Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Maailmalla tapahtuu..

Aloittaja Amanda, 17.03.16 - klo:13:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

Siellä missä on halpaa energiaa, sinne suurvallat ja pienemmätkin pyrkivät kuin kimalaiset valoon.

Nykyinen tilanne Suomen lähialueella on suhteellisen, kohtuullisen,  turvallinen.

Valtioiden päättäjätahot esittävät erilaisia skenaarioita tilanteista joita saattaisi sattua lähitulevaisuudessa.
Ja niihin tarttuvat sosiaalisen median mielipiteiden esittäjät kuin täit tervaan. Tai harakat.

Minulla on sellainen mielikuva että kokonaiskontrolli on hallinnassa koko ajan.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä?"

Amanda

Lainaus käyttäjältä: Suti - 17.10.16 - klo:12:50

Ja aika usea yllättyi Venäjän sotimisinnosta Syyriassa.

Sanotaan näin: vaikea on uskoa että Venäjä ryhtyisi aseelliseen konfliktiin Itämerellä, mutta jos Itämerellä joskus soditaan niin ihan varmasti Venäjä on mukana.


Harmi, toheloin ja vahingossa reloadia klikkaamalla pitkän viestin esikatselu katosi..!

Siis, jos tulee suurempi sota Naton kanssa niin se ei tapahdu Itämerellä, jos pienempi, niin Suomen ei tarvitse osallistua!

Syyria on eri asia, oikeasti kukaan ei yllättynyt, kun onhan se vanha Venäjän liittolainen.
Katseli kauan sivusta epäonnistunutta ulkoapäin manipuloitua kansannousua ja kun sekin meni pieleen (vrt. Afghanistan), niin se puuttui tapahtumien kulkuun.
.. muutenkin ilman Venäjää ei saada rauhaa Syyriaan.

Niin, eihän se Nato Afghanistanin tai Irakin sotaa aloittanut, mutta aloittaja/manipuloija on melkein sama =  Nato
.. ja painostuksella on saatu mukaan esim. Saksa, jonka PERUSTUSlaki kieltää maan sekaantumisen sotiin ulkomailla kuin myös aseiden viemisen kriisialueille. Ovat rikkoneet omaa perustulakiaan painostuksen alla, eikä siitä kansa tykkää lainkaan!
Eikä ne suomalaisetkaan vapaaehtoisesti Afghanistaniin lähteneet..vaikkeivat sodi, niin ei siinä isoa eroa ole.Suti

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 17.10.16 - klo:21:54
Siis, jos tulee suurempi sota Naton kanssa niin se ei tapahdu Itämerellä, jos pienempi, niin Suomen ei tarvitse osallistua!


Jos tuo on tulkintasi jostain minun kirjoituksestani niin pyydän anteeksi, en ole tuollaista tarkoittanut.
Jos se on oma mielipiteesi niin perustele, kiitos.
päivä kerrallaan

AmandaOma mielipiteeni. Minusta Venäjälle oli kova paikka, kun Baltian maat itsenäistyivät ent. Neuvostoliitosta ensimmäisinä, olivathan ne olleet parhaiten menestyvimpiä osavaltioita. Eikä siitä ole vielä kovin kauan ja voi hyvinkin olla, että heidat halutaan takaisin "kotiin".. onhan niissä myös jo isohko venäjää puhuva vähemmistö.

Jos niin käy, niin Suomen ei kannata lähteä auttamaan, hyvä kun omat rajansa pystyy turvaamaan.. ei niin reilua varsinkaan Viron kannalta, kun ovat lähes suomalaisia .. :-\

Suti

Tuo spekulaatio vaatisi niin laajan kirjoituksen, etten siihen ryhdy.
Mutkat oikoen asia lienee niin, että jos Venäjä haluaa tukikohtia ja maata Itämeren alueelta, Suomi, rantavaltiona on heti sotkussa mukana.
Jos syntyy Naton ja Venäjän selkkaus, Suomi on (pohjoisessa) Naton Venäjälle hyökkäämisen reitillä ja etelämpänä Venäjän Natoon hyökkäämisen reitillä.

Se kuka ketäkin auttaa ja hyötyykö itse taisteluun osallistumisesta on aika sotkuinen pohdittava.
päivä kerrallaan

Amanda

#65
Kyllä nyt näyttää eilisen presidenttiehdokkaiden viimeisen tv-väittelyn jälkeen siltä, ettei vaaleista selvitä kunnialla. Olen koko viikon jo ajatellut ettei tuollainen luonne, jonka ei ole koskaan missään pitänyt hävitä..  ei mene hyvin.. kannattajansa ovat kaikki asehullut siviilit (enemmistö maaseudulla) ja rasistit.. ei kovin maailman asioista perillä oleva laaja vain republikaanien FOX kanavaa katseleva maaseutuväestö. Jos sattuu joku "onnettomuus" tai "äkillinen sairauskohtaus" (ajatus ei ollenkaan tuulesta temmattu), niin siitä se kipinä voi lähteä.. mustat mellakoivat jo ilmankin. Juuri nyt republikaanit virkamiehet karsivat rankalla kädellä mustien seutujen vaalilistoja (tieto amerikkal. foorumilta).

Kulttuurin ja sivistyksen kehdot ovat joko itä- tai länsirannikolla, pohjoisessa Chicago,  Detroit myös =MoTown, autoteollisuuden kehto. Itse kaupunkin on lähes hylätty ja jäänyt ns. mustille, mutta lähiöt ovat valttia ja autoteollisuus kukoistaa taas.

T. kieläytyi epäsuorasti tunnustamatta mahdollista tappiotaan. Ja kaiken tähän asti selvinneen perusteella P. manipuloi häntä, tyhmää ja ilmeisesti vaaliraharupliakin on tullut sieltä..

Taitavat saada ikioman sisällisotansa..
en ihmettelisi, maailmankaikkeus kostaa, kun kaikki sieltä suuntautuneen manipuloinnin seuraksena kärsineet ja kaiken menettäneet miljoonat ihmiset manaavat sotkun keittäneitä.. ken uskoo yliluonnolliseen, itse olen vähän sinne kallellaan ;)


Muokkaus
typoja ja sen sellaista  8)

Suti

Tiistai on peloissaan.
Niin olen tuon asian suhteen minäkin. On peloittava ajatus että suuren ja asevoimiltaan maailman mahtavimman kansan väestöstä niin suuri osa on noin sekaisin, noin järjettömiä.
päivä kerrallaan

Amanda

Eidotin vähän ed. viestiäni.)
En ole henkilökohtaisesti peloissani, taidan olla fatalisti.

Mutta kannattaa olla peloissaan Suomessakin, onhan se T. jo vihjannut, ettei Nato aio välttämättä puolustaa Baltian maita.. jotain sovittu P:n kanssa? T:tä ei muun maailman hyvinvointi kiinnosta.

Nato on suunilleen sama kuin USA.. ilman jälkimmäisen suostumusta se ei liikauta pikkusormeakaan.

Mutta olen aidosti ällikällä lyöty, että tätä voi tapahtua nykypäivänä... alkuun republikaanit naureskelivat eivätkä ottaneet alkuunkaan todesta, oli pellen maineessa. Mutta politiikkaan kyllästynyt silent minority, rahvas aikoo näyttää mistä tuulee.. ei voi päästellä suustaan mitään  niinhirveää, mikä voisi horjuttaa idolinsa imagoa..

Onhan se jo jonkun haastattelun kuluessa 3x tiedustellut "kun meillä on ydinaseita, niin miksi niitä ei voi käyttää".. juuri sen verran tervettä järkeä löytyy  ::)

Amanda

On aika olla todella huolissaan, kun itseensä rakastunut narsisti saa ylipäällikon aseman maailman vahvimmalle armeijalle ilman minkäänlaista poliittista koulutusta, taustaa tai että olisi edes koskaan pitänyt mitään noinkin vaativaa virkaa.

Teoriassa presidentti (joka on automaattisesti armeijan ylipäällikkö),  voi aloittaa sodan kongressilta kysymättä, jos tilanne on kriittinen.. kun käsky tulee valkoisesta talosta armeijan ON toteltava, sanoi Clintonkin  viimeisessä tv-väittelyssä.

Pentagon: Clinton pitäisi pidättää top secret ydinaseiden laukaisukäytännön julkituomisesta.

Pentagon: Hillary Clinton Should Be Arrested For Leaking Top Secret Nuclear Intelligence on National TV


LainaaHillary Clinton: "But here's the deal. The bottom line on nuclear weapons is that when the president gives the order, it must be followed. There's about four minutes between the order being given and the people responsible for launching nuclear weapons to do so."

Hillary yrittää todistaa Trumpin olevan epäsopiva näin vakavaan virkaan ja ottaa puheeksi ydinaseet ja että Trumpilla olisi peukalo laukaisimella. Googlen käännös, en viitsi nyt alkaa miettimään sopivia sanakäänteitä :)
"Mutta tässä on paljon. Alimmalla rivillä ydinaseiden on, että kun presidentti antaa käskyn, se on noudatettava. On noin neljä minuuttia välillä järjestyksen annetaan ja ihmiset vastaavat käynnistämisestä ydinaseita tehdä niin. "

Jos voittaa niin eipä taida virka jäädä pitkäksi, tapahtuu jotain tai saadaan joku älyvähä raukka aivopestyä salamurhaamaan hänet..  :-\


Suti

Anteeksi Tiistai, kommentoin vain tämän kohdan.

käännöksestä: .. the order being given ..= kun käsky on annettu

Minkä porukan julkaisu tuo http://truepundit.com/ on? Aihevalinnat viittaavat kovasti Trumpin kustantamaan mediaan.
Itse en ymmärtänyt mitä Clinton sanoi sellaista joka ei ole ollut netissä jo aikoja.
päivä kerrallaan

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä