneesta, on mahdollisimman sujuva ja mieleinen ympäristö...

Siihen läppäriinkin tulee Linux ajallaan ... en vain tykkää Windowsista, jossa kädet ovat sidotut ja homma toimii suunnittelijain, ei käyttäjän ehdoilla...

ville

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Ilmeisesti tuossa on ideana tehdä pienikokoinen ja halpa minikone ... Linux pyörii tuollakin kellotaajuudella oikein hyvin, mutta Windows XP ei - Visvasta puhumattakaan :) Näyttö on aika vaatimaton, mutta pieniin tarpeisiin menettelee varmaan. Hintaa ei mainittu, mutta ilmeisesti aika edullinen. Hmmm... jos se on tarkoitettu lapsosille ensimmäiseksi koneeksi :)

Ei kai sentään. Ilmeisesti sitä on tarkoitus säätää peeseeltä käsin, josta sen voi säätää vaikka lukemaan säännöllisesti uutissyötteitä, blogeja yms. Herätyskellonakin sitä voi käyttää, ja pelaamiseen.

Linux-surnaalissa on siitä intoilua: http://www.linuxjournal.com/node/1005712

Aika tarpeeton vempele kai, mutta voi olla leluna kiva.  :)

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Ei kai sentään. Ilmeisesti sitä on tarkoitus säätää peeseeltä käsin, josta sen voi säätää vaikka lukemaan säännöllisesti uutissyötteitä, blogeja yms. Herätyskellonakin sitä voi käyttää, ja pelaamiseen.

Jaa no sitten ... eli se on tavallaan tietokoneen jatke :) Voisikohan tuosta kehitellä jonkin robotintapaisen, joka täyttäisi aamuisin kahvinkeittimen, kytkisi päälle ja kahvin valmistuttua herättäisi :roll:

LainaaLinux-surnaalissa on siitä intoilua: http://www.linuxjournal.com/node/1005712
Aika tarpeeton vempele kai, mutta voi olla leluna kiva.  :)

Jep, varmasti tuollaisella olisi kivaa leikkiä ... kokeilla kaikenlaista :D - et vissiin sinäkään löytänyt hintaa ?! Ehkä se on monipuolisempi lelu kuin "Furby" :Jollain sivustolla [osoitetta en harmi kyllä tallentanut] kerrottiin Furbyn modaamisesta ja häkkeröinnistä --> saa ainakin persoonallisen taustahöpöttelijän :lol: Läppäri Furbyn jalkojen alla on se HP, johon siis on tulossa Linux ... ajallaan. Olen selvittänyt, että ko. malli [HP Notebook 500] on Linux-yhteensopiva ja WLAN-kortille on Linux tuki, sekä kännykälleni, jota käytän modeemina siinä, on olemassa pienellä vaivannäöllä myös Linux-ohjaus ... Nokian N-sarjalle [minulla on N71] käyvät tällaiset ohjeet :

http://wiki.ubuntu-fi.org/Matkapuhelin_modeemina

Tuossa on ohjeet Saunalahden liittymälle ja skriptit on testattu Saunalahden, DNA:n ja Elisan liittymillä. Sivun alalaidassa on linkit muille operaattoreille --> jos Bluetoothin sijasta on [kuten minulla] USB-kaapeliyhteys känny/tietokone-välillä, pitää muuttaa :

Löytyy rivi :

#/dev/ttyACM0    # Data cable
/dev/rfcomm0     # Bluetooth

Joka pitää muuttaa tällaiseksi :

/dev/ttyACM0    # Data cable
#/dev/rfcomm0     # Bluetooth

- löytyivät ... mistäpä muualtakaan kuin Ubuntu-foorumilta, että ei sillä valmistajien puutteellisilla ajureilla ole enää nykyään suurtakaan merkitystä ... osaavat asianharrastajat tekevät ja laittavat jakeluun ilmaiseksi :P

ville

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Jep, varmasti tuollaisella olisi kivaa leikkiä ... kokeilla kaikenlaista :D - et vissiin sinäkään löytänyt hintaa ?!

Hinta on mainittu tuolla: http://www.chumby.com/story

179 dollaria maksaa. Noin 120 euroa siis. Kaippa se pitää tilaa Outo-USA:sta asti.

LainaaEhkä se on monipuolisempi lelu kuin "Furby" :

Voipa tosiaan olla. Siinä on kai useampi "kanava", jonka kunkin voi sitten erikseen säätää, vaikka höpöttämäänkin jos haluaa.

tuossa on vielä jonkinmoinen demo: http://www.scripting.com/stories/2007/11/16/whatsPlayingOnMyChumbyNow.html

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä