Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tämän päivän mietteet

Aloittaja Alien Weird, 05.08.11 - klo:14:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 86 Vieraat katselee tätä aihetta.

Patu

...miettinyt AKT:n olemusta...

AKT:n sivuilta, vähän epäselvästi:

Edustajakokous

Edustajakokous kokoontuu joka neljäs vuosi ja valitsee liiton puheenjohtajan, liittosihteerin, sihteerin ja valtuuston puheenjohtajan, varapuheenjohtajat ja varsinaiset sekä vara- ja yleisjäsenet sekä hallituksen varsinaiset, vara- ja yleisjäsenet.

Siis edustajakokous valitsee niin valtuuston kuin hallituksenkin. Valtuuston pj. on Heikki Harakka.
Liike-elämässä yhtiökokous valitsee hallituksen, joka valitsee toimitusjohtajan.
Liike-elämätyyppinen ratkaisu olisi että valtuusto valitsee hallituksen.

Liiton puheenjohtaja on hallituksen puheenjohtaja = Räty. Ei selviä kuka erottaa liiton puheenjohtajan.
Olisi se outo kokous jossa puheenjohtaja ehdottaisi itsensä erottamista.

Yleensä malli on se, että ylimpänä on luottamushenkilöt (esim. kunnissa valtuusto) ja sen alla hallitus.
Luottamushenkilöiden tehtävänä on luottaa.
Kunnanhallitusten on nautittava kunnanvaltuustojen luottamusta. Mikäli luottamus ei ole voimassa, voi kunnanvaltuusto erottaa kunnanhallituksen ja valita uuden.


Kenen luottamusta AKT:ssa hallituksen tulee nauttia? Timo Rädyn, joka on myös hallituksen puheenjohtaja.

THL tiedottaa

#621
Rädyn erottamiseksi tarvitaan edustajakokous. Eli tässä tapauksessa ylimääräinen edustajakokous. Tuleehan se vähän kalliiksi, kun pitää koko liitto masinoida liikkeelle yhden henkilön, Rädyn, poissaamiseksi liiton johdosta. Älyäisi itse väistyä, tulisi paljon halvemmaksi kaikille.

Hallitus ei ole sellainen elin, jonka pitää nauttia liiton puheenjohtajan luottamusta. Jos hallituksen pitäisi pomppia liiton puheenjohtajan pillin mukan, niin sehän olisi yhden henkilön diktatuuria. Vaikka käytännössä pelattaisiinkin tuollaisilla säännöillä, niin tällöin ei noudatettaisi liiton sääntöjä.

Puheet vallankaappausyrityksestä ovat silkkaa poliittista pelaamista, hämäysyritys. Tottakai, jokaisessa ammattiliitossa käydään koko ajan kädenvääntöä eri ryhmittymien kesken. Pääasiallinen vääntö käydään SDP:n ja Vasemmistoliiton kannattajien välillä. Sit on muita näitä edellä mainittuja pienempiä ryhmiä ja kuppikuntia, jotka yrittävät saada kätensä vallan kahvaan – tai ainakin jalkaansa ovenväliin.

Aivan yleisesti.
Ammattiyhdistysliike on suuressa murroksessa. Tätä ei vain olla siellä ay-liikkeen sisällä täysin tajuttu. Loimaan kassa vetää väkeä ulos perinteisistä ammattiliitoista (eli niiden työttömyyskassoista ja samalla myös irtaudutaan ammattiliitoistakin). Eräänä syynä tähän on se, ettei ammattiliittojen katsota palvelevan työntekijöiden tarpeita. Osaksi tuossa katsannossa on perääkin, joskin sitä eivät Loimaan liittoon paenneet tajua, että yksinäiset toisista erillään olevat työntekijät eivät kykene sopimaan työehtosopimuksia työnantajaliittojen kanssa. Jäljelle jää työpaikoilla tapahtuva yksittäinen eli henkilökohtainen työehdoista sopiminen. Ja tämähän on työnantajien mieleinen ratkaisu.

Heh, ehkäpä Loimaan kassa saa pientä avustusta työnantajien järjestöiltä? Tekeehän se heidän puolestaan uraauurtavaa työtä.












Ei noista muiden puheista kannata välittää.

risto

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 10.03.12 - klo:11:29

Aivan yleisesti.
Ammattiyhdistysliike on suuressa murroksessa. Tätä ei vain olla siellä ay-liikkeen sisällä täysin tajuttu. Loimaan kassa vetää väkeä ulos perinteisistä ammattiliitoista (eli niiden työttömyyskassoista ja samalla myös irtaudutaan ammattiliitoistakin). Eräänä syynä tähän on se, ettei ammattiliittojen katsota palvelevan työntekijöiden tarpeita. Osaksi tuossa katsannossa on perääkin, joskin sitä eivät Loimaan liittoon paenneet tajua, että yksinäiset toisista erillään olevat työntekijät eivät kykene sopimaan työehtosopimuksia työnantajaliittojen kanssa. Jäljelle jää työpaikoilla tapahtuva yksittäinen eli henkilökohtainen työehdoista sopiminen. Ja tämähän on työnantajien mieleinen ratkaisu.



Tuossa on eräs villakoiran ydin.  Työpaikkojen palkat määrittyvät yhä enemmän maailman markkinoilla eikä ammattiyhditysten enää tarvitse sanella palkkataulukkoja.
Kovalla rakennusalalla Helsingin alueella puolet duunareista ovat ulkomaalaisia.

Ammattiyhdistys voi korkeintaan sanella itsensä ulos "lakisääteisestä" neuvottelupöydästä, kuten teki metsäteollisuusliitto ja Finnairin ammattiyhdistys.

Kun henkilökunta on pois neuvottelupöydästä, päästään firmaa saneeraamaan ihan rauhassa.
Nyt lentoemännät ostetaan kansainväliseltä välitysfirmalta ja koneet huolletaan kaukoidässä.

.Esim. Finnarilla ei pystytty lajittelemaan laukkuja 2 vuotta sitten koska ulkona oli 30 cm lunta.


karpalo

Räty on sitä mieltä, että ei ainakaan vapaaehtoisesti eroa.

Ainoa liitto mihin itse olen aikoinani kuulunut oli Myyntimiesten Keskusjärjestö SMKJ. Meillähän oli hyvä liitto takaname. Itse en ole tarvinnut työttömyydestä johtuvia päivärahoja, mutta kyllähän sitä on tullut vertailtua muiden liittojenkin vastaaviin asioihin.

Esimerkkejä SMKJ:n päivärahoista:

Esimerkki 1:
- kuukausipalkka on                 2 000,00 euroa
- vähennetään 3,94 %              1 921,20 euroa
- päiväpalkka on                             89,36 euroa (jakajana 21,5 päivää)

päiväraha on peruspäiväraha + 0,45 % todellisen päiväpalkan ja peruspäivärahan erotuksesta

31,36 +[0,45 x (89,36 - 31,36)]    57,46 euroa

Etuutta maksetaan viideltä päivältä viikossa, jolloin bruttomääräinen kuukausikorvaus keskimäärin 57,46 x 21,5 = 1 235,37 euroa.

Esimerkki 2:
- kuukausipalkka on                 3 700,00 euroa
- vähennetään 3,94 %              3 554,22 euroa
- päiväpalkka on                           165,31 euroa (jakajana 21,5 päivää)

päiväraha on taitekohdan päiväraha + 0,20 % todellisen päiväpalkan ja taitekohdan päiväpalkan erotuksesta

86,17+[0,20x(165,31 - 153,15)]     88,60 euroa

Etuutta maksetaan viideltä päivältä viikossa, jolloin bruttomääräinen kuukausikorvaus keskimäärin 88,60 x 21,5 = 1 904,88 euroa.

Lapsikorotusten määrät vuonna 2012
Lapsikorotusten määrät ovat vuonna 2012 seuraavat: yhdestä alle 18-vuotiaasta huoltovelvollisesta lapsesta 5,06euroa päivässä, kahdesta 7,43 euroa päivässä ja kolmesta tai useammasta lapsesta 9,58 euroa päivässä.

Kassa muuttaa indeksitarkistuksen vuoksi vuoden vaihteessa (tai silloin, kun tarkistus pitää tehdä) jo maksussa olevat korottuvat päivärahat uusia määriä vastaaviksi

:::::::::::::

PS.

Esimerkki 2 olisi ollut minun tapauksessani kyseessä, jos olisin tarvinnut Liiton apua työttömyyden takia.

Patu

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 10.03.12 - klo:11:29
Rädyn erottamiseksi tarvitaan edustajakokous.

Jostain luin, että AKT:n uuden puheenjohtajan voi nimittää vain edustajakokous, mutta nykyisen voi valtuusto erottaa. Sellainen valtuuston kokoushan jo oli, ei kai ne niin tyhmiä ole että puuhaavat kokousta jolla ei ole pääätäntävaltaa.

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 10.03.12 - klo:11:29Hallitus ei ole sellainen elin, jonka pitää nauttia liiton puheenjohtajan luottamusta.
Edelleen AKT:sta puhuen, kyllä pitää. Jokaisen pitää nauttia Timo Rädyn luottamusta.
Ei kai hallitus voi sanella että Hilkka Ahde ei nauti hallituksen luottamusta jos hallituksen sanoma ei nauti Timo Rädyn, hallituksen puheenjohtajan, luottamusta.

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 10.03.12 - klo:11:29
Jos hallituksen pitäisi pomppia liiton puheenjohtajan pillin mukan, niin sehän olisi yhden henkilön diktatuuria. Vaikka käytännössä pelattaisiinkin tuollaisilla säännöillä, niin tällöin ei noudatettaisi liiton sääntöjä.

Oivalsit siis pelin hengen.



THL tiedottaa

Heh, nykyisessä Rädyn johtamassa AKT:ssa noudatetaan ihan omaa päätäntävaltalogiikkaa.

Tulee mieleen se, kun Ahonen oli katkolla Paperiliiton puheenjohtajuudesta. Hänelle järjestettiin sellainen 'sivu'pesti sille ajalle, kunnes voitiin valita uusi puheenjohtaja.

Sivumennen todettuna sellainen, että Räty oli A-studion haastattelussa sitä mielipuol... siis mieltä, että hän teki virheen äänestäessään hallituksen kokouksessa Ahteen erottamisesta. Tuosta päätellen voisi ajatella, että hallitus voi olla eri mieltä kuin liiton puheenjohtaja.

Ihan oikeasti, kaikesta siitä mitä Räty on tehnyt, päättelen, että Räty olisi kovin mielellään tehnyt Ahteen erottamisesta päätöksen aivan yksinkin.





Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Patu

Helppohan Rädyn on nyt leikkiä oikein pelaavaa ja vain vahingossa äänestykseen osallistunutta. Silloin kun äänestys pidettiin tilanne oli niin tiukka, ettei Räty voinut ottaa sitä riskiä että häviää, pakko oli omakin ääni laittaa peliin. Ja tulos oli 11-9, ilman Rädyn ääntä 10-9.

Se, että Räty jälkikäteen leikkii oikeamielistä ja sanoo ettei olisi pitänyt äänestää, kertoo, että se että hän äänesti liittyi jotenkin menossa olevaan poliisitutkintaan, vaikka Räty ja AKT sanovat että kyseessä on vain totaalinen luottamuksen menetys. Ei muka se Ahteen tekemä kantelu.
Jos olisi äänestetty vaikka Joulujuhlan pitopaikasta, totta kai Räty olisi äänestänyt. Miten tuo Ahteen irtisanomisäänestys oli sellainen jossa Räty oli jotenkin esteellinen - ellei juuri tuo kantelu, joka se ei kuulemma kuitenkaan ollut.

Patu

...sit mä oon tänään miettiny miten Räikkönen pärjää formuloissa.

Eiköhän joka ukolla ole tilanne se että auto on erilainen kuin viime kaudella ja renkaat ovat erilaiset kuin viime kaudella. Niin ainakin on sanottu. En siis uskoisi että parin kauden poissaolo Räikköstä pahasti, jos ollenkaan, haittaa.
Voihan se olla että Räikkönen on pirun viisas. Se näki ettei parilla viime kaudella Red Bullia voinut voittaa, ja kun sinne ei päässyt ajamaan niin mennään muualle.
Nyt voi jo olla että Red Bull ei ole enää niin ylivoimainen.



THL tiedottaa

#628
No, formuloissahan sitä riittää pohtimista!

Minkälainen koneisto kaikkiaan pyörii siellä taustalla? On markkinointia, kuljetuksia, huoltoa, tuotekehittelyä, mediapyll.. siis tiedottamista ja mitä vielä. Ehkä ripaus alkoholiakin.

Ympäri maailman on niitä formularatoja – vähän niinku näitä kukkenheimejaki – tosin just nyt ollaan lopettelemassa yks museo tosta Berliinistä. Kuka tietää, paljonko rahaa palaa formuloissa vuosittain ja miten ne kulut jakautuu?




Ei noista muiden puheista kannata välittää.

emma

Hei,
pitihän tuo googlata.

HS 7.3., jos HS 8.3. Pääkirjoitukseen on uskomista. 7.3. haastattelua en löydä netistä.

Lainaus käyttäjältä: THL tiedottaa - 08.03.12 - klo:10:24
AKT:n jupakka poikii monenlaisia kannanottoja. Löytyi äijäryhmä, joka tuli julkisuuteen Rätyä ja AKT:n hallituksen päätöstä puoltavalla kannanotollaan. Eräs tämän ryhmän jäsen (Tero Rönni) totesi: "Yksityisessä yrityksessä olisi maksettu Ahteelle pikku summa ja asia olisi ollut sillä selvä."  (Jossain vilahti tuollainen mielipide eteeni, mutta en saa enää kaivettua lähdettä esille ... Suhtautukaa siis tähän sillä varauksella, että Rönnin mielipide saattaa olla median keksintöä.)

Rönnihän tuolla lausumallaan myöntää irtisanomisen laittomaksi, josta laittomuudesta selvittäisiin rahalla. Siis mikäli hän on edellä mainittua lausunut.


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä