Outomaa

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus

Uutiset:

Outomaa on outo maa.


Sivuja: [1] 2 ... 10
 1 
 : tänään kello 17:37 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut karpalo
Niin, niin, meikäläinenkin lähti armeijan jälkeen  Ruotsiin töihin v.1965

Siellä kului aikaa sen verran, että kun tulin takaisin, niin huomasin olevani suosittu täällä kaikilla markkinoilla.

Aika kultaa menneet, näin sanotaan usein. Onneksi sain taottua, kun rauta oli kuumaa, opin ruotsia, opin takaisin Suomeen tullessani markkinointia, kävin monet kurssit lävitse, jotkut jopa täydellisesti, opin kuinka asiat hoidetaan, niin, että siitä jäädään taloudellisissa asioissa plussan puolelle.

Mitähän Keijo Kullervo on tuosta asiasta mieltä ?

Onkohan Muisto töpperö ?

 2 
 : tänään kello 11:56 
Aloittaja Muisto Keijo Kullervo - Uusin viesti kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo
Vaimo sanoi:
"Jospa me siellä Taivaassa 'luomme' jotain tärkeätä?"
Muisto Keijo Kullervo
PS. Hallelujan huutaminen ja laulaminen kävisi kai liian yksitoikkoiseksi - oletan.

 3 
 : tänään kello 11:38 
Aloittaja Muisto Keijo Kullervo - Uusin viesti kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo
Ihminen fyysisenä olentona tarvitsee liikuntaa ja työtä... Kansainvälinen työjärjestö ILO on todennut asian. Jos taivaassa on täydellinen maailma, niin... Mitä siellä puuhastellaan - täydellisesti?

Muisto Keijo Kullervo

 4 
 : tänään kello 10:02 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Tiistai

Niin, sotien jälkeen oli paljon köyhyyttä.

Tuli mieleen ainoan elossa olevan tätini invaliidimies. Jalka oli ambutoitu polven yläpuolelta, en nyt tiedä talvi- vai jatkosodassa. Varmaan ensimmäisessä, kun esikoisensa oli jo sen verran minua vanhempi..
Joka tapauksessa heillä meni taloudellisesti paremmin kuin meillä, oma isäni oli vain 20% invaliidi.
Heillä oli uusi rintamamiestalo. Me oltiin Kaarinassa 5 vuotta, että isä sai rahat oman pikku tilan ostoon, velaksi suurelta osin. Mutta nälkää sentään ei nähty, kun paljon oltiin omavaraisia. Uusia vaatteita sai, jos sai. Äiti ompeli keväisin leningit ja niiden piti kestää koko kesän. Suurimmalta osalta vaatepaketit äidin Käärinan ystävältä (vanhmepi rouva, joka niitä järjesti) auttoi meidät talvien yli..

Exmerkix, meillä ei ollut ainuttakaan suurtilallista Pohjanmaalla, jos jollain oli vähän enemmän maata, niin omalla porukalla sitä pyöritettiin.  Ei ole nytkään, on kyllä maitotiloja, muttei niilläkään paljoa työntekijöitä tarvita. Teollisuutta sentään on tullut kiitettävästi!

Teininä olin yhtenä varhaiskesänä Hämeenlinnan liepeillä sokerijuurikkaita harventamassa, vieläkin muistan miten lempeä ja vehmeä kesä siellä jo oli. Sinne oli tullut nuoria kaukaakin ja monet oli olleet ennenkin, oli pitkä mökkirivitalo kesätyöläisiä varten, kartanossa kävimme syömässä ja kyllä oli herkullista ammattikokin sapuskaa!

Tuota varmaan tarkoitat, kartanoita ja isoja tiloja. Kartanoita ei Pohjanmaalla ole ja ihan selvää, miksi se valkoisten liike alkoi juuri Lapualla (?).

 

 5 
 : eilen kello 15:52 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut karpalo
Isäni sai nuorena miehenä v. 1939 talvisodassa "sellaiset kramaleet" kranaattien osumista, että kuoli v.1951 sodassa saamien kranaatinsirpaleiden alkaessa liikkua aivoissaan.

Äitini jäi leskeksi kuuden jälkeläisen kanssa. KELA:aa, eikä Sotea, taikka Maakuntamallia ollut silloin vielä edes  keksitty.

Jotenkin vain pärjäiltiin omin avuin.

 6 
 : 24.05.18 - klo:23:41 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Esmerkix

Niin, jos sukulaisia mestattiin niin takuulla sitä ei helpolla unohdeta. Minun kotiseudullani ei ollut nimeksikään teollisuutta, valtosa itsenäisiä pikkutilallisia ja käsityöläisiä. Siksi varmaan työnväenliikkeellä ei ollut kovinkaan merkittävää kannatusta.

...

Minunkin kotipitäjäni on pieni maaseutukylä, jossa oli vain muutama suuri tila, paljon keskikokoisia maatiloja ja sitten paljon torppia ja mäkitupia. Työtä tehtiin yleensä lähes ympäri vuorokauden, koska kun päivisin oltiin isompien tilojen palveluksessa, omat kotityöt tehtiin sen jälkeen eli hankittiin eläimille syötävää metsistä ja joutomailta, kuten tien varsilta niittämällä, harjoitettiin kalastusta ja viljeltiin pientä peltotilkkua. Työpäivät vieraalla eivät silloin vielä olleet 8-tuntisia, eikä tainnut aina 10-12 tuntiakaan riittää.

 7 
 : 24.05.18 - klo:23:33 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Esmerkix
En tiedä mihin sotiin esisukulaiseni ovat osallistuneet. Enkä ole miettinyt miten ovat osallistuneet.
En tiedä miksi pitäisi miettiä, en ole vastuussa heidän teoistaan.

Ei näitä asioita ole pakko miettiä, ja onnellinen on se, joka pystyy olemaan miettimättä niitä silloinkin, kun suvun historiassa on jotakin hämärää.

...
Pienellä paikkakunnalla, näin voisin kuvitella, vanhat sukujen väliset traumat voivat ulottua pitkälle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gudrun_Burwitz

https://en.wikipedia.org/wiki/Edda_G%C3%B6ring

Näinhän se on, että pienellä paikkakunnalla tieto siirtyy perintönä sukupolvelta toiselle. Mummullani oli parivuotias poika ja juuri syntynyt vauva, kun hänen miehensä katosi ja jälkeen päin selvisi, että hänet oli viety Kalevankaan vankileirille, jossa hän menehtyi nälkään. Pidätyksen perusteissa lukee, että hänet oli tavattu kylätieltä ase kädessä. Vuonna 1941 mummuni vanhin poika kuoli ja hänet on haudattu sankarihautaan. Häneltä jäi orvoksi 1-vuotias tytär. Keskitysleireillä menehtyneet haudattiin todennäköisesti joukkohautoihin joten miehen hautaa ei löydy mistään.

 8 
 : 24.05.18 - klo:16:50 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Suti

Käytäntö kuitenkin on sellainen, että vanhempien ja isovanhempien teoilla on ihmisten silmissä merkitystä, haluttiinpa sitä tai ei.

Näin useimmiten on, ja kyllä sellaiselle ajattelulle että esim. Göringin suvussa tietyt arvot ja kulttuuri periytyy voi olla perusteita. Mutta onko aina näin, ja onko oikein syyttää ja tuomita yksilöä joka on syntynyt sen jälkeen kun paha esi-isä on jo kuollut?
Sellainen tuomitseminen on turha ja aiheuttaa vai huonoja seuraamuksia.

 9 
 : 24.05.18 - klo:15:47 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Tiistai


Ensimmäisestä maailmansodasta ei oikeastaan tiedä paljoa muuta, kuin että se oli hyvin tuhoisa ja sen jälkeen ajateltiin, ettei koskaan enää päädytä samaan, piti olla viimeinen. Toisin kävi.

Tuossa on mainitun historiakanavan kaikki videot aikajärjestyksessä 1. maailmansodasta, jospa joskus ehtii katselemaan. Oikeastaan ne ovat aika lyhyitä.. tuokin vajaat 8 minuuttia.

Vaikka mitä sillä tiedolla enää tekee . paitsi että rasittaa aivojaan, ettei ne ihan surkastu, kuulemma terveellistä  ;)


 10 
 : 24.05.18 - klo:15:32 
Aloittaja Alien Weird - Uusin viesti kirjoittanut Tiistai

Niin, jos sukulaisia mestattiin niin takuulla sitä ei helpolla unohdeta. Minun kotiseudullani ei ollut nimeksikään teollisuutta, valtosa itsenäisiä pikkutilallisia ja käsityöläisiä. Siksi varmaan työnväenliikkeellä ei ollut kovinkaan merkittävää kannatusta.

Mutta tietty ..miten sen sanoisi, imago oli jäänyt päälle sosialistelll. Jotenkin luonto ei sallinut mennä työnväentalolle (vai miksi sitä kutsuttiin) tilaisuuksiin, ne oli poliittisia ja jälkeen oli kai ne tanssit, en käynyt kertaankaan vaikka monet serkutkin meni. Jos tansseihin, niin sille toiselle nuorisotalolle. Vaikka politiikasta kotona ei juurikaan puhuttu, ainakaan minun kuullen. Oltiin varmaan tyytyväisiä itsenäisyydestä ja vapaudesta..

Ehkä isänmaallisen äidinkielnopettajan vaikutusta, piti pakkolukea kesällä Välskärin kertomukset ja sen sellaista kirjallisuutta :)

Naapurifoorumilla sisällissota ketjussa oli R. laittanut videon, sotahistoriasivun videon Suomen matkasta itsenäisyyteen. Hyvin tehty ja mies puhuukin niin selvästi vaikkakin nopeasti varmaan saadakseen kaiken 10 min. videoon, että kannattaa katsella. Valitettavasti vain englanniksi.'

Sen jälkeen taitaa olla sivulinkkinä eri videolla jatkoa sisällisodasta!

The Road to Independence - Finland in WW1 I THE GREAT WAR SpecialSivuja: [1] 2 ... 10

Sivu luotiin 0.071 sekunnissa. 18 kyselyä tietokannasta.