Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Linux pähkäilyjä

Aloittaja Aakku, 12.09.07 - klo:08:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 60 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aakku

Edellisempään viestiini liittyen - tässä Christian-, Muslim- ja Satanic editionit Ubuntulle. Linuxissahan on [jälkimmäiseen liittyen] jo sisällä demoneita [daemon].

http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntuce

http://www.ubuntume.com/

http://ubuntusatanic.org/news/

Sitten tupsahti vastaan sellainenkin sivu, missä opastetaan vauhdittamaan koneen toimintaa tuunaamalla Ubuntua :

http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_tuunaus#head-a4852536a938ed953c4888a2a291c5f82c5d9baa

sivulla kyllä, aivan oikein, todetaan heti, että :

Ubuntun virittäminen timmimmäksi

Virittämistä ei suositella aivan aloittelijoille! Jos et tiedä mitä teet, voit sekoittaa järjestelmäsi pahasti!

Aakku

Huhu: HP kehittää Vistan ominaisuuksia kiertävää softaa


  • Villeimpien juorujen mukaan HP olisi kehittämässä jopa omaa linux-pohjaista käyttöjärjestelmää, jotta Microsoftin Vistan -käyttöjärjestelmän käyttäminen voitaisiin lopettaa kokonaan.
    BusinessWeekin lähteisiin perustuvat huhut ovat kuitenkin hieman miedompia ja todennäköisempiä. Lähteiden mukaan Hewlett-Packardilla kehitetään softaa, joka kiertää tietyt Windows Vistan epäsuositut ominaisuudet ja tekee käyttöjärjestelmästä helppokäyttöisemmän.

  • BusinessWeekin lähteisiin perustuvat huhut ovat kuitenkin hieman miedompia ja todennäköisempiä. Lähteiden mukaan Hewlett-Packardilla kehitetään softaa, joka kiertää tietyt Windows Vistan epäsuositut ominaisuudet ja tekee käyttöjärjestelmästä helppokäyttöisemmän.

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1410257&s=r

Tutkimusyhtiö Forrester on selvittänyt Microsoftin Vista-käyttöjärjestelmän suosiota. Selvityksessä ilmeni, että etenkin yritykset asentavat usein Vistan tilalle Microsoftin vanhemman käyttöjärjestelmän XP:n.


Aakku


Aakku

Tuolla internet-selain kyselyssä taisin mainita Googlen Chromium:sta, joka on Chromen Linux/Mac-versio. Se on nopea, mutta tehosyöppö ... ihmettelin kun sitä käyttäessä prosessorin tuuletin vähä väliä alkaa hyrräämään -->


Tuossa kuvassa prosessori on kokolailla rasitettu, vaikka verkonkäyttö on vain yhden sivun [tämän Outomaan] päivitys - mitä se muina aikoina tekee ... nuuskii kaikessa hiljaisuudessa ja verkon muun aktiivisuuden aikana lähettelee tietojani Googlelle  >:(

ville

Toshiba on julkaissut uuden, ilmeisesti heitin ensimmäisen, "netbookin"
http://www.reghardware.co.uk/2008/09/18/toshiba_unveils_netbook/
hintaa olisi kuulemma £260. Jos haluaa Windowsin, pitää kai maksaa Microsoftille lisäveroa..

Delliltä lienee tulossa moinen myös. Näkyy nuita olevan lukuisia muitakin jo.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: ville - 24.09.08 - klo:20:14
Toshiba on julkaissut uuden, ilmeisesti heitin ensimmäisen, "netbookin"
http://www.reghardware.co.uk/2008/09/18/toshiba_unveils_netbook/
hintaa olisi kuulemma £260. Jos haluaa Windowsin, pitää kai maksaa Microsoftille lisäveroa..

Delliltä lienee tulossa moinen myös.

Montako euroa on yksi punta ? Tuo vaikuttaa oikein lupaavalta masiinalta ja pinttyneellekin Windows-käyttäjälle voinemme yhdessä vakuuttaa, ettei Linux ole peruskäytössä yhtään vaikea ... ainoastaan hiukan erilainen, luotettavampikin. Graafinen käyttöliittymä toimii samoilla opeilla kuin Windowsissakin, mutta bonuksena päälle tulee mahdollisuus itse räätälöidä koneesta/käyttöjärjestelmän toiminnasta mieleisensä - jos niin haluaa.

Tuosta näytöstä : "The NB100 is an 8.9in model - the display resolution is 1024 x 600" ... miksi läppäreissä on tällainen koko ? Ja ylipäätään, eikö vain olisi kätevämpi samantapainen suhde, mutta toisinpäin, eli pystysuunnassa enemmän tilaa - koneen hyötykäytössä tällainen olisi paljon toimivampi ratkaisu, mutta ilmeisesti valmistajat panostavat enemmän viihdepuoleen --> yksi ratkaisu voisi olla kääntyvä näyttö [yksinkertainen nivel ja joustava kaapeli] ja ohjelmallisesti valikosta valittaisiin "Landscape" tai "Portrait" tila ! Saisi kerralla kokonaisen sivun näkyviin ... saa tietysti nytkin zoomaamalla, mutta sitten teksti on niin pientä jo, ettei meinaa nähdä mitään ...

Lisäys : Lopetin sen Googlen Chromiumin kokeilukäytön - se on, joskin nopea, helkkarinmoinen resurssisyöppö ...

ville

punta on 1,26 euroa. On tullut alas aika paljon. 1,5 se oli ennen, muistaakseni.

Tuo Chrome-selain taitaa olla laadittu niin kuin emacs-editori, siis on tarkoitettu moneen muuhunkin kuin perinteiseen käyttöön. Nettisovelluksia alkaa jo olla joka lähtöön.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: ville - 25.09.08 - klo:15:37punta on 1,26 euroa. On tullut alas aika paljon. 1,5 se oli ennen, muistaakseni.

Sitten tuon Toshiban netbookin hinta on kohtuullinen - ja ilman Microsoft-veroa :) Pitää seurailla, milloin tänne Länsi-Siperiaan tulevat ensimmäiset ja käydä kokeilemssa näppituntumaa ... se näppituntuma on tärkeä, että käyttömukavuus on hyvä. Jos ei istu omiin käpäliin, ei kannata edes harkita. Asiallisissa liikkeissä saa asiallisesti kokeilla :)

LainaaTuo Chrome-selain taitaa olla laadittu niin kuin emacs-editori, siis on tarkoitettu moneen muuhunkin kuin perinteiseen käyttöön. Nettisovelluksia alkaa jo olla joka lähtöön.

Saattaa olla - jollaintapaa sen kirjanmerkkipalkki ja välilehdet olivat omituisesti asetellut kun on muissa selaimissa tottunut siihen, että välilehtipalkki on yläpalkin alimmainen ja selain oli nopeudestaan huolimatta resurssisyöppö. Kokeilen ehkä myöhemmin uudelleen, koska tuo saattoi olla jokin beetaversio, kiireesti Linux- ja Mac-käyttöön kyhätty ja keskeneräinen. Tulipahan sekin kokeiltua ja ihmettelen sen saamaa julkisuutta  ;)

Aakku

Lainaus käyttäjältä: outomaa - 02.11.08 - klo:02:04:o Tämän yön tilastoa Outomaalta :


Ensimmäistä kertaa Outomaan historiassa Linux kiilaa Windowsin ohi  ;)

Osin tämä selittyy ainakin sillä, että "vanhojen" linuxistien lisäksi myös Akka käyttää Linuxia -->

"Millä mielellä tänään"-ketjussa mm. näin :

Lainaus käyttäjältä: Akka - 02.11.08 - klo:01:14Hitto vie kun olen nyt iloinen. Sain tapeltua koneen tai paremminkin netin toimimaan tällä koneella. JESS. Nuo aikaisemmat viestit kun olen laittanut kännykän kautta mokkulan sim kortilla. Perkule, kun jostain syystä Open Suse ei automaattisesti tunnistanut tuota Huawein 220:stä. Tappelin ja tappelin, kokeilin ubuntuakin. Ei olisi ollut siihen vaikea laittaa nettiä toimimaan, kun olisi ollut joku tuttu kenellä käyttää väliaikaisesti toimivaa internetyhteyttä. Mutta jollain ihmeen konstilla sain tämän nyt tapeltua toimimaan. Oujee.

Huawein mokkula minullakin on läppärin jatkeena ja siinä yhden Elisan antama SIM-kortti. Niitä joskus aikaisemmin mainitsemiani skriptejä en käytä enää, vaan Gnome PPP nimistä modeemin automaattisesti tunnistavaa ohjelmaa ja sillä läppärillä pääsee nettiin mistä vain. Mökillä oli hitaampi kuin täällä kotona ... Huaweissa on merkkivalo - vihreä pienemmille nopeuksille ja sininen suuremmille, täällä se sininen ja nopeus on jotakuinkin sama kuin käytöstäpoistunella kaapeliyhteydellä. Tämä kone on netissä ADSL:n kautta, eikä mitään senkummempia rituaaleja tarvittu --> Linux oli jo aiemmin tunnistanut koneen verkkokortin ja tiedonsiirtoprotokolla taas on sama kaikille käyttöjärjestelmille.

Itse ADSL:n käyttöönotossa asentajan piti avata puhelinpiuhojen jakorasia, koska johdotus ei ollut alkuperäisessä muodossaan. Minulla oli jossainvaiheessa täällä ISDN-liittymä ja silloin niitä piuhojen järjestyksiä piti muokkeroida - tavallaan asentaja entisöi piuhojen järjestyksen :)

Aakku

Odf 1.2 sekä Linux- ja Mac-tuki Lotus Symphonyyn
IBM panostaa odf-tukeen toimisto-ohjelmassaan


IBM panostaa voimakkaasti Openoffice.orgin ajamaan avoimeen Opendocument -tiedostomuotoon. IBM:n ilmaisesta Lotus Symphony toimisto-ohjelmistopaketista julkaistaan ensi vuonna Openoffice 3.0:een ja avoimeen odf 1.2 -tiedostoformaattiin perustuva versio, joka tullaan julkaisemaan ensimmäistä kertaa kertaa myös Mac OS X:lle.

Lotus Symphony perustuu Openofficen koodiin, johon IBM on lisännyt Eclipse plug-in -tuen laajennuksille sekä Openoffice 3.0:n koodia. Ohjelman seuraavassa versiossa siirrytään Openoffice 3.0:n koodiin, mikä tuo Lotus Symphonyyn tuen odf 1.2:lle ja yhteensopivuutta lisäämällä ohjelmaan tuen Office 2007:n tiedostomuodolle ja Visual basic -makroille.


http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35613&tyyppi=1

Vaikuttaa hyvältä - myös Microsoft on vihdoin tajunnut tämän ja ainakin on luvannut, että uudet MS-officet tukevat odt ja ods formaatteja [t - text, s - spreadsheet]. Tähän asti ko. formaattien avaaminen MS-officella on ollut vaikeaa, tulee itkua ja hammastenkiristelyä --> toisinpäin homma on pelittänyt OpenOfficen alkuajoista lähtien, eli MS-officen doc ja xls tiedostot avautuvat hyvin.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä