Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Energiansäästö aivojen osalta

Aloittaja THL tiedottaa, 01.06.10 - klo:05:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

rapevainaa

.
Tuloksena tutkimuksistasi on että sinulla on salaista aivotoimintaa.
Itse en ole päässyt noin valaistuun tilaan.

Tiistai



Minulla ei ole tähän kommentoitavaa, kun en ole vielä tutkinut teidän muiden tuloksia..  mutta sallittehan nauraa :P

S

En nyt sanoisi - että aivotoimintani olisi niinkään erityisen valaistua tilaa vastaava, pikemminkin nämä ns. 'salaiset aivomyrskyt' pitävät sisällään enimmäkseen aika hämäräperäisiä dimenssiotasoja. Mutta onpahan ainakin koko ajan tekeillä vireätä aivojumppaa, joka pitää mielen virkeänä.

- Eikä pääse aivojen synapsitkaan rapistumaan, kun kehittelee lämpimikseen erityyppisiä aktiviteetteja. Kytkentöjä siis riittää jos jonkinlaisia ainakin kotitarpeiksi asti - joten ei huolta taantumisesta senkään suhteen.

-Saa nauraa, jos huvittaa...?!

Lisäys; Sen verran tulosta on muuten tänäänkin syntynyt, että joku 'vieras' on muutamaan otteeseen tulostanut tätä ketjua. Saavutus se on tietysti omalla tavallaan sekin!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Eugen

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 01.06.10 - klo:11:41
Nukkuminen on parempi vaihtoehto.


Nukkuminenhan ei ole aivojen lepotila vaan kovalevyn eheytys. Ihminenhän voi kuolla tai vähintään sairastuu vakavasti jos ei saa nukuttua. Suurinta lepoa aivoille lienee TVn katselu, eritoten hömpän katselu (kisavisat), jossa ei tarvitse ajatella.
"Aye, caramba!"

Amanda

Lainaus käyttäjältä: S - 01.06.10 - klo:23:08


-Saa nauraa, jos huvittaa...?!

Lisäys; Sen verran tulosta on muuten tänäänkin syntynyt, että joku 'vieras' on muutamaan otteeseen tulostanut tätä ketjua. Saavutus se on tietysti omalla tavallaan sekin!

Ehkä jollain harvempien sanojen miehellä tai jopa kirjailijalla on ideapula ja toivoo löytävänsä niitä täältä? 

S

Kyllä nukkuminen on yhtä aikaa myöskin aivojen lepotila, kun aivot samalla työstävät, järjestelevät/poistavat tietoja muististaan. Uni on tavallaan myös eräänlainen elpymistila, jossa aivojen toiminta eheytyy unijaksojen aikana. Nukkuminen muistuttaa akkujen lataamista, joka taas vertautuu energiansäästö-systeemiin; ollessaan koko hermosto-järjestelmän ylläpidon kannalta elintärkeä toipumisjakso päivän rasituksista.

Krooninen pitkäaikainen nukkumattomuus/univaikeudet, voivat tosiaankin aiheuttaa elimistön sairastumisen. Ihmisen suorituskyky laskee & heikkenee, mielenterves horjuu. Sydän/verenkiertoelimistökin saattaa kärsiä, jopa pahimmillaan kuolema voi uhata, jos unta ei saa tarpeeksi.   

- Tuo mystinen tulostaja on muuten todellakin huomannut tämän ketjun ehdottoman vetovoiman. Johtuukohan se joistain tietyistä kirjoittajista, tai jutuista - jotka tässä threadissa ovat herättäneet ansaittua huomiota. Sitä voimme vain tykönämme pähkäillä...?!

- Hierokaamme siis niitä vilkkaita aivonystyröitämme, koska niistä harmaista aivosoluista tuskin on paljonkaan apua?!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Eugen

Tietysti tuo jäsennelty työ antaa aivoille jatkossa lepoa ja virkistää sitä kautta. Muistan kuitenkin katselleeni joskus jotain Prisma-dokkarin, joka käsitteli REM-unta, tuolloin ihmisaivojen toiminta on kaikkein vilkkaimmillaan.
"Aye, caramba!"

S

Todellakin, REM-univaiheen aikana uni on ensin pinnallista, kevyttä unta - mutta muuttuu sitten vähitellen eri vaiheiden kautta syväuneksi. Tällöin myös aluksi tietyt aivoalueet passivoituvat, kun taas hermoimpulssit joissakin aivojen synapseissa stimuloituvat merkittävästi.

Vilkeunessa silmänlikkeet ovat hyvinkin vilkkaita, hengitys kiihtyy, kontrolli katoaa, keho rentoutuu. Tässä vaiheessa yleensä ne kiehtovimmat & levottomimmat unetkin nähdään. REM-uni on todella tärkeä ihmisen psyykkeen kannalta. Sen aikana tapahtuu mm. oppiminen, sekä asioiden muistiin painaminen.

Jos ihmisen nukkumista jatkuvasti häiritään juuri REM-univaiheen aikana; niin se aiheuttaa väistämättä valveilla ollessa keskittymiskyvyn puutetta, ärtymystä, mielialavaihteluja, muistihäiriöitä yms. psyykkisiä vaikeuksia, jotka voivat korjaantua vain asianmukaisella levolla, eli säännöllisellä nukkumisella.

- Näihin unijuttuihin kun on aikoinaan syvällisessä mielessä perehtynyt; niin niiden kanssa peuhaaminen on antoisaa puuhastelua. On lisäksi hyvä tietää/tuntea perinpohjin uneen, sekä aivotoimintoihin liittyvät toimintamekanismit. Sillä samalla se on polku itsetuntemukseen, myös muutenkin oman kehon parempaan tuntemiseen. Tämä tieto auttaa myöskin parhaimmillaan henkisen tasapainon saavuttamisessa. 
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 02.06.10 - klo:09:11Nukkuminenhan ei ole aivojen lepotila vaan kovalevyn eheytys. Ihminenhän voi kuolla tai vähintään sairastuu vakavasti jos ei saa nukuttua. Suurinta lepoa aivoille lienee TVn katselu, eritoten hömpän katselu (kisavisat), jossa ei tarvitse ajatella.

Noin se on - Windowsissa ajetaan defrag - Linuxissa vastaava tehdään pakotetusti 30 käynnistyskerran jälkeen ... aikaa kuluu n. 10 - 15 minuuttia riippuen kuinka paljon on lisäillyt/poistanut tiedostoja.

Luin jostakin, että vuorokauden yhtäjaksoinen valvominen vastaa aivojen toiminnalle noin reilun promillen humalatailaa - ei siis nukkumattomana auton rattiin ! Reaktiot hidastuvat.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: S - 01.06.10 - klo:10:25
Aivotutkimuksia on tehty jo niin kauan kuin ihmismuisti lähihistoriaan asti ulottuu.

Noin v. 400 paikkeilla kreikkalaiset saivat selville että ajattelu on aivoissa. Siliti kesti  800 vuotta ennenkuin vaihtoehtoinen teoria, että sydän on ajettelun keskus, sai väistyä pään tieltä.

Edelleen puhutaan miten sydän sanoo. Se on jotain ylevää ajattelua mitä sydämestä tulee.

1921 saatiin selville että aivoissa hermoimpussi siirtyy kemiallisesti.


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä