Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Kesä ... puutarha, kasvimaakin

Aloittaja juuli, 25.05.13 - klo:00:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 18 Vieraat katselee tätä aihetta.

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - 24.08.14 - klo:22:06
Hyvä meininki Karpalo!

Kiitoksia palautteesta.

Tässä sitten eilen kuvattua omaa tuotantoa, Zilga viinirypäleitä kypsymässä:






Ja tässä tänään kuvattua sienireissulta,  keltavahveroita löytyi ja muutama pieni musta torvisieni.


Hayabusa

Karpalolla on oma viinitarha! Nyt käy kateeksi. Nyt täytyy tosissaan laittaa vauhtia oman plantaasin hankintaan.

karpalo

#572
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - 25.08.14 - klo:14:20
Karpalolla on oma viinitarha! Nyt käy kateeksi. Nyt täytyy tosissaan laittaa vauhtia oman plantaasin hankintaan.

Ei nyt plantaasia sentään pientä kokeilua vaan, että mikä laatu viihtyy Suomen ilmastossa.

Tämä Zilga on muistaakseni n. 15 v vanha.

PS.

Onhan tässä tietysti muutakin tehty kuin oltu ja roikuttu Foorumeilla. Työelämää takana reilusti yli 50 v.

Ei ole tarkoitus sillä kehuskella, mutta juolahti nyt mieleeni näistä harrastuksista, kun Juha tuolla jossain ketjussa antoi minulle kehoituksen selvällä suomenkielellä:

  - Karpalo,  kyllä sinun täytyis nyt tehdä jotain muutakin kuin olla foorumilla, mennä ulos tai jotakin ?

On se Juha mussukka vaan sellaan töpperö Vilosohviksi, että niitä on vähissä.



karpalo

#573
 Sieniä löytyy samoin mustikoita, puolukat alkavat myös kypsymään. Tehtiin tänään pieni trippi n.2,5-3 tuntia, haahuiltiin tattien perään. No löytyihän niitä, pannuun vaan, pekonia, sipulia, voita, ihan mitä mieleen juolahtaa.




Haperoita löytyy joka lähtöön vaikka kuinka, samoin kangasrouskuja. No, suolasienet jääköön keräämätta.



Muistan alkuaikoina, kun keräsimme sieniä, n. 40 vuotta sitten, sienituntemusta ei ollut vielä kertynyt riittävästi niin tuli vahingossa keräiltyä lakritsirouskuja siinä sivussa ja syötiinkin niitä. Vähän oudosti nipisteli vatsaa jonkun ajan kuluttua.



Kuvassa lakritsirousku.



Tässä taas kangasrouskuja. Tais mennä sekaisin niiden kanssa.
............

Wikitietoa:

Lakritsirousku on lievästi myrkyllinen. Sitä kerätään tosin usein kangasrouskuna, eikä sen tiedetä aiheuttaneen myrkytystapauksia

Amanda

#574
Meidän ent. kotitalo on/oli hiekkasella kankaalla (nyt veljen kesäpaikka) ja sen nimikin johdettiin siitä. Kangasrouskuja minäkin lapsena vaan keräsin, kun muita en uskaltanut poimia. Ja jotkut muut olivat hirveän limaisia.. no niitäkin taisin tuoda kotiin. Mutta ensin manittuja oli ihan pihan vieressä runsaasti! Kangasrouskutkin pitää ensin kiehauttaa tai kuumentaa, muuten voivat olla myös pahoja vatsalle.. kai?


Esmerkix

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 30.08.14 - klo:14:05


Meidän kotitalo on/oli hiekkasella kankaalla (nyt veljen kesäpaikka) ja sen nimikin johdettiin siitä.

Siis Hietakangas, Hietikko, Kankaala, Kangasmäki, Hietamäki?
Sienistä en tiedä mitään. Siksi en uskallakaan poimia niitä. Syön kyllä hyvin maustettua korvasienikastiketta.

Suti

päivä kerrallaan

karpalo

#577
 Saattaa olla, että kokeillaan etikkasienireseptiä.
Vaimo ei oikein tykkää etikasta. Makunsa kullakin. Itse totuin kotona etikalla säilytettyihin vihannespuolen tuotteisiin.

No, ei paljon maksa kokeilu, suosittelisin Juhallekin jotain muuta näpräämistä kuin foorumien kielikoukeroita.
...........


Uteliaana, mutta kuitenkin rennon oloisena, kuuntelen ?........

karpalo

#578
 Sienessä tänään, noin  1,5-2 tuntia. Mutta löytyihän hyvät tattipaikat, herkkutatteja vaikka kuinka.



Näyttää olevan n. 7,00 €/kg http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Herkkutatti_13854830.htm

Oliskohan meillä ollut  n. 4kg. Putsattiin metsässä, vähän vielä kotona renssataan käydään läpi, sitten kiehautetaan vesi pois ja voidaan pakastaa. Tatit pitää käsitellä saman päivän aikan, kun ne poimitaan.

Uteliaana kuuunnellaan..............

Amanda



Sienikastiketta?!
Voi.. se oli hyvää kuoripottujen, siis perunoiden kanssa vaikken muista tarkkaan, miten se kangasrouskuista tehtiin. Varmaan ruskeaa kastiketta. Tuoreita sieniä täällä on vain herkkusieniä farmeilta eivätkä ole kovin kalliitakaan. Täytyypä kohta ostaa.. vähän voissa tai öljyssä paistettuna ne on Herkullisia, maistuu paremmalta kuin mikään liha!


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä