Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Aika kiihtyy

Aloittaja Canardian, 22.04.11 - klo:10:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

Patu

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 13.05.11 - klo:18:38

Esimerkiksi maailman nopeimman konekirjoittajan keskinopeus on puolen tunnin ajanjaksolla yli 13 merkkiä sekunnissa. Tällä vauhdilla hän kirjoittaa virheetöntä tekstiä.
........................
Minulla on testien mukaan nopeat lihakset... heh, huomaahan sen jo luontaisesta puhenopeudestanikin. Kirjoittamisesta nyt puhumattakaan.

Niinpä juu, nopea olet ja ilman kirjoitusvirheitä vielä.
Miten ajatusvirheet lasketaan?

THL tiedottaa

Vihreitä tuppaa tulemaan. Siis mikäli olen – jostain kumman syystä – valvonut öitäni.

Muutoin ei.

Ammatikseni kirjoittaessani tein useinkin pitkiä työpäiviä ilman ainuttakaan virhettä.

No, ne ajat on siis menneitä.

Niin. Ajatusvirheet.

Sellaisia tulee monista syistä.
Ja ettäkö miten ne lasketaan? Aika hankala tapaus. Eihän tähän ole kehitetty mitään omaa mittariaan. Siispä ajatusvirheiden laskeminen ja niistä huomauttaminen on aviopareille runsaasti keskustelua herättävä harrastus.

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

S

#22
Nopeudesta ei aina ole hyötyä, koska silloin epätarkkuudet saattavat suhteessa lisääntyä. Silloin myös virhearviointien määrä kasvaa. Liika hätäileminen voi myös aiheuttaa monenlaisia muita käytännön ongelmia, varsinkin jos reaktiokyky on epäsuhdassa yleisen toimintakyvyn kanssa.

- Ylikierroksilla käyvä ihminen myös usein stressaantuu nopeammin, kuin harkitsevammin toimiva. Joskus nopeasti reagoivan sydämen sykekin yhdessä verenpaineen kanssa nousee nopeasti, joka taas pahimmillaan rasittaa hermostoa/elimistöä pitkään jatkuessaan. Mutta tämäkin on tietenkin yksilöllistä, eikä ilmene kaikilla ihmisillä samalla tavoin.

- Toisaalta taas monesti nopeaälyisyydestä on myös etua, kun pitää samalla hetkellä ratkaista joku kiperä ongelma. Kuitenkin ajatukset on pystyttävä pitämään hallitusti koossa, sekä toimintansa kontrollissa, muuten sitä voi seota konsepteissaan pahemman kerran...?!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: S - 13.05.11 - klo:19:13
Nopeudesta ei aina ole hyötyä, koska silloin epätarkkuudet saattavat suhteessa lisääntyä. Silloin myös virhearviointien määrä kasvaa. Liika hätäileminen voi myös ...


Nuohan ovat itsestäänselvyyksiä.

Jos huomasit, tarkoitin sellaista nopeutta, jossa jokin tehtävä toteutetaan nopeasti mutta virheettä.

Hätäilemällä ei tuu ku... no, kylläs tiedät.

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

S

#24
Niin minäkin tuossa viimeisessä lauseessani tarkoitin sellaista nopeuteen perustuvaa täysin hallittua automatisoitua toimintaa, jossa virheiden määrä minimoituu, tai jopa ne eliminoituvat kokonaan. Tälläinen kyvykkyys on kuitenkin harvinaislaatuista, eikä kyseisenlainen persoonallisuus ole ihmisenä luonteeltaan varmastikaan niitä helpoimpia tapauksia.  

- Mutta täydelliseen virheettömyyteen pyrkiväkin tekee joskus virheitä, se on täysin inhimillistä. Äärimmäiseen perfektionismiin taipuvaisen voi myös olla vaikeaa hyväksyä virheitä ympärillään, joten hänen elämänsä voi muodostua hyvinkin hankalaksi; kun tai jos koko ajan on tarve päähänpiintymien muodossa takertua pikkujuttuihin, sekä muihin epäolennaisuuksiin.

- Mutta miten tämä kaikki liittyy ketjun otsikonmukaiseen ajan kiihtymisen problematiikkaan, ei ehkä juuri tältä osin mitenkään. Ajantaju on kuitenkin sellainen asia, joka olisi hyvä olla edes jotenkin hallussa, vaikka kuinka kiihtyvässä tilassa tahansa - muuten eivät asiat etene mihinkään, vaan ovat pelkkää kaaosmaista sekasortoa, joka taas ei johda yleensä ottaen mihinkään rakentavaan!  
- Tiedon jyvät versovat viisautta -


Patu

Lainaus käyttäjältä: S - 13.05.11 - klo:19:13
Nopeudesta ei aina ole hyötyä, koska silloin epätarkkuudet saattavat suhteessa lisääntyä.

Ässä tavoittelee Heisenbergin epätarkkuusperiaatetta mutta ei ymmärrä sitä.

Lainaus käyttäjältä: S - 13.05.11 - klo:19:41
- Mutta täydelliseen virheettömyyteen pyrkiväkin tekee joskus virheitä, se on täysin inhimillistä.

Voi ihmettä. Jos eilen kuoli tuotakaan ei tietäisi.
Ei kai sentään symbioottis-hermeneuttinen tietäjä tee virheitä.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: S - 13.05.11 - klo:19:41
Äärimmäiseen perfektionismiin taipuvaisen ...

Mitä sä nyt tollasesta sosiopaatista puhut!

Mä ainakin tarkoitan ihan meitä tavallisia pulliaisia.

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Canardian

Lainaus käyttäjältä: postman - 13.05.11 - klo:17:33
Lainaus käyttäjältä: Lumooja - 13.05.11 - klo:09:31
Aivoilla kestää jonkun aikaa tajuta mitä aistit sanoivat, jolloin se on jo menneisyyttä.

Ehkä sinulla, ei minulla.

- Tämä vaan ulkopuolisen toteamus, ei oma päähänpisto -
Kunnianloukkaukset ovat Suomen laissa kiellettyjä. Kannattais ehkä vähän miettiä ennenkuin puhuu toisista henkilöistä yleisillä foorumeilla.
I am Metatron, bringer of the good news!
www.toiveet.fi   www.wishforum.com

Paha setä

Mikähän siinä on että mitä vanhemmaksi tulee, sen nopeammin aika tuntuu kuluvan. Vastahan yksi parhaista kavereista sai lapsen (4 vuotta sitten), kummipoika oli vaipoissa (menee tokalle syksyllä), mutta tilipäivien väli tuntuu aina vaan pidemmältä. Tässä on jokin ristiriita.
Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

Tiistai

#29
Samat sanat!  Eilen oli telkkarissa Cannesista Jean Paul Belmondo ja ihmettelin, että kuka vanhus tuo on? Oli palkittu elämäntyöstään.

Sademetsässä pitäisi olla, ei tarvitisi huolehtia ajan kulusta eikä siten iästä tai ryppyjen tulosta.. kostea ilmasto muutenkin suojaa niiltä  ;)

Amazonin sademetsässä asuvan heimon kielestä puuttuu sana "aika"
20.5.2011

LainaaAmazonin sademetsässä elää heimo, jonka kielessä ei ole aikaa tarkoittavaa sanaa. Amondawa-heimoon kuuluvat ihmiset eivät myöskään puhu vuoden tai kuukauden kaltaisista ajanjaksoista, kertoo BBC.

Heimoon saatiin ensimmäisen kerran yhteys vuonna 1986, ja nyt tutkijat ovat ryhtyneet selvittämään heimon kieleen liittyviä aikakäsityksiä.


"Emme väitä, että he olisivat "ihmisiä vailla aikaa" tai "ajan ulkopuolella". Amondawat voivat muiden ihmisten tavoin puhua tapahtumista ja tapahtumien jaksoista", selitti kielipsykologian professori Chris Sinha Portsmouthin yliopistosta BBC:lle.

"Se, mitä emme löytäneet, on käsitys ajasta tapahtumiin nähden itsenäisenä käsitteenä: heillä ei ole käsitystä ajasta jonakin sellaisena, jossa tapahtumat sattuvat."

Amondawan jäsenet eivät puhu iästään, vaan he omaksuvat erilaisia nimiä elämänsä eri vaiheissa tai saavuttaessaan uuden aseman yhteisössään.

Heimo ei myöskään puhu ajasta jonakin sellaisena, joka liikkuisi tilassa. Näin ollen kielellinen rakenne, jossa jokin tapahtuma on "ohitse" tai "edessäpäin" on heimolle mahdoton. Sinhan mukaan ilmaisut voidaan kuitenkin omaksua, sillä portugalia oppineet heimon jäsenet kykenevät ymmärtämään ja käyttämään niitä.

Tutkimusryhmän hypoteesina on, että ajan käsitteiden puuttuminen johtuu "aikateknologian" kuten kalenterijärjestelmän tai kellojen puutteesta, mihin puolestaan on voinut vaikuttaa se, ettei heimon numerojärjestelmä ole kovin yksityiskohtainen.


Mielenkiintoista, ja miten ne ovat säästyneet noin kauan sivilisaatiolta.. vai pitäisikö laittaa lainausmerkkeihin "sivilisaatiolta"?

Ehkä ihmiselle olisi parempi, jos ei olisi kehittynyt näin pitkälle, että on tuhoamassa itsensä ja elinympäristönsä. On vain kysymys ajasta, koska se tapahtuu..
Alkuperäinen artikkeli http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-13452711



Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä