Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Eettinen liha ja ja sen hankinta

Aloittaja kromi, 21.02.15 - klo:18:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 15 Vieraat katselee tätä aihetta.

kromi

Kuinka moni foorumille kirjoittavista käy metsällä, tai yleensäkin suosii riistaa ruokapöydässä?

Monasti törmää ihmisiin, jotka hyvällä omallatunnolla ahtavat napaansa prosessoitua lihaa, ja samaan hengenvetoon toteavat metsästyksen olevan kusipäisten murhanhimoisten touhua.

Onko todellakin niin, että metsästäjät ovat nyky yhteiskunnassa paaria luokan kansalaisia?

LexA

"Lexa on koko Apache foorumin nettipoliisien PÄÄLLIKKÖ!" -Arto Lauri

The future unknown, but is there ever time to find out...?

Like what I do? Buy me a beer!


Amanda

#3

Kaikki, melkein, sukulaisista käy metsällä, jotkut kovinkin ahkerasti.

Yksi veljistäni on koko aikuisikänsä intohimoinen metsämies ja ampunut niin monta hirveä, ettei jo yli 20 v sitten kysyttyäni voinut sanoa tarkkaan kuinka monta. Talvessa silloin n. 50 jänistä (oli armeijassa tarkka-ampuja). Koirilla on aina henkivakuutus, kun rotupennut ovat niin kalliita ja aina voi käydä, että se voi tulla ammutuksi vahingossa.


risto

#4
.
Ei tota riistaa monelle riitä.

Tässä on suomalaisten lihan kulutus http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/tilastot/lihan_kulutus_suomessa.php

Sikaa .......36%
Siipikarjaa 20%
Nautaa .....18%
YHT .................74%

Riistaa ja hirveä alle 2%

Noin neljännes lihasta tuodaan. Tärkeimmät tuontimaat ovat Saksa ja Puola. Lihan tuonti on kasvussa.



risto

#5
.
Sianlihan kulutus on kasvanut Suomessa noin 10% 10 vuodessa.


Suti

MustaPekka kysyy montaa asiaa, osin menee ristiin.
Metsästäjiä ovat suden kaatajatkin, mutta vähempi taitaa sutta ruokapöytään päästä. Olen ollut ymmärtävinäni että lihansyöjien liha ei ole maukasta - karhukin syö paljon kasvista ja on maukas liha.

Syön lihaa jos syön, en kovin usein, enkä ota eettistä kantaa siihen onko se riistaa vai tuotantoeläimen lihaa. Makuasia. Riista on ostettuna kallista.
päivä kerrallaan

risto

#7
Lainaus käyttäjältä: Suti - 21.02.15 - klo:19:46
Riista on ostettuna kallista.

Pirkka riistakäristys 12 €/kg. 100% lähiruokaa Uudesta Seelannista.

.

Syrinx

Lainaus käyttäjältä: MustaPekka - 21.02.15 - klo:18:14
Kuinka moni foorumille kirjoittavista käy metsällä, tai yleensäkin suosii riistaa ruokapöydässä?

Monasti törmää ihmisiin, jotka hyvällä omallatunnolla ahtavat napaansa prosessoitua lihaa, ja samaan hengenvetoon toteavat metsästyksen olevan kusipäisten murhanhimoisten touhua.

Onko todellakin niin, että metsästäjät ovat nyky yhteiskunnassa paaria luokan kansalaisia?


Jaaa... miulle vanhemmat ostivat kakarana ilmakiväärin joten ajattelivat kai miun ryhtyvän metsästämään kuten moni muukin suvussa. Itse sitten käytin junttipellon harvennuksesta tienaamiani rahoja käytettyyn kiikariin ja varpusten, varisten ja rastaiden ampumisen sijaan aloinkin kiikaroida niitä. Vähän metsästyksenomaisemmaksi homma meni kun aloin tähtäillä niitä ensimmäisestä opintolainasta säästämilläni rahoilla ostamani kameran linssin läpi, ja edelleen lähemmäs metsästystä kun aloin rengastaa niitä, se homma kun rinnastetaan lupamielessä metsästykseen...

Jossakin vaiheessa sitten lopetin rengastamisen, kai miusta tuli liian eläinsuojeluhenkinen siihen hommaan enkä usko edelleenkään kovin paljon sen tieteellisyyteen ainakaan siltä osin kun se ei liity johonkin hyvin rakennettuun tutkimussuunnitelmaan. Kuvaan tirppoja ja muuta luontoa edelleenkin, ja se on mielestäni hyvää ampumista kun täysosumia voi samaan kohteeseen läiskäistä vaikka tuhansia kohteen kuolematta.

Enkä ole vegaani vaan syön kyllä lihaa. Jopa riistaa on tullut toisinaan syötyä kun suvulta sellaista on saanut, lintuja, jäniksiä, hirveä, peuroja, kaikkea on maistettu ja syöty. Mutta kyllähän tuo metsästys on vähän elitistinen harrastus tässä maassa. Suuri osa metsästäjistä taitaa olla ilman omia maita, ja vaikka niitä maitakin olisi, tuntuu olevan kovin vaikeaa päästä porukoihin ainakin täällä Ruuhka-Suomessa. Hiukan samaa on siinä kuin näillä kesäisin Lappiin suunnistavilla lohikalastajilla, eli saalille tulee hurja kilohinta.

Siippa on ollut maanviljelijä ja siinä sivussa kasvattanut karjaa ja mm heinäsorsia, ei siis ankkoja, ravintoloihin. Riistana ne on siellä syöty...


kromi

Lainaus käyttäjältä: Suti - 21.02.15 - klo:19:46
MustaPekka kysyy montaa asiaa, osin menee ristiin.
Metsästäjiä ovat suden kaatajatkin, mutta vähempi taitaa sutta ruokapöytään päästä. Olen ollut ymmärtävinäni että lihansyöjien liha ei ole maukasta - karhukin syö paljon kasvista ja on maukas liha.

Syön lihaa jos syön, en kovin usein, enkä ota eettistä kantaa siihen onko se riistaa vai tuotantoeläimen lihaa. Makuasia. Riista on ostettuna kallista.

No kerropa nyt, missä meni ristiin!?
Ihan aikuisten oikeasti!

Jos ei muuta sanottavaa ole, kuin väsynyt muka heh heh sössötys, niin anna olla....

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä