Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Lehtileikkeitä Hesarista

Aloittaja Sini, 09.12.13 - klo:11:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 13 Vieraat katselee tätä aihetta.

risto

#30
.
Tuommoista tuo on monessa paikassa, kuten THL kirjoittaa.

Kenen vika? Esim. Turun Pyhäjärvestä on pidetty taistelua 50 vuotta. Mökkiläiset vastustaa että Turun seutu saisi parempaa raakavettä.

Kouvolan vieressä Utissa on Haukkajärvi. Vesi tulee Salpauselän pohjoispuolella kulkevaa jokea pitkin.

Kotkan seutu halusi raakavettä järvestä ja mökkiläiset vastustivat koska järven  veden pinta laskee. Okei, sitten tuli päätös vesioikeudesta että putken voi rakentaa. Siitäpä vastustustoimikunnan puheenjohtaja sai heti sydärin ja kuoli.

Ei ole Haukkajärvessä vesi loppunut. Järven pintaa säännöstellään padolla, ja on aina säännöstelty Jyräänkoskella olleen myllyn takia.

Kartasta näkyy, että vettä on helvetisti Luumäen pohjoispuolella, mutta sitä ei olisi saanut ottaa.
Siellä on hyvin vähän maataloutta tai asutusta. Karua aluetta.
Luumäki sijaitsee 1. Salpauselällä ja Tuohikotti 2. Salpausselällä.







risto

#31
.
Edelleen tuosta Luumäen koillispuolelta näkyy, että em. vesistöllä on vain pieni kannas Saimaan vesistöön.

Tosin, Saimaan vesi Lappeenrannan lähistöllä ei ole kovin laadukasta.


Sini

Eli siis? Mitä jäämiä me sitten juodaan vesijohtoveden mukana? Huumeita? Lääkkeitä?

Esmerkix

Kangasalan Vesi -liikelaitos

"Kangasalan Vesi -liikelaitos toimittaa kaikille asiakkailleen hyvälaatuista pohjavettä Rikun alueella sijaitsevalta vedenottamolta ja keväällä 2008 valmistuneelta Raikun vedenkäsittelylaitokselta.

---
Kangasalan Vesi -liikelaitos on toiminut kunnan liikelaitoksena vuoden 2009 alusta lukien. Se huolehtii puhtaan veden jakelusta, jätevesien käsittelystä ja hulevesiviemäröinnistä. Laitos antaa palveluja n. 26 400 henkilölle. Kangasalan vesihuollon rakentaminen alkoi 1950-luvulla ja naapurikuntien kanssa on tehty aktiivista yhteistyötä 1970-luvulta lähtien.

Tällä hetkellä talousvettä pumpataan Rikun ja Raikun alueilla sijaitsevilta pohjavedenottamoilta.

Kangasalan verkoston jätevedet on vuodesta 1980 lähtien johdettu Tampereen viemäriverkostoon ja edelleen Viinikanlahden puhdistamolle. Sahalahden alueen jätevedet on tammikuusta 2011 lähtien johdettu Tampereelle käsiteltäväksi. Kangasalan kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelman 2004-2030 ja kartta on hyväksytty kunnan valtuustossa."

risto

Lainaus käyttäjältä: Sini - 19.12.13 - klo:12:34
Eli siis? Mitä jäämiä me sitten juodaan vesijohtoveden mukana? Huumeita? Lääkkeitä?

Onko ihan pakko olla? Mistä ne huumeet ja lääkkeet vesijohtoveteen pääsevät?
Onko joku pakkomielle että jätevettä käytetään raakavetenä?

Jäämä on ihan eri juttu kuin huume ja lääke.





risto

.
Jos pulmia on, ne ovat paikkakohtaisia. Ei niitä pidä yleistää kaikkeen vesijohtoveteen.
Tässä alla ei kyllä käy selville, mitä epäpuhtaudet ovat. Saattaa olla että pääputkien vaihdon takia vanhat saostumat ovat lähteneet liikkeelle ja maustaneet veden. Tai jotain muuta vettä on päässyt putkiin huollon yhteydessä.


ESIMERKKI
     
Seurasaaressa vedenkäyttökielto 26.-27. marraskuuta huoltotöiden vuoksi
25.11.13

Seurasaaren vesijohtovettä ei saa käyttää tällä hetkellä talousvetenä, sillä veden hygieeninen laatu on heikentynyt. Korjaustoimena vesijohtoverkosto desinfioidaan, minkä jälkeen verkosto huuhdellaan perusteellisesti 26.-28. marraskuuta välisenä aikana.

26.-27.11. Seurasaaressa on vedenkäyttökielto, jotta desinfiointi onnistuu.

26.-28.11. urakoitsijana toimivan Vesihuolto Eerolan työntekijöiden tulee päästä juoksuttamaan vettä jokaisen kiinteistön hanasta, jotta työ onnistuu mahdollisimman hyvin.

Kaupunki järjestää alueen vuokralaisille käyttövettä katkon ajaksi vesiperävaunulla.

Veden laatuongelman ja verkon huoltotöiden vuoksi Seurasaaren vesijohtoveden ja vesipisteiden käyttö keskeytettiin 16.10.2013. Vesinäytteistä on löytynyt epäpuhtauksia, jotka saattavat aiheuttaa veden hajuun, makuun ja väriin liittyviä ongelmia.

Seurasaaren vesijohtoverkosto on huonossa kunnossa ja uusimisen tarpeessa. Veden hygieeniseen laatuun on vaikuttanut myös vähäinen käyttö, jonka vuoksi vesi on toisinaan seisonut putkistossa pitkään. Verkoston korjaustyö on aloitettu vuonna 2012 ja tällä hetkellä uutta runkolinjaa on valmiina noin 300 metriä. Vesijohdon runkolinja uusitaan kokonaan vuonna 2014. Korjaukseen on varattu 400 000 euroa.


risto

#36
.
Seurasaari on ulkoilualue, jossa ei asu paljon ketään. Siellä on kuitenkin ravintolatoimintaa.

Netistä ei löydy montaa esimerkkiä vedenkäyttökielloista 2013


9.8.2012 15:13   7 

Tampere. Nokian hanaveden poikkeava maku johtui todennäköisesti bentseenistä. Hanavesi oli viime viikolla käyttökiellossa maku- ja hajuhaittojen vuoksi Nokian Kankaantaan kaupunginosassa Pirkanmaalla.

Oudon hajuisista vesinäytteistä löytyi tutkimuksissa bentseeniä, jota oli noin 1–2 mikrogrammaa litrassa. Vesilaitoksen tiedotteen mukaan näin pieni määrä riittää aiheuttamaan hajuhaitan, mutta terveyshaittoja ei epäillä syntyneen.

Bentseeniä joutui vesijohtoveteen, kun vesipumppu rikkoutui sunnuntaina 29. heinäkuuta. Sen jälkeen vesiputkia huuhdeltiin, ja veden käyttökielto kesti lähes kaksi vuorokautta.


.

Sini

Tämä lääke- ja huumejäämäongelma vaikuttaa todella vaaralliselta. Netistä löysin tällaisen kirjoituksen.


Gunter Pauli
Kirjoittaja on belgialainen vihreän talouden yrittäjä ja tietokirjailija.
Kun maailman vesivarat käyvät vähiin, veden kierrättämisen houkutus kasvaa. Kierrättäminen saattaa kuulostaa ympäristöä säästävältä. Siinä piilee kuitenkin merkittävä haittapuoli: juomavesijärjestelmä on kautta maapallon lääkeaineiden saastuttama. Ilmiön vaikutuksia ihmisen terveyteen ei vielä täysin tunneta.

Monet lääkkeet ovat kemialliselta rakenteeltaan niin tiiviitä, että niiden jäämiä päätyy mereen maailmanlaajuisesti tuhansia tonneja joka vuosi. Jäämät kertyvät kaloihin ja kulkeutuvat niistä ravintoketjuun. Pinta- ja juomavesiin päätyy etenkin aineenvaihduntasairauksiin käytettyjä lääkkeitä, antibiootteja ja synteettisiä ehkäisyhormoneja.

Eläinkokeiden tulokset viittaavat siihen, että olemme matkalla kohti uutta kriisiä.

Suurin osa antibiooteista käytetään lihakarjan kasvattamiseen, ei ihmisten hoitamiseen. Kun antibiootit kerääntyvät ensin eläinten ja sitten ihmisten elimistöön, bakteereista tulee vähitellen antibiooteille vastustuskykyisiä, millä on tulevaisuudessa vakavia seurauksia tulehdusten hoidossa.

Masennuslääke Prozacin jäämät saavat urossimpukat kutemaan, ja verenpainelääkkeet vaikuttavat joki- ja taskurapujen lisääntymiseen. Syöpähoidossa käytettävien solunsalpaajien tiedetään aiheuttavan mutaatioita sekä haittaavan sikiön kehitystä.

Yhä enemmän on todisteita siitä, että altistuminen pienellekin määrälle synteettistä hormonia aiheuttaa eläimille hormonaalisia haittoja.

Lääkejäämiä ei saada poistettua vedestä perinteisellä vedenkäsittelyllä. Suodattaminen ei poista juomavedestä tulehduskipulääke ibuprofeenia eikä edes nikotiinia.

Tutkimusten mukaan saostuksen, laskeuttamisen ja suodatuksen kaltaisilla prosesseilla pystytään hävittämään vain 10–12 prosenttia lääkkeiden aktiivisista ainesosista. Vedestä poistettu osuus kerääntyy lietteeseen, jota usein kierrätetään maan rakenteen parantamiseksi. Näin ravintoketjuumme päätyy jälleen ei-toivottuja ainesosia.

Aktiivihiilisuodatuksella ja otsonikäsittelyllä vedestä saadaan poistettua enimmillään 75 prosenttia lääkeaineista, mutta silloinkin altistumme lopulle neljännekselle.

Kotitalouksissa käytettyä vettä kierrätetään yhä uudelleen. Kun samaan aikaan resepti- ja käsikauppalääkkeiden kulutus kasvaa, ihmiset ja ekosysteemit altistuvat yhä suuremmalle lääkecocktailille. Ei siis olisi yllättävää, jos kokonaiset väestöryhmät alkaisivat yhtäkkiä kärsiä mielialan vaihteluista tai seksuaalikäyttäytymisen muutoksista.

Yhdysvalloissa Philadelphian viranomaiset löysivät puhdistetusta juomavedestä 56 lääkeaineen jäämiä. Etelä-Kaliforniassa lähes 20 miljoonaa asukasta altistuu epilepsia- ja ahdistuslääkkeille. San Franciscon juomavesi sisältää vaikeasti hajoavaa synteettistä sukupuolihormonia.

Belgiassa Antwerpenin kaupungin vedessä on enemmän kokaiinia kuin minkään muun maailman kaupungin vedessä. Syytetäänkö meitä pian huumeiden käytöstä vain siksi, että nesteytämme kehoamme?

Kotikäyttöisillä suodatusmenetelmillä lääkejäämiä pystytään vähentämään muttei poistamaan. Pullovesikin on suodatettua juomavettä, joka on lisäksi pakattu usein jätteeksi päätyvään muoviin. Turvallisin vaihtoehto olisi oma kaivo, jonka vesilähde olisi omassa valvonnassa. Sellainen on kuitenkin vain hyvin harvan ihmisen käytettävissä.

Yhä useammat ovat aiheellisesti huolissaan nykytilanteesta, ja on selvää, että perinteiseen lääketieteeseen ja luonnonlääkintään kohdistuu suurempi kiinnostus kuin koskaan aikaisemmin. Koko terveydenhuoltojärjestelmää olisikin syytä tarkastella kriittisesti.

Viranomaisilta vei vuosikymmeniä tajuta, ettei muovi hajoa luonnossa. Nyt he tarvitsevat aikaa ymmärtääkseen, etteivät lääkkeet hajoa itsekseen vaan kertyvät vesistöihin. Muovilla ja lääkkeillä on kuitenkin yksi selvä ero: toisin kuin muovi, lääkejäämät eivät ole silmin havaittavissa, joten vaikutusten laajuutta on vaikeampi ymmärtää.

Tilanteesta taloudellisesti hyötyvät tahot sanovat, ettei lääkejäämien haitoista ole tieteellisiä todisteita. Ongelmallista onkin, että kun kiistatonta todistusaineistoa joskus saadaan, on jo liian myöhäistä.

Mitään ei ole tehtävissä. Voimme vain odottaa jäämien hajoamista. Vaarana eivät ole niinkään yksittäiset lääkeaineet kuin elimistöön kertyvien erilaisten lääkkeiden yhdistelmät, jotka voivat tuottaa parantumatonta vahinkoa.

Ekosysteemiin kertyvien jäämien vähentämiseksi lääketeollisuuden tulisi kehittää uusien lääkkeiden ja niiden jakelukanavien lisäksi myös keinoja lääkemolekyylien purkamiseen. Lisäksi vedenkäsittelylaitoksiin ja pullottamoihin pitäisi saada lääkejäämiä mittaavat laitteet. Näiden keinojen vakiinnuttamiseen pystyy vaikuttamaan mikä tahansa vastuullinen hallitus.

Ennen kaikkea olisi syytä viimein pohtia lääkkeiden runsaan käytön perimmäisiä syitä ja etsiä elämäntapoja, jotka tekevät ihmisistä terveempiä, onnellisempia ja vähemmän stressaantuneita ilman kemiallista lääkintää.
     

risto

#38
.
Kaikilla meillä on fobiamme.
Onko pakko kerätä maailmalta ongelmia omaan niskaan, kun ongelmia on ihan tarpeeksi 100 m säteellä.
Huh. miten hartijoita painaa.







THL tiedottaa

#39
.
Ehkä tämä on todellakin vain niin yksinkertainen juttu, että me ihmiset emme ymmärrä.

Esimerkiksi kaikki se, mitä me kaivamme tuolta maaperästä ylös, on väistämättä hetkeä myöhemmin meidän ruokapöydässämme. On se sitten metalleja, uraania, öljyä — aivan mitä tahansa.

Tämä kierto on vasta alussa. Meidän jokaisen kehossa on nykyisin hieman yli 1000 erilaista vierasainetta. Siis mitattavissa, enemmänhän niiden todellinen lukumäärä tietenkin on.

Eletään tässä eteenpäin, niin ne kaikki, nykyään jo satojatuhansia erilaisia kemiallisia ja muita meidän valmistamiamme aineita, on meidän ilonamme.

Mut, tässä itse keittämässämme sopassa meidän on vain elettävä.









Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä