Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Ketju nro 656

Aloittaja Paha setä, 25.11.09 - klo:05:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

AveLazio

Laajasti ottaen kaikki elämä kuuluu biosfäärimme. Niistä elämänmuodoista on JOKO hyötyä TAI haittaa muille elämänmuodoille. Usein molempia.

Viruksista on vain haittaa. Hmm.
At a narrow passage there's no brother, no friend

Tiistai



On ennustettu (tiedemiesten taholta), että virukset ja bakteerimutaatiot koituvat ihmiselle kohtalokkaaksi. HIV:hin aiottiin saada rokotus viimeistään 5 vuoden sisällä, mutta eipä saatukaan, kun se pahus muuttuu koko ajan.
Maapallo ei tuhoudukaan ylikansoituksen takia vaan luonto huolehtii siitä, ettei sitä tapahdu. Kun asumme tarpeeksi ahtaasti olemme kehittäneet resistenttejä bakteereja (löytyy jo sairaaloissa), paras esimerkki on juuri nyt E-coli bakteeri Saksassa. Päivän sisällä aamulla tavallista ripulia sairastava voi olla jo illalla kuoleman kielissä ilman tehohoitoa.  Antibiootit eivät auta.  Kuin keskiajalla rutto!

Taidan alkaa uskomaan tuohon. Evoluutio hoitaa sen kuin on tehnyt tähänkin asti.... vain esim. HIV positiiviset, mutta ei sihen silti sairastuvat jäävät eloon jne.

Mikä ei tapa, vahvistaa! Onneksi itse olen nyt iltapäivällä tästä kohta yli. Mutta kun panee makuulle, niin alkaa särkemään enemmän poskionteloa,,, pitänee nukkua istuallaan tänään.

THL tiedottaa

Tiedän toki, että olen fiksumpi tässä kyseisessä asiassa kuin Ave ikinä osaa edes ajatella...

Viruksia ja kaikkia muita elämänmuotoja pitää tarkastella osana kokonaisuutta.
Tiedän, tämä vaatii liikaa resursseja 99.99999999 prosentilta kengänkuluttajista. Paljasjalkaisten osuutta en osaa sanoa.

Eräänä vihjeenä tuon esille sen, että ihmisille todella vaarallisten elämänmuotojen, kuten monien bakteerien, leviämisen esteenä ovat – mitkä muutkaan kuin virukset.

Toki – niinkuin edellä totesin – myös monet muut kuin vain virukset ovat rajoittamassa meille vaarallisten eliöiden kasvua.

Luonto on kokonaisuus, josta ei voi mitään ottaa pois ilman vakavia seurauksia.

Tästäkään huolimatta evoluutiolla ei ole mitään tavoitetta.



Ei noista muiden puheista kannata välittää.

AveLazio

Pudotan THL:n nyt itseni alle. Edellisen sekoviestin vuoksi.

Bakteereista suuri osa on meille välttämättömiä.

Viruksista ei yksikään.

Samaa mieltä siinä, että evoluutiolla ei todellakaan mitään suuntaa.
At a narrow passage there's no brother, no friend

THL tiedottaa

Eikö tämä saa sinua ajattelemaan, Ave?:

Me, ihmiset olemme sopeutuneet juuri tällaiseen maailmaan, missä me olemme eläneet tuhansia vuosia.

Onko siis tässä maailmassa, johon olemme sopeutuneet, viruksia? On.

Me emme ole sopeutuneet viruksettomaan ympäristöön emmekä eläneet sellaisessa maailmassa, jossa ei ole viruksia.

Tämä niin selvä ja yksinkertainen asia ja totuus, että mitä sinä, Ave, vielä ihmettelet?



Ei noista muiden puheista kannata välittää.


THL tiedottaa

#55
Tässä hieman taustaa:

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2010/09/tiedote-2010-09-14-10-56-04-537213

Tässä tietoa itse viruksista:

"Virukset voidaan luokitella esimerkiksi niiden isäntäeliöiden mukaan. Tällöin luokittelu saattaa käsittää erikseen vaikkapa eläinten, kasvien, sienten ja bakteerien virukset. Tämäntyyppinen luokittelu johtuu virusten spesifisyydestä: bakteriofagit eli bakteerivirukset tunkeutuvat ainoastaan bakteereihin, bakulovirukset ainoastaan niveljalkaisiin, rabies ainoastaan nisäkkäisiin ja niin edelleen. Jotkut virukset ovat hyvin spesifisiä, esimerkiksi HIV:n isäntäsoluiksi käyvät vain tietyt veren valkosolut."


Virustutkimus on vielä ns. lapsenkengissä, mutta esimerkiksi:

"Virusten käyttö lääketieteessä

Viruksia käytetään yleisesti virusvektorina siirtämään geenejä kohdesoluun (geeninsiirto, geeniterapia, geenitekniikka)."


Ei noista muiden puheista kannata välittää.

THL tiedottaa

#56
Saattaapi olla jopa niin, että ilman viruksia me emme tässä olisi keskustelemassa (ilman muuta se on niin, koska virukset ovat välttämättömiä muun elämän kannalta. Tuo virusten esiintyminen jo ennen mitään muuta elämää on toistaiseksi vielä vain eräs hypoteesi. Tosin melko pitkälle varteenotettava.):

"Matti Jalasvuori tutki väitöskirjassaan uutta virusryhmää, joka on todennäköisimmin syntynyt ennen ensimmäisiä solullisia organismeja. Kaikki nykyiset virukset lisääntyvät kuitenkin ainoastaan soluissa. Miten on siis mahdollista, että virukset olisivat voineet syntyä ennen soluja?

Jalasvuori ehdottaa, että virukset ja solut ovatkin molemmat esisolullisen evoluutioprosessin tuotoksia. Tutkiakseen tämän hypoteesin todenperäisyyttä Jalasvuori kehitti tietokonesimulaation, jolla alkeellisen elämän kehitystä voidaan tarkastella. Simulaatiot osoittivat, että ensimmäiset virukset ovat voineet toimia eräänlaisena tiedonjakeluverkkona esisolullisessa alkuyhteisössä. Esisolut ovat todennäköisesti olleet pieniä kuplamaisia rakenteita, joita on syntynyt meren pohjassa alkaalisissa purkausaukoissa noin neljä miljardia vuotta sitten. Atlantin pohjalla kohoaa nykyäänkin "Kadonnut kaupunki", jonka kerrostalojen kokoiset tornit ovat muodostuneet samankaltaisten purkausaukkojen oheistuotteena."

"Ensimmäiset virukset ovat siten olleet kuin kirjoja, jotka ovat levittäneet uusia geneettisiä keksintöjä toisiin esisoluihin. Samalla kun virukset ovat levittäneet hyödyllisiä keksintöjä, ne ovat levittäneet myös kirjapainotaitoa ja näin jokainen uusi esiviruksen infektoima solu on voinut jatkaa tiedon levittämistä. Täten yhteisö on pystynyt kehittymään kollektiivisesti yksittäisten solujen itsenäisten ponnisteluiden sijaan."

"– Analogiana voi ajatella modernia ihmisyhteiskuntaa, jossa meidän on välttämätöntä pystyä kommunikoimaan toistemme kanssa. Jos meillä ei olisi kykyä tiedonsiirtoon ihmisten välillä, asuisimme edelleen luolissa mutustamassa puolukoita. Virukset ovat siis voineet olla samaan tapaan välttämättömiä alkuelämän kehitykselle, Jalasvuori vertaa."

Ja vielä tämäkin:

"Tutkiessaan virusten vaikutusta bakteerien geneettiseen itsenäistymiseen, Jalasvuori huomasi, että tietyt virukset poistavat nopeasti antibioottivastustuskyvyn monilta antibioottivastustusgeenejä kantavilta bakteereilta. Suurin osa bakteriofagien eli bakteereita tappavien virusten kanssa eläneistä bakteereista pystyttiin tappamaan antibiooteilla, joille ne olivat vain paria päivää aikaisemmin olleet vastustuskykyisiä. Bakteerit menettivät myös kykynsä levittää antibioottivastustuskykyä bakteerista toiseen.

Jalasvuoren tutkimus avaa uusia mahdollisuuksia antibioottivastustuskykyisten sairaalabakteereiden, ja esimerkiksi viime aikoina uutisoidun supervastustuskyvyn aiheuttavan NDM-1-geenin, leviämisen estämiseen sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa."


Heh, Ave se vaan haluaa tappaa kaikki virukset!

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

THL tiedottaa

Matti Jalasvuori kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2001 Cygnaeus-lukiossa Jyväskylässä. Filosofian maisteriksi hän valmistui vuonna 2007 Jyväskylän yliopistossa. Parhaillaan hän työskentelee Jyväskylän yliopistossa Virustutkimuksen huippuyksikössä.

Samaan tulokseen viruksista ja niiden merkityksestä näemmä olemme päätyneet toisistamme tietämättä...

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

AveLazio

Virukset tappavat. Kuten tsunamit. Mutta voihan tsunamillakin surffailla. ;)
At a narrow passage there's no brother, no friend

THL tiedottaa

#59
Tsunamit ovat seurausta mannerlaattojen liikkeistä.
Mannerlaatat ovat välttämättömiä meidän elämämme kannalta.

Tästä osaatkin, Ave, tehdä analogian viruksiin.

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä