Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Afrikassa ja Lähi-Idässä tehdään historiaa

Aloittaja THL tiedottaa, 02.02.11 - klo:14:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 32 Vieraat katselee tätä aihetta.

karpalo

Lainaus käyttäjältä: K.K. - 22.08.14 - klo:14:30
Ala elää niin kuin uskoisit sisintäsi niin saat nähdä 'Taivaan' aukenevan...

K.K.



Mutta näinhän olen aina tehnytkin.

Lisäksi olen yrittänyt vältellä tuomasta esiin omaa hyvyyttäni taikka löytämääni jotakin, mistä muut ovat paitsi.

Päälle päsmäröivät uskovaiset ovat se pahin katras, mikä horjuttaa ihmisen elinvoimaa ja uskoa ihmisyyteen.

Mikäs tämäkin nainen, joka keräili suurta pottia saarnatessaan ihmisille pääsyä autuaiden metsästysmaille, sanomalla:

  Kuuntele sydämmesi ääntä ja jakele omaisuuttasi minulle

Hänen toimintansa on nyt rikostutkinnassa, sydämien äänien kanssa.

En nyt viitsi tsekata liitteitä, mutta tiedät kyllä, mistä naisesta on kysymys.

risto

.
Noilla uskovien iskulauseilla on näköjään helppo trollata.

Muisto Keijo Kullervo

Lainaus käyttäjältä: karpalo - 22.08.14 - klo:15:05
Lainaus käyttäjältä: K.K. - 22.08.14 - klo:14:30
Ala elää niin kuin uskoisit sisintäsi niin saat nähdä 'Taivaan' aukenevan...

K.K.



Mutta näinhän olen aina tehnytkin.

Lisäksi olen yrittänyt vältellä tuomasta esiin omaa hyvyyttäni taikka löytämääni jotakin, mistä muut ovat paitsi.

Päälle päsmäröivät uskovaiset ovat se pahin katras, mikä horjuttaa ihmisen elinvoimaa ja uskoa ihmisyyteen.

Mikäs tämäkin nainen, joka keräili suurta pottia saarnatessaan ihmisille pääsyä autuaiden metsästysmaille, sanomalla:

  Kuuntele sydämmesi ääntä ja jakele omaisuuttasi minulle

Hänen toimintansa on nyt rikostutkinnassa, sydämien äänien kanssa.

En nyt viitsi tsekata liitteitä, mutta tiedät kyllä, mistä naisesta on kysymys.

No! Sinä kirjoitat mitä sydämestäsi tulee...

Voiko muuta vaatiakaan ... Kukaan?

Ystävällisesti...

K.K.

PS. Vaikuttaa siltä, että tiedät oikean ja väärän...
"Tie, Totuus ja Elämä?"

karpalo

Lainaus käyttäjältä: K.K. - 22.08.14 - klo:15:15
PS. Vaikuttaa siltä, että tiedät oikean ja väärän...

Suurinpiirtein.

En ainakaan oman uskoni avulla yritä kusettaa muita ihmisiä.

Tämä lauseke koskee myös imaameja ja Ayatollaheja, yhtä kuin piispoja ja maallikkosaarnaajiakin.

Toope

https://outomaa.kilpinenonline.net/smf/index.php?topic=1420.msg103731#msg103731

Esitin tuossa taas aihetta keskusteluun. Vastasiko kukaan, no ei. Keskustelen siis yksinäni.

Esim. Etiopia ja Egypti ovat aika murheellisia esimerkkejä siitä, ettei yhteiskunta kykene sopeutumaan muutoksiin. Väestö lisääntyy liiaksi, mikä vie valtiolta pohjan rakentaa hyvinvointia kansalaisilleen. Monissa keski-Afrikan maissa tilanne on jopa pahempi (Kongo, Ruanda jne.). Näissä maissa voi olla paikoitellen jo mahdotonta estää massamurhia elintilan saavuttamiseksi, tästähän Ruandan 1994-sodassa oli jo osin kyse. On tuskin epäilystäkään siitä, etteikö tuo tulisi toistumaan, liiallisen väestönkasvun vuoksi.

Etiopia ja Egypti tulevat molemmat luultavasti ylittämään 100 miljoonan asukkaan rajan. Nigeria yltänee satoihin miljooniin, Kongo... kuka ikinä tietää? Noissa maissa kytee valtava globaalinen väesöpommi, jolta Eurooppakaan ei tule välttymään. Jo nyt Välimerellä ollaan helisemässä näiden afrikkalaisten siirtolaisten vuoksi, koska niitä tulee kymmenintuhansin vuodessa, laittomasti. Vaikea heitä on mereenkään työntää, palauttaminenkin on vaikeaa.

On ikävää nähdä Euroopan tulevaisuus jonain "Linnoitus Eurooppana", joka tulee todellakin tulevaisuudessa estämään aktiivisesti Afrikan ja Lähi-idän siirtolaisuutta alueilleen, mutta tuo on valitettavan realistinen näkemys. Eurooppa ei voi tulevaisuudessa sallia tuollaista siirtolaisuutta, sen on pakko estää sitä. Muuten Euroopasta tulee Lähi-idän tai Afrikan kaltainen manner.

Siksikin Afrikan ja Aasian väestönkasvun pysäyttäminen on äärimmäisen tärkeää. Liiallisesta väestönkasvusta eivät kärsi vain paikalliset, vaan myös toisten alueiden asukkaat. Ongelmasta tulee väistämättä globaali.


"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Toope

#1345
Jatkoa edelliseen:

Länsimaiden pysähtynyt väestönkasvu ei sinänsä ole mikään ongelma pitkällä tähtäimellä. On erittäin luontevaa kehitystä, jos länsimaissa väestönkasvu pysähtyy. Mistään sukupuuttoon kuolemisesta ei toki ole kyse, vaikka monissa maissa tällä hetkellä syntyvyys jopa alittaa kuolleisuuden. Tämä on yhteiskunnan reaktiota liikakasvuun, eikä mikään ongelma. Yhteiskunnalla ei ole suuria ongelmia sopeutua siihen, että väestön keski-ikä nousee ja elinikä nousee yli 80-ikävuoden. Eliniän kasvaessa lasten määrän tuleekin olla suhteellisen vähäinen, vain riittävä, jotta se ylläpitää tasaista väestökehitystä. Syntyvyys todennäköisesti korjaa itseään siihen n. 2 lasta/nainen -tasolle, siihen ei tarvita poppakonsteja tai siirtolaisuutta. Kehitys on ihan hyvää itsessään.

On todennäköistä, että esim. Japanissa väestömäärä tulee jonkin verran vähenemään, mutta ei tälläkään seikalla ole mitään radikaaleja vaikutuksia, luonnon kannaltahan asia on hyvä. Jos väestö pienenee tarkoituksenmukaisempaan määrään, mikä ongelmana lopulta on? Japanilaiset eivät kuole sukupuuttoon, mutta ehkä heidän väestömääränsä sopeutuu vähitellen paremmin resursseihinsa. 120-miljoonainen väestö voi laskea 100 miljoonaan, mutta missä se ongelma on?

Ei meidänkään tai herranjumala ruotsalaistenkaan tarvitsisi lisääntyä yhtään enempää. Jos luonnollinen väestönkasvu on suurinpiirtein nollassa, tilanne on hyvä. Järjetöntä taas on se, jos aletaan kuskaamaan jotain kehitysmaiden ylijäämäväestöä pohjoiseen, joka on jo ratkaissut väestöongelmansa. Tuo on kusemista housuun pakkasella. Kehittyneiden maiden väestökehityksessä ei pitkällä tähtäimellä ole mitään vikaa, jota pitäisi siirtolaisuudella korjata. Kyse on vain siitä, että saavutamme väestönkasvussamme tasapainon, pikkuhiljaa.

Tämä sopinee luonnollekin paremmin kuin Afrikan epänormaali väestökehitys.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Esmerkix

#1346
Yhdysvallat ei aio keskustella Syyrian hallinnon kanssa maahan mahdollisesti tehtävistä ilmaiskuista, uutisoi Washington Post. Lehden mukaan Yhdysvallat ei tee yhteistyötä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tai maan ilmavoimien kanssa.

Pitäisikö Yhdysvalloille määrätä pakotteita, kun se ei kunnioita suvereenin valtion rajoja eikä hallintoa? Ulkopuolinen hyökkäys heikentää valtion sotavoimia ja ISIS-joukkojen on helpompi mm. vallata Syyrian alueen strategiset kohteet. Vai aikooko USA istuttaa tilalle oman länsimielisen hallinnon? Miten se onnistuu tuolla alueella?

Amanda

#1347

Syyrian tilanne on sellainen umpisolmu, ettei sitä hevillä selvitetä. Koko sisällissodan alku on suurelta osalta ulkoapäin lietsottua. Tälle väitteelle on todisteitakin, joita en nyt viitsi etsiä.. tai no, ihan alkuun esim. muistaakseni britti lehtimiehet olivat joutuneet panttivangeiksi ja vapauduttuaan he sanoivat, ettei yksikään heidän vangitsijoistaan ollut syntyperäinen syyrialainen, oletettavasti Pohjois-Afrikasta värvättyjä palkkasotureita.. noin se on mennyt nämä 3 vuotta.
Arvatkaa mikä maa on ajanut vallanvaihtoa Syyriassa.. se hajoita ja hallitse periaate.

Joka tapauksessa se alkoi arabikevään yhteydessä mellakkana pikkukaupungissa.. alkuun suuri enemmistö ei halunnut muutosta, hyvin toimeentuleva keskiluokka, maa oli pitkälle omillaan toimeentuleva, maataloustuotteita vietiin maasta (heillä on vettä!) ja teollistunut aika pitkälle.
Jos kysyy nyt syyrialaisilta, niin Kaikki kaipaavat entisiä aikoja takaisin. Diktaattori oli vallassa, mutta hän oli edistysmielinen, ulkomailla opiskellut, mutta hän peri isältään vaikutusvaltaisen armeijan ja vallassa olevan yläluokan. Mutta hiljalleen asiat olivat kehittymässä parempaan suuntaan. Mutta Venäjä oli heille tärkeämpi ulkopoliittisesti ja siinä myös tärkeä syy vallanvaihdolle.. kuin myös naapurimaa Israel, koska Syyria sallii etel. Libanonin sissien toiminnan.. Irania unohtamatta.

Nyt kun kaikki menee häränpyllyä on puututtava ISISin hulluuteen. Se on yhteinen vihollinen molemmille, eihän sitä voi julkisesti tunnustaa! Siksi on edes omille äänestäjille kerrottava, uskottavasti, ettei sotaan puuttuminen ole Syyrian nyk. hallituksen auttamista.


Toope

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 27.08.14 - klo:21:27
Syyrian tilanne on sellainen umpisolmu, ettei sitä hevillä selvitetä. Koko sisällissodan alku on suurelta osalta ulkoapäin lietsottua.

Ei oikeasti ole! Kyllä arabimaiden yhteiskunnalliset ongelmat ovat varsin sisäisiä ongelmia, ei niitä kenenkään ole ollut tarvetta lietsoa. Arabimaiden hallintojen ongelma kertoo vuosikymmenien ristiriidoista, joissa arabihallintoja ollaan pidetty koossa lähinnä sotilashallinnoilla (Egypti, Syyria, Libya). Arabimaiden kyvyttömyys luoda kestäviä hallintomalleja johtuu täysin arabimaiden kyvyttömyydestä yhteiskunnallisiin uudistuksiin, sekä islamilaisuuteen perustuvan yhteiskuntanäkemyksen impotentista kyvystä uudistua 2000-luvulle. On pelkkää arabien itsepetosta yrittää siirtää syitä arabimaiden epäonnistumisesta muiden maiden niskoille. Arabit itse ovat epäonnistuneet luomaan toimivia yhteiskuntia.

LainaaJoka tapauksessa se alkoi arabikevään yhteydessä mellakkana pikkukaupungissa.. alkuun suuri enemmistö ei halunnut muutosta, hyvin toimeentuleva keskiluokka, maa oli pitkälle omillaan toimeentuleva, maataloustuotteita vietiin maasta ja teollistunut aika pitkälle.

Arabimaiden eräs ongelmahan on se, ettei niissä ole hyvinvoivaa keskiluokkaa, sehän yhteiskuntaan toisi vakautta. Arabimaat ovat pitkälti jakautuneet eliittiin ja varsin köyhään rahvaaseen, keskiluokkaa juuri puuttuu näistä maista. Epätasa-arvoisuus on eräs merkittävimpiä tekijöitä näiden arabimaiden sisäisissä ongelmissa. Assadit ja Gaddafit ovat rikkaita, mutta todellista keskiluokkaa heidän maissaan ei ole syntynyt. On vain rikas eliitti ja köyhälistö. Osin tästä vallankumoukset syntyivätkin.

LainaaJos kysyy nyt syyrialaisilta, niin Kaikki kaipaavat entisiä aikoja takaisin. Diktaattori oli vallassa, mutta hän oli edistysmielinen, ulkomailla opiskellut, mutta hän peri isältään vaikutusvaltaisen armeijan ja vallassa olevan yläluokan.

Monet varmasti ottaisivat Assadin diktatuurin mieluummin kuin ISIS:n diktatuurin, jos valita saa. Vaikka Assadin diktatuuri olikin rumaa, oli se silti parempaa, mitä islamistit tarjoavat. Jopa israelilaiset ovat varmasti tätä mieltä! Jos tuo ISIS:n hulluus leviää Libanoniin, on taas piru irti. Se maahan on jotenkin selvinnyt shiialaisen Hizbollahin ylivaltapyrkimyksistä, sunnien ääripyrkimystä maa ei todellakaan kaipaa, tai vajoaa taas sisällissotaan.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Suti

Lainaus käyttäjältä: Esmerkix - 27.08.14 - klo:17:04

Pitäisikö Yhdysvalloille määrätä pakotteita, kun se ei kunnioita suvereenin valtion rajoja eikä hallintoa?

Kenen pitäisi?


P.S. kommentoin tätä jo kerran, mutta viesti poistettiin. Testaan vielä kerran Outomaan sananvapautta.
päivä kerrallaan

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä