Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Kuolleiden päivä

Aloittaja PusiSusi, 06.11.10 - klo:06:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Sini

Lainaus käyttäjältä: QUIT - 10.11.10 - klo:08:51
positiivinen suhtautuminen kuolemaan?  mikä järki siinä on

ihmisellä on itsensä säilyttämisen vaisto.

Minä jo ajattelin, olenko ainoa maallinen! Kyllä se taitaa olla, että madot syövät kuolleen. Vain tiede voi pelastaa eli keksiä maallisen kuolemattomuuden. Mutta kuka haluaa? Kuka uskaltaa? Jumalat muuttavat maan pinnalle...

rapevainaa

.
Siis mitä niin. Lähtö tulee jokaiselle. Miten tuon puoleista voi tietää kun ei tiedä edes vuotta eteenpäin tässä ajassa.

Sini


No niin, outomaalaiset! Tiede ottaa harppausaskelia kohti maallista kuolemattomuutta. Alla oleva artikkeli on Tiede-lehdestä. Nyt on aika tarkistaa omia asenteitaan. Ihanaa; on minun mielipiteeni.

Laboratoriossa tehtiin miniatyyrimaksoja

Ihmisen maksakudosta.

Wake Forest -yliopiston tutkijat onnistuivat kasvattamaan ihmisen maksasoluista miniatyyrimaksoja, jotka toimivat oikean maksan tavoin. Seuraavaksi katsotaan, jatkavatko maksat työskentelyä, kun ne siirretään koe-eläimeen.

Tutkijat käyttivät uusien maksojen runkona eläinmaksoja, joihin jätettiin jäljelle vain kollageenitukirakenne sekä suonisto. Alkuperäiset solut korvattiin ihmisen maksasoluilla ja verisuonia verhoavilla soluilla.

Tämän jälkeen laboratoriomaksa asetettiin bioreaktoriin, joka ruokki sitä hapella ja ravinteilla. Viikon kuluttua tutkijat havaitsivat, että maksan runkoon oli kasvanut runsaasti ihmisen maksakudosta ja se toimi ihmismaksan tavoin.

"Olemme innostuneita tuloksesta, mutta painotamme, että vielä on monia teknisiä esteitä ylitettävänä, ennen kuin hyöty yltää potilaisiin asti", sanoo tutkimushanketta johtava Shay Soker, joka esittelee tutkimuksen alansa konferenssissa Bostonissa huomenna. "Toimivaan ihmismaksaan tarvitaan miljardeja soluja, emmekä ole vielä myöskään varmistaneet laboratorioelinten turvallisuutta."

Laboratoriomaksoista toivotaan apua siirtomaksapulaan. Niitä voitaneen myös käyttää uusien lääkkeiden  testaamisessa.

THL tiedottaa

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

.
Oissekii jotain jos mulla olisi kuolematon maksa. Sitä vaan siirrettäisiin kännikalalta toiselle.


S

#35
Tuonkaltaista koe-eläimenä tai laboratorio-rottana oloa ei toivoisi edes pahimmalle viholliselleen. Íkuisen elämän skenaario on kyllä melkoisen puistattava ajatus jo itsessään. Toivottavasti en näe sitä aikaa, jossa ihmisiä muokataan täysin keinotekoisesti, jonka kautta yritetään väkisin pitkittää ihmisolennon maallista elämää, joka on muutenkin jo orgaanisesti rajallista.

- Tälläisen utopian/dystopian seurauksena heräisi monia eettisiä kysymyksiä, joka saattaisi synnyttää myös muita arveluttavia lieve-ilmiöitä; kuten kehittyneen teknologian tuomat geenimanipulaation, tai nanoteknologian varjopuolet sivuvaikutuksineen kaikkineen. Ihmisen rajalliset kyvyt eivät kuitenkaan riitä kartoittamaan kaikkia osa-alueita, jotka tulisi ottaa huomioon pidempiaikaisen elämän ylläpitämisen toimintavarmuuden maksimoimiseksi.

- Kun omahyväinen ihminen ryhtyy kaikkivoipaisuuden harhassaan leikkimään elämällä & kuolemalla, tai alkaa liikaa sorkkimaan lajinsa geneettistä organismia, se voi loppupeleissä kostautua pahemman kerran. Tämä voi joissain karmeimmissa tapauksissa koitua jopa ihmislajin tuhoksi, mm. erilaisten epätoivottavien mutaatioiden seurauksena!  
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

AveLazio

S, enpä ole noin hölmöä kirjoitusta lukenut vähiin aikoihin. Saat miinus 9 älypistettä. SiniQuattro juuri kertoi, miten ihminen muuttuu vähitellen kuolemattomaksi in practise. Ja sinä olet selvästi järkyttynyt ajatuksesta. Tervetuloa kuules tänne 2000-luvulle.  :o ::)
At a narrow passage there's no brother, no friend

S

#37
Jokainen voi olla täysin omaa mieltään näistä asioista. Itse henkilökohtaisesti en vain koe mielekkäänä että ihmisestä yritettäisiin tehdä kuolematonta, joka tosin meidän luomalla teknologiallamme ei varmasti ihmislajin historiassa tule koskaan sellaisenaan toteutumaan, ei vaikka kuinka siitä haaveksittaisiin. Ajatuskin on mahdottomuudessaan vastenmielinen, eikä kenenkään sinänsä herttaiset uskomukset käsitystäni tule muuksi muuttamaan.

- Tieteiskuvitelmissa tai muissa mielikuvituskertomuksissa tämä tietenkin on aina mahdollista. Scifimaailmassa kaikenlaiset synteettiset kyborgit, androidit, sekä muut replikantit ovat seikkailleet jo vuosikymmeniä, mutta eivät nekään ole yleensä näissä tarinoissa ikuisesti eläviä - kaikille niille on luotu oma elinkaarensa. Kaikenlaiset ikuisuusjutut kuuluvatkin ennenkaikkea jumaltarustojen uskomuksiin, jotka eivät koskaan tule olemaan tässä mielessä reaalimaailmaa.  

- Jos tälläinen kauhuskenaario edes osittain joskus toteutuisi jossain muodosssa, niin sitä ei ole meidän ihmis-sivilisaatiome toteuttamassa. Siihen tarvittaisiin jo toisen älyllisemmän rodun teknologiaa avuksi, joka sekin olisi pelkkää fantasianomaista spekulaatiota; kun tuskin ihmisorganismi koskaan tulee historiamme aikana muuttumaan niin oleellisesti, että voitaisiin puhua jostain kuolemattomuuden konkreettisesta toteutumisesta!  
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 10.11.10 - klo:21:29
S, enpä ole noin hölmöä kirjoitusta lukenut vähiin aikoihin. Saat miinus 9 älypistettä. SiniQuattro juuri kertoi, miten ihminen muuttuu vähitellen kuolemattomaksi in practise. Ja sinä olet selvästi järkyttynyt ajatuksesta. Tervetuloa kuules tänne 2000-luvulle.  :o ::)

joo mut Ave. Ässä pelkää naisia. Lopeta pelottelu.

Ave, voiko äly mennä pakkasen puolelle?

S

#39
Onneksi rationaalinen älyni leikkaa vielä niin terävästi, että erotan selkeän konkretian haihattelevista utopioista. Ihmisen kuolemattomuusajatukset kumpuavat pohjimmiltaan entisaikojen uskonnoista, tai muista mytologioista, joilla ei ole pitävää kiinnekohtaa muualla kuin fantasiamaailmoissa, sekä niiden luomissa myyttisissä tarinoissa.

- Tähdennettäköön vielä, että ihmistä tullaan kyllä aikojen saatossa vielä geneettisesti parantelemaan, sekä elämää joillain vuosilla pidentämäänkin - sitä skenaarioita en ole kyseenalaistamassakaan, mutta täydellistä kuolemattomuutta ei ihmislaji tule koskaan saavuttamaan. Siihen yksikertaisesti asettaa jo fysiikan laitkin omat rajoituksensa.

Sen estää myöskin ihmisen dna-rihmaston, tai organismin hauras genetiikka; jossa mm. orgaaniset molekyylit eivät kestä loputonta kudosten muokkausta. Pitäisi vaihtaa lähes kaikki sisäelimet synteettisiin implantteihin - aivot mukaan lukien, mikä tuntuu teknisesti jo sellaiselta highteciltä, johon ei teknologiamme tule mitä luultavammin koskaan täydellisesti yltämään.

Tuskin edes mahdollisen toisen maailman/ulottuvuuden sivilisaatiotkaan olisivat omassa maailmassaan päässeet tähän tavoitteeseen, koska se olisi mitä todennäköisemmin heillekin vain pelkkää utopiaa. Scifielokuvassa Highlander-kuolematon, sivutaan tätä aihetta aika vetoavalla tavalla, mutta sekin on vain pelkkää eeppistä fantasiaa, mitä ei sovi sekoittaa todellisuuteen millään tavalla.  

- Joten haaveet ihmsiorganismin kuolemattomuudesta voidaan näillä puheilla unohtaa. Mutta ainahan sitä sopii unelmoida, tai uneksia vaikkapa metafyysisellä energiatasolla kuolemattomuuden mystisestä jatkumosta. Tämä on ikuisten myyttisten tarinoiden, runojen, tai muidenkin taiteen lajien yksi mieltä kiehtovimmista aiheista. Reaalimaailmassa se vain ei tule ikinä käytännön tasolla toteutumaan, onneksi näin - sillä kuka oikeasti haluaa elää ikuisesti, muuta kuin ehkä ajatusten tai energiaulottuvuuksien tasolla?!  
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä