Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Totuus julki!

Aloittaja THL tiedottaa, 13.04.09 - klo:18:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 13 Vieraat katselee tätä aihetta.

aladoobi

Asiasta toiseen, Steven E. Jones kertoo analyysinsä tuloksista, jotka hän on tehnyt saamansa pölyn perusteella WTC:n torneista.

Hän on uuttanut punertavia hippusia, jotka omaavat samanlaisen alkuainekoostumuksen, metyylietyyliketonilla. Tällä aineella voidaan uuttaa teräspalkkeihin käytettyä maalia. Tulos: sekä alumiini että rautaoksidi saadaan erilleen, josta näytetään tulokset. - Alumiini on siis alkuainemuodossaan eikä esim. alumiinisilikaattina. Mitä pienemmäksi alumiini saatetaan, sen räjähtävämpää tuo alumiini/rautaoksidiseos on. Nano-koko on ilman laboratoriota mahdoton saavuttaa.


http://www.youtube.com/watch?v=kDPuyH8w8_w

Miksi alumiinikattilat eivät pala tällä kuumalla liekillä? Alumiinin päälle muodostuu nopeasti suojaava alumiinioksidi-kerrostuma ja alumiinikattila ei pala ilmakehän hapen vaikutuksesta. Mutta jos alumiinikappaletta huuhdellaan suolahapolla, se liuottaa tuon alumiinioksidikerroksen ja alkaa hapettua nopeasti ja se muodostaa valkoista hötyä kunnes suojaava aksidikerros taas muodostuu. Tuota valkoista hötyä muodostuu savuna termiittireaktiossa ja sen alumiinioksidia (korundia). Kiteisenä aineena alumiinioksidi on erittäin kovaa ja sitä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin.
Näin on näppylät, siten on sienet

dianora

Lainaus käyttäjältä: aladoobi - 29.07.09 - klo:23:06

Miksi alumiinikattilat eivät pala tällä kuumalla liekillä? Alumiinin päälle muodostuu nopeasti suojaava alumiinioksidi-kerrostuma ja alumiinikattila ei pala ilmakehän hapen vaikutuksesta.

::)

Ihmeellisiä juttuja, mutta minä tiedän sen, että alumiinikattila ei ole hyvä keittoastia. Lomamatkoilla olen joskus joutunut sellaiseen asumukseen, jossa keittövarustus on muuten hyvä, mutta keittovälineet ovat alimiinia. Niillä kun yrittää jotain valmistaa, saa samalla valmistautua hikiseen tiskausurakkaan  :D Että ruoka tarttuukin niihin kiinni ja lujasti, sopinevat vain vedenkeittoon.
Tyytyväinen ihminen on koloonsa tyytyväinen.

>>lainattu Yanalta

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: dianora - 04.08.09 - klo:11:40
Lainaus käyttäjältä: aladoobi - 29.07.09 - klo:23:06

Miksi alumiinikattilat eivät pala tällä kuumalla liekillä? Alumiinin päälle muodostuu nopeasti suojaava alumiinioksidi-kerrostuma ja alumiinikattila ei pala ilmakehän hapen vaikutuksesta.

::)

Ihmeellisiä juttuja, mutta minä tiedän sen, että alumiinikattila ei ole hyvä keittoastia. Lomamatkoilla olen joskus joutunut sellaiseen asumukseen, jossa keittövarustus on muuten hyvä, mutta keittovälineet ovat alimiinia. Niillä kun yrittää jotain valmistaa, saa samalla valmistautua hikiseen tiskausurakkaan  :D Että ruoka tarttuukin niihin kiinni ja lujasti, sopinevat vain vedenkeittoon.


Ihmeellistä!

Olen keittänyt alumiinikattiloissa ruokaa monet monet viikot.
Näin retkillä, jolloin Trangia on helposti mukana kulkeva kevytkeittiö.

Katos, dianora, pitää sekoittaa, sekoittaa ja sekoittaa!
(Alumiinikattila ei siis sovi sellaisille, joilla on jo valmiiksi nuppi sekaisin.)       ;)
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

dianora

Vai että pitää sekoittaa  :D... Entäs alumiininen paistinpannu; jos paistan siinä esim. kananmunia, sekoitanko niitäkin vai.. Nimittäin saan tarttumaan pannuun kananmunatkin ja tiukasti... Silloin ottaa pannuun, oli se sekaisin tai ei  :D
Tyytyväinen ihminen on koloonsa tyytyväinen.

>>lainattu Yanalta

THL tiedottaa

.
Joo, ottaa pannuun. Tiukasti.

Oon kerran yrittänyt sitä paistamista Trangian alumiinisella kannella.
Totesin, ettei riitä edes minun nopeuteni ja nokkeluuteni.
Tarvitaan kilo voita, niin sit vois jotain syntyä. Muuta kun siis kirosanoja.

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

dianora

Ok  :D nämä neuvot muistan, kun seuraavan kerran teen ruokaa alimiiniastioilla. Ja ennen kaikkea muistan, etten yritä paistaa yhtään mitään. Muistanko oikein, jos sanon, että joskus muinoin väitettiin, että alumiinikattiloista irtoaa jotain myrkyllistä???
Tyytyväinen ihminen on koloonsa tyytyväinen.

>>lainattu Yanalta

THL tiedottaa

.
Irtoaa, irtoaa.

Alumiinikattiloissa ei saa keittää mitään sellaista, joka liuottaa alumiinia.
Esimerkiksi alumiiniset mehumaijat ovat menneen talven lumia.
Tosin mehumaijoista irtosi aika vähäisessä määrin sitä metallia.
Tiedän alumiinisen mehumaijan, jota käytettiin kymmeniä vuosia, eikä senkään jälkeen siinä näkynyt missään kohtaa ainuttakaan reikää.      ;D

Ainakaan toistaiseksi ei tuolla mehumaijalla keitettyjen mehujen juojatkaan ole sairastuneet saati ennenaikaisesti kuolleet.
Mitä nyt vähän on ollut oireita korvien välissä.      ;D





Ei noista muiden puheista kannata välittää.

dianora

Mikä muu on sellaista ainetta, jota ei sovi alumiinikattilassa keitellä kuin marjat  ::)
Tyytyväinen ihminen on koloonsa tyytyväinen.

>>lainattu Yanalta

THL tiedottaa

.
Kaikki happamat ainekset.


----------------------------------

Alumiinisten mehumaijojen käyttöä ei enää suositella, koska niistä liukenee alumiinia varsinkin happamia marjoja keitettäessä.
Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen elintarvikelaboratoriossa on tutkittu alumiinin liukenemista keittoastioista. Raparperimehun alumiinipitoisuus oli jopa 170 milligrammaa kilossa, mikä on yli satakertainen tuoreeseen raparperiin verrattuna. Mustaherukkamehun alumiinipitoisuus lisääntyi työn edetessä: ensimmäisen pullollisen alumiinipitoisuus oli 20 mg/kg, kolmannen 40 mg/kg ja neljännen 77 mg/kg. Mansikkahillon alumiinipitoisuus kaksinkertaistui alumiinikattilassa ja happamassa marjakeitossa alumiinia oli moninkertaisesti muunlaisessa kattilassa keitettyyn verrattuna. Myös neutraali vesijohtovesi näytti liuottavan alumiinia. Mainittakoon tässä yhteydessä sekin, että kuitenkin esim. kaurapuuron keittäminen alumiinikattilassa ja kakun paistaminen alumiinivuoassa osoittautui turvalliseksi – nämä neutraalit ruoka-aineet eivät liuottaneet merkittäviä määriä alumiinia.

Saamme alumiinia elintarvikkeista ja juomavedestä, lisäksi esim. monet happamuutta neutraloivat vatsalääkkeet sisältävät alumiinia. Kaikki ruoansulatuskanavan kautta saatu alumiini ei kuitenkaan varastoidu elimistöön, vaan suuri osa siitä poistuu virtsan mukana.
Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan alumiinia ei haitallisesti kerry elimistöön, mikäli päivittäinen saatu alumiinimäärä on 5-125 mg/vrk. Alumiini näyttäisi varastoituvan ihmisellä aivoihin ja sen yhteyttä mm. Alzheimerin tautiin on tutkittu. Lisää tietoa alumiinin terveysvaikutuksista Terveysportti-sivustolta alla olevasta linkistä:

http://www.terveysportti.fi/pls/ltk...i=ttl00016

Toisena lähteenä käytetty
Tuire Kansasen artikkelia "Alumiinia kannattaa kartella" (Terveys 2000 -lehti, v. 1991, nro 5.)

----------------------

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

aladoobi


  Alumiini on aika ihmeellinen aine. Alumiinia on paljon maan kuoressa, mutta ei käyttökelpoisessa muodossa. Alumiinimetallin muodostaminen kuluttaa sähköä aika tavalla ja nykyään alumiini otetaan talteen mm. tölkeistä.
Alumiini ei kestä happoja mutta ei voimakkaita emäksiäkään. Lipeää ei pidä alumiinikattilassa keittää.  ???
Näin on näppylät, siten on sienet

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä