Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tämän päivän mietteet

Aloittaja Alien Weird, 05.08.11 - klo:14:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 98 Vieraat katselee tätä aihetta.

AveLazio

At a narrow passage there's no brother, no friend

Juuli Hukkaskukka

.


Ei oo. Tämä Miekkonen on unohtanut vitamiinit.
.
.
reino & aino hukkanen

Esmerkix

Lainaus käyttäjältä: ... - 26.10.12 - klo:11:46
Ilmeisesti tässä on vain jäävuoren huippu. Jos onkin niin, että koska noitten pillereiden valmistus on halpaa ja katteet hurjat, niin kukaan ei halua paljastaa toinen toistaan, koska silloin jokaiselta löytyisi jotain hämärää. Entäs sitten kaikki muut vitamiinit, A, B, C jne. Toivottavasti jatkavat tutkimuksia. Nyt oli hyvä saada tietoon ne D-vitamiinivalmisteet, jotka olivat hyviä. Voi olla ryntäys apteekeissa. Toivottavasti tämä ei koske muitakin lääkkeitä. Hyvinkin voi olla, koska äitini sai reseptillään väkisinmyytynä halvemman lääkkeen ja tuli huonoon kuntoon. Apteekki myi sitten vasta alkuperäisen, kun lääkäriltä tuli määräys, ettei saa vaihtaa toiseen :o. Pelottavaa!

Vitamiinit eivät ole lääkkeitä, vaan oikeastaan elintarvikkeita.
Lääketehtaat ovat fuusioituneet monikansallisiksi jättiläisiksi, joten ei niitä pysty enää mikään pikkuyritys horjuttamaan ja sitä paitsi pitoisuuksien tutkiminen on liian kallista.


AveLazio

Vitamiinit eivät todellakaan ole lääkkeitä vaan elintarvikelisiä.

"Tohtori"
At a narrow passage there's no brother, no friend


risto

#1405
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 28.10.12 - klo:12:40
Vitamiinit eivät todellakaan ole lääkkeitä vaan elintarvikelisiä.

"Tohtori"

EU:n määritelmän mukaan elintarvikelisä on "valmistuksen yhteydessä pieninä määrinä lisättävät aineet joiden tarkoitus on parantaa ruoan ulkonäköä ia säilyvyyttä"

mites tämä ravinto ja ravintoaine? Miten ne sanana suhtautuu elintarvike-sanaan?

Aromiaineet ovat EU:n luettoissa oma juttunsa
.

.

risto

#1406
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 28.10.12 - klo:12:40


"Tohtori"

Onko joku ero valetohtorilla ja "tohtorilla"

Huomaatko että "vääpelin" on pakko tietää nämä asiat ilman "tohtoriakin".

AveLazio

Herra "vääpeli" voi sitten pitää vitamiineja lisäaineina tai ravintolisinä. Vai loukkaako sekin sinun muhamettilaista uskontoasi? :D :D :D
At a narrow passage there's no brother, no friend

risto

#1408
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 28.10.12 - klo:13:59
Herra "vääpeli" voi sitten pitää vitamiineja lisäaineina tai ravintolisinä. Vai loukkaako sekin sinun muhamettilaista uskontoasi? :D :D :D
]

Voi pöllö sentään!. Kun just kerroin etti vitaamiinit ole mitään ravintolisiä- Mikä mättää?'
Jos herra sotilas vähänkin ymmärttää arkikieltä, niin oletko tavannut tällaisia nimeikkeitä

Ihminen luokittelee asioita ja nimeää niitä, jotta voi välittää informnaatiota ihmiseltä toiselle. Sanat ovat ajatusten stardardointia.
Kun tunnetaan aasian nimi, silloin kaikki osapuolet tietävät mistä on kysymys. Eio tarvitse selittää mikä on porkkana ja mikä vesi.

Tässä eräs luokittelu
- perusruoka
- hivenaineet ja vitamiinit
- nautintoaineet
- lisäaineet

jne...

ALOITETAAN YHDESSÄ OPISKELU. RUOKA-AINEIDEN LUOKITTELU


Kasviperäiset

Viljanjyviä

Riisi (ruskea riisi)

Vehnä

Ohra

Ruis

Maissi (maissi, myös popcornia ja sokerimaissi)

Tattari

Muut viljanjyvät

Palkokasvit / palkokasvit

Soijapavut, kuiva

Pavut, kuiva (myös voita pavut, cowbeans (punainen

pavut), linssi, limapavut, pegia, sultani, sultapya ja

valkoisia papuja) *

Herneet

Härkäpavut

Tenavat, kuiva

Muut palkokasvit / palkokasvit

Vihannekset

Perunat

Peruna

Taro

Bataatti

Jamssi

Konjac

Muut perunat

Sokerijuurikas

Sokeriruoko

Cruciferous vihannekset

Japanin retiisi, juuret (mukaan lukien retiisi)

Japanin retiisi, lehdet (mukaan lukien retiisi)

Nauris, juuret (myös lanttu)

Nauris, lehdet (myös lanttu)

Piparjuuri

Vesikrassi

Kiinankaali

Kaali

Ruusukaali

Lehtikaali

Komatsuna (japanilainen sinappi pinaatti)

Kyona

Qing-Geng-CAI

Kukkakaali

Parsakaali

Muut cruciferous kasvikset

Composite vihannekset

Takiainen

Mustajuuri

Artisokka

Sikuri

Endiivi

Composite vihannekset

Shungiku

Salaatit (mukaan lukien sidesalaatti ja lehtien salaatti)

Muut komposiitti kasvikset

Liliaceous vihannekset

Sipuli

Welsh (mukaan lukien purjo)

Nira

Valkosipuli

Parsa

Kertomalla sipuli (myös salottisipuli)

Muut liliaceous kasvikset

Umbelliferous vihannekset

Porkkana

Palsternakka

Persilja

Selleri

Mitsuba

Muut umbelliferous kasvikset

Solanceous vihannekset

Tomaatti

Pimiento (paprika)

Muna kasvi

Muut solanceous kasvikset

Cucurbitaceous vihannekset

Kurkku (mukaan lukien Avomaankurkku)

Pumpkin (myös squash)

Oriental peittaus meloni (kasvis)

Vesimeloni

Melonit

Makuwauri meloni

Muut cucurbitaceous kasvikset

Palkokasvit vihannekset

Herneet, epäkypsä (silpimättömät)

Tarhapavut, epäkypsä (silpimättömät)

Vihreä soijapapuja

Sienet

Button sieni

Siitakesieniä

Muut sienet

Sekalaiset vihannekset

Pinaatti

Okra

Inkivääri

Bambunversot

Vihannekset ei kategorisoitu

edellä listattujen kasvis

ryhmät.

Muut kasvikset

Hedelmät

Sitrushedelmät

Unshu oranssi, sellu

Sitrushedelmien natsudaidai, sellu

Citrus natsudaidai, kuorii

Sitrushedelmien natsudaidai, koko

Sitruuna

Orange (mukaan lukien napa oranssi)

Sitrushedelmät

Greippi

Kalkki

Muut sitrushedelmät

Kota

Omena

Japanin päärynä

Päärynä

Kvitteni

Loquat

Kivihedelmät

Persikka

Nektariini

Aprikoosi

Japanilainen luumu (myös luumu)

MUME luumu

Kirsikka

Marjat

Mansikka

Vadelma

Karhunvatukka

Mustikka

Karpalo

Mustikka

Muut marjat

Viinirypäle

Viinirypäle

Japanilainen kaki

Banaani

Kiivit

Papaija

Avokado

Ananas

Guava

Mango

Passiohedelmä



Pähkinät ja siemenet

Öljykasvit

Auringonkukan siemenet

Sesam siemenet

Saflorinsiemenet

Puuvillansiemenet

Rapeseeds

Muut öljysiemenet

Ginkgo pähkinä

Kastanja

Pekaanipähkinä

Manteli

Saksanpähkinä

Muut pähkinät

Assorted trooppinen ja

sub-trooppiset hedelmät


Pähkinät ja siemenet

Kahvipavut

Kaakaopapujen

Mausteet ja yrtit

Mausteet

Sansho (japanilainen peper)

Muut mausteet (katso kaikki mausteet, paitsi piparjuuri,

wasabi (japanilainen piparjuuri) juurakot, valkosipuli,

paprikat chili, paprika, inkivääri, sitruunan kuoria, oranssi

kuoria (myös napa oranssi), Yuzu (Chinese

Citron) kuorii ja seesaminsiemeniä)

Yrtit

Viherminttu

Piparminttu

Muut yrtit (katso kaikki yrtit, paitsi vesikrassi,

Nira, persilja varret ja lehdet, selleri varret ja

lehdet)

Tea (vihreä, musta, oolong ja wulung teetä)

Tea (musta, oolong ja wulung teetä) (paitsi

käymätön teetä)

Humala

Eläinperäisiä Terrestrial nisäkkäitä Terrestrial nisäkkäitä, lihas Nauta, lihasten

Possu, lihas

Muut maanpäälliset nisäkkäät, lihas (kaikki maanpäälliset

nisäkkäille kuin naudan ja sian)

Lampaat, lihas

Hevonen, lihas

Deer, lihas

Vuohi, lihas

Terrestrial nisäkkäiden, rasvaa

Nauta, rasvaa

Possu, rasvaa

Muut maanpäälliset nisäkkäät, rasvaa

Lampaat, rasvaa

Hevonen, rasvaa

Deer, rasvaa

Vuohi, rasvaa

Terrestrial nisäkkäiden, maksan

Nauta, maksan

Possu, maksan

Muut maanpäälliset nisäkkäät, maksan

Lampaat, maksan

Hevonen, maksan

Deer, maksan

Vuohi, maksan

Terrestrial nisäkkäiden, munuais-Nauta, munuaisten

Possu, munuaisten

Muut maanpäälliset nisäkkäät, munuaisten

Lampaat, munuaisten

Hevonen, munuaisten

Deer, munuaisten

Vuohi, munuaisten



sivutuotteet

Nauta, syötävät osat (koskee kaikkia kehon osia kuin

lihas-, rasva-, maksan ja munuaisten)

Possu, syötävät eläimenosat

Muut maanpäälliset nisäkkäät, syötävät eläimenosat

Lampaat, syötävät eläimenosat

Hevonen, syötävät eläimenosat

Deer, syötävät eläimenosat

Vuohi, syötävät eläimenosat

Terrestrial nisäkkäät, maito

Maito

Siipikarja

Siipikarja, lihas

Kana, lihas

Muu siipikarja eläinten lihaksen (kaikki siipikarja eläimet,

paitsi kana)

Duck, lihas

Turkki, lihas

Siipikarja, rasvaa

Kanaa, rasvaa

Muu siipikarja eläinten rasva

Duck, rasvaa

Turkki, rasvaa

Siipikarja, maksa

Kana, maksan

Muu siipikarja eläinten maksa

Duck, maksan

Turkki, maksan

Siipikarja, munuaisten

Kana, munuaisten

Muu siipikarja eläimet, munuaisten

Duck, munuaisten

Turkki, munuaisten

Siipikarja, syötävät eläimenosat

Kana, syötävät eläimenosat

Muu siipikarja eläinten muut syötävät osat

Duck, syötävät eläimenosat

Turkki, syötävät eläimenosat

Siipikarja, munat

Kanaa, kananmunia

Muu siipikarja, munat

Vesieläimet

Kala

Salmoniformes (kuten lohi ja taimen)

Anguilliformes (kuten ankerias)

Perciformes (kuten bonito, piikkimakrillin

makrilli, meribassi, lahna ja tonnikala)

Tetraodontiformes (kuten GLOBEFISH)

Muut kalat

Äyriäiset

Kuorettomat simpukat

Muut vesieläimet

Muut vesieläimet (kaikki vesieläintautien paitsi

kalat, äyriäiset ja kuoritut nilviäiset)

Bee tuotteet

Hunaja (kuten Royal-hyytelö)

Kivennäisvedet (luonnon kivennäisvesiä ja pullotetun /

pakattu juominen vedet)

Kivennäisvedet

Äyriäinen

5







































































risto

.
OPISKELLELLAAN SEURAAVAKSI RAVINTOLISÄT

WIKIPEDIASTA



List of food additive types
Food additives can be divided into several groups, although there is some overlap between them.
Acids
Food acids are added to make flavors "sharper", and also act as preservatives and antioxidants. Common food acids include vinegar, citric acid, tartaric acid, malic acid, fumaric acid, and lactic acid.
Acidity regulators
Acidity regulators are used to change or otherwise control the acidity and alkalinity of foods.
Anticaking agents
Anticaking agents keep powders such as milk powder from caking or sticking.
Antifoaming agents
Antifoaming agents reduce or prevent foaming in foods.
Antioxidants
Antioxidants such as vitamin C act as preservatives by inhibiting the effects of oxygen on food, and can be beneficial to health.
Bulking agents
Bulking agents such as starch are additives that increase the bulk of a food without affecting its nutritional value.
Food coloring
Colorings are added to food to replace colors lost during preparation, or to make food look more attractive.
Color retention agents
In contrast to colorings, color retention agents are used to preserve a food's existing color.
Emulsifiers
Emulsifiers allow water and oils to remain mixed together in an emulsion, as in mayonnaise, ice cream, and homogenized milk.
Flavors
Flavors are additives that give food a particular taste or smell, and may be derived from natural ingredients or created artificially.
Flavor enhancers
Flavor enhancers enhance a food's existing flavors. They may be extracted from natural sources (through distillation, solvent extraction, maceration, among other methods) or created artificially.
Flour treatment agents
Flour treatment agents are added to flour to improve its color or its use in baking.
Glazing agents
Glazing agents provide a shiny appearance or protective coating to foods.
Humectants
Humectants prevent foods from drying out.
Tracer gas
Tracer gas allow for package integrity testing to prevent foods from being exposed to atmosphere, thus guaranteeing shelf life.
Preservatives
Preservatives prevent or inhibit spoilage of food due to fungi, bacteria and other microorganisms.
Stabilizers
Stabilizers, thickeners and gelling agents, like agar or pectin (used in jam for example) give foods a firmer texture. While they are not true emulsifiers, they help to stabilize emulsions.
Sweeteners
Sweeteners are added to foods for flavoring. Sweeteners other than sugar are added to keep the food energy (calories) low, or because they have beneficial effects for diabetes mellitus and tooth decay and diarrhea.
Thickeners
Thickeners are substances which, when added to the mixture, increase its viscosity without substantially modifying its other properties.
Caffeine and other GRAS (generally recognized as safe) additives such as sugar and salt are not required to go through the regulation process.
[edit] Alphabetical index of food additives

LISÄÄ WIKIPEDIASTA

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_food_additives


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä