Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

S demokratiasta ja maailmanmenosta ylipäätänsä

Aloittaja S, 08.01.12 - klo:21:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

risto

#40
Lainaus käyttäjältä: S - 12.01.12 - klo:22:09

- Olen elämää itseopiskelleena tullut itsenäisesti toimeen ilman päivänpolitiikkaa,

-  mutta yksilön arki koostuu paljon muustakin kuin poliittisen aatteen esiintuomisesta.

- Enemmänkin elämä on laajan kokemukseni myötä opettanut näkemään asioiden merkityssuhteita niiden eri kanteilta, erilaisia sidonnaisuuksia välttäen.

Tähän kaikkeen tarvitaan enemmänkin kehittynyttä psykologista silmää, arjen tuntemusta, sekä katutason perspektiiviä ruohonjuuritasolta lähtien, kuin mitään yksisilmäistä poliittista orientoitumista.


aaaamen
.

S

#41
Asioilla on aina olemassa monta puolta. Turha kiistää sitä, etteikö tämän maan yhteiskunnallisessa päätöksenteossa olisi puutteita tai epäkohtia. Sellaista demokraattista järjestelmää ei olekaan, jossa kaikilla olisi hyvät oltavat, tai etteikö korjattavaa riittäisi. Tietenkin päällisin puolin asiat saattavat näyttää hyviltä - tämä on kuitenkin vain se karkea pinta jota raaputtamalla paljastuu monia kipukohtia, jotka eivät päivittelemällä parane. Mutta kun vallalla on enemmistön valta, niin heikko-osaisimmat joutuvat tässä ahneuden sekä omaa etua tavoittelevien kourissa yleensä huonompaan asemaan. Siinä todellinen hyvinvointi kasaantuu vain harvoille & valituille.

Jotenkin kornia on seurata miten poliittiset päättäjät vaaleista toiseen lupailevat puheissaan poistaa mm. köyhyyttä, mutta todellisuudessa tämäkin ilmiö on globaali ongelma, missä tyhjät vaalilupaukset jää lopulta aina lunastamatta. Tälläinen hyvin toimeentulevien joukko ei edes kunnolla ymmärrä, tai ei välitä siitä että maassamme on lukuisia huonosti pärjääviä pahoinvoivia ihmisiä, joiden toimeentulo ei riitä ihmisarvoiseen elämään. Eivät ne ongelmat millään korulauseilla, tai tyhjien tynnyreiden kolistelulla poistu.

Tämän jälkeen pitäisi sitten kiltisti vaikka hampaat irvessä mennä äänestämään jotain täysin epäsopivaa ehdokasta, jonka arvomaailma sotii omia periaatteita vastaan. Uurnille on kuitenkin raahauduttava, kun se on jo muodostunut opituksi tavaksi - pelkästään siitä syystä että koska enemmistö toimii näin, tai se on olevinaan jonkunlainen kansalaisvelvollisuus. Tietysti jotkut innokkaimmat äänestävät ihan mielellään aatteen & vakaumuksen palo silmissään; mutta paljon on myös ihmisiä, jotka tekevät sen vain tottumuksen sanelemana, epävarmana omasta kannastaan.

- Silloin ei tarvitse myöskään suuremmin ihmetellä että yhä suurempi joukko poliittiseen järjestelmään tyytymättömiä, pettyneitä, turhautuneita ihmisiä ei vaivaudu äänestämään, koska katsovat sen turhaksi. He kokevat että mikään ei heidän elämässään kuitenkaan juurikaan muutu - vaan entinen meno jatkuu, istuu siellä salissa vallan lehtereillä sitten millaisia päättäjiä tahansa. He eivät halua pettää itseään; sillä heillä on periaate josta eivät luovu, ei edes minkään ulkoisen painostuksen alla. Tässä on omalla tavallaan myös tietynlainen paradoksi, joka ruokkii itse itseään. Ongelmien kohtaaminen peitetään, eikä hiljainen protesti välttämättä aina kanna pitkälle.

- Mutta tärkeintä tässäkin systeemissä on, että yksilö kaikesta huolimatta saa käytännössä tehdä oman valintansa, eikä ketään väkipakolla painosteta tekemään sellaista, joka on vastoin hänen omaa tahtoaan. Mutta periaatteessa kuitenkin, on asioita jossa pitkälti sanellaan kansalaisten oikeuksien & velvollisuuksien toteutumista. Keppiä sekä porkkanaa kyllä jaellaan monesti epätasa-arvoisesti; joka taas laittaa mietityttämään, että olisiko ihmissoikeuksien 'oikeudenmukaisuuden' toteutumisessa jotain vielä sellaista, jossa olisi paljonkin korjaamisen varaa. Jos minulta kysytään, niin sitä ei tarvitsisi kovinkaan kauaa miettiä...?!  

 
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Patu

Lainaus käyttäjältä: S - 13.01.12 - klo:11:53
....olisiko ihmissoikeuksien 'oikeudenmukaisuuden' toteutumisessa jotain vielä sellaista, jossa olisi paljonkin korjaamisen varaa. Jos minulta kysytään, niin sitä ei tarvitsisi kovinkaan kauaa miettiä...?!  

Uskon. Ei sinun juttusi koskaan mietityiltä vaikuta.

risto

#43
Lainaus käyttäjältä: S - 13.01.12 - klo:11:53


Tämän jälkeen pitäisi sitten kiltisti vaikka hampaat irvessä mennä äänestämään jotain täysin epäsopivaa ehdokasta,

- Mutta tärkeintä tässäkin systeemissä on, että yksilö kaikesta huolimatta saa käytännössä tehdä oman valintansa, eikä ketään väkipakolla painosteta tekemään sellaista, joka on vastoin hänen omaa tahtoaan.

Jos minulta kysytään, niin sitä ei tarvitsisi kovinkaan kauaa miettiä...?!  

 

hyvät hyssykät. Jos et ilmaannu äänestyspaikalle, eihän sitä kukaan edes huomaa.
Huutava ääni lähipuistossa/ lähikorvessa.

Pieleen sun äänestys menisi kuitenkin. Saisitko edes osumaa siihen ympyrään. Sinähän et voi laittaa numeroa siihen mihin se pitää. Oikeassa demokratiassa numeron saa piirtää minne vaan.

.

Patu

Joo, on se rumaa että pakotetaan kirjoittamaan se numero siihen ympyrään. Eikä saa edes niitä rakkaita värikyniä käyttää.

Ässän liturgiassa kiinnittää huomiota jatkuva negatiivisuus, kaikki on päin persettä, protestointi - toki hiljainen, ...ääh en viitsi toistaa.
Se mitä siis ihmettelen on että kun Ässä, tietäjä, toteaa esim. "..ihmissoikeuksien 'oikeudenmukaisuuden' toteutumisessa on jotain jossa olisi paljonkin korjaamisen varaa. " miksei hän tee mitään?
Miksi vain ruikuttaa ja nyreksii ja halveksii ja eristäytyy.
Perkele, eristäytyisi sitten eikä tulisi ruikuttamaan.

Mitä muuten on 'oikeudenmukaisuus' - onko se kovastikin eri asia kuin oikeudenmukaisuus ? Kerro meille oi terävä tietäjä.

THL tiedottaa

Mä luulen, et Ässä piirtää – jos siis menee äänestään – siihen ympyrään hienon S-kirjaimen.

Tai voi se tietysti kirjailla koko sen lapun yltä päältä ässillä. Ei siitä tiedä.




Ei noista muiden puheista kannata välittää.

S

#46
Minusta on naurettavaa vaivautua äänestyskoppin, jos aikoo raapustaa sinne protestiäänenä jonkun asiattoman merkinnän. Jos ei äänestysintoa löydy, miksi lähteä pelleilemään tuollaisen asian kanssa. Yllättävän paljon näitäkin hylätyiksi luettavia merkintöjä esiintyy vaaleista toiseen. Kaikki eivät ymmärrettävistä syistä ota kyseistä toimitusta tosissaan, vaan haluavat halventaa sitä tälläisillä toimilla. Jos jokin asia ei kiinosta, miksi lähteä sabotoimaan sitä kyseisillä toimilla.

Itse kuitenkin keskityn maltillisesti kritisoimaan vallitsevia oloja, ottamalla voimakkaasti kantaa ilmiöiden perustoihin. Se voiko sitten yksittäinen kansalainen tehdä yhteiskunnallisille epäkohdille omilla toimillaan mitään, onkin sitten jo toinen juttu. Yksi keino on olla aktiivinen tekemällä kansalaisaloitteita, mutta niidenkin teho on kyseenalainen; riippuen siitä millaisessa asenneilmapiirissä, tai millaisilla resursseilla & prioriteeteillä kulloinkin päätöksiä tehdessä liikutaan. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinot yksilöllä ovat moninaiset, mutta omalta osaltaan myös varsin rajalliset. Tietenkin kansanvallan nimissä äänestäminen on ainakin näennäisesti se kaikkein tehokkain tapa saada oma äänensä kuuluville.

- Jotkut ovat tahollaan hyvinkin äänekkäitä, toiset taas tyytyvät seuraamaan sivusta olosuhteiden & tilanteiden kehittymistä. Nämä maan hiljaisimmat saattavat kokea että ovat vähemmistön asemassa, toisilla on jopa tahtomattaan syrjäytyneen leima otsassaan. Omiin asenteisiin tai suhtautumisiinsa voi toki aina yrittää vaikuttaa, osin myös yhteisiin asioihin. Mutta totuushan on, että jos olot eivät ponnisteluista juurikaan parane, eikä tule vaikeuksiankaan keskellä kuulluksi, niin väkisinkin se laittaa miettityttämään, onko tässä systeemissä enää mitään järkeä.

- He jotka tyytyvät vain hyssyttelemään tai kieltämään ongelmien vakavuuden; ovat usein niitä jotka myötäilevät yleistä totuutta, eivätkä uskalla kyseenlaistaa vallitsevia oloja, vaikka ne olisivat kuinka epäoikeudenmukaisia tahansa. Paineiden/painostuksen alla ongelmia vähätellään, koska vastahankaan oleminen koetaan kiusalliseksi tavaksi olla oikeassa. Voidaan sanoa että kollektiivi pettää pahasti itseään, jos yksilö ei uskalla olla rehellinen itselleen - eikä siinä sivussa myöskään kanssaihmisilleen!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

karpalo

KRHMÖHH, asiaan

Siis asiaan MR, Asche

Kirjoittelit tuohon tyyliin:
Lainaus
Minusta on naurettavaa vaivautua äänestyskoppin, jos aikoo raapustaa sinne protestiäänenä jonkun asiattoman merkinnän.
----------------

Aivan hauskaa ja asiatonta pohtimista. En mieti sen enempää, huomenna on täällä  edessä kova matsi LUKKO- ÄSSÄT. mitä veikkaat,  S , kumpi voittaa?

Täällä on lyöty miljoonia  €uroja LUKON puolesta. En usko näihin juttuihin, voi vielä käydä kylmät.

Muuten tsemppiä vaan myös sinne omintakeisajattelijoille, kyllä se siitä irto.

t. eräs jäsen

Patu

Lainaus käyttäjältä: S - 13.01.12 - klo:19:54
- He jotka tyytyvät vain hyssyttelemään tai kieltämään ongelmien vakavuuden; ovat usein niitä jotka myötäilevät yleistä totuutta, eivätkä uskalla kyseenlaistaa vallitsevia oloja, vaikka ne olisivat kuinka epäoikeudenmukaisia tahansa.

Mitä soopaa.
Mitä hyötyä on tuollaisesta jorinasta: ikinä et pääse ratkaisuihin, siihen mitä pitää tehjdä.
On niin saatanan helppoa olla kapinallinen, kyseenalaistaa kaikki, mutta mitä sitten?
Mitä aiot tehdä?
Käpertyä napasi ympärille kuin sisäänkasvanut varpaankynsi.


S

#49
Kyllä oman elämänsä eteen voi tehdä paljonkin, jos vaan asennetta & motivaatiota riittää. Kun asioihin orientoituu kunnolla, ei tarvitse katua jälkeenpäin. Tulostakin syntyy, mutta ei toisten ihmisten painostuksen vuoksi. Kun ei pelkää esittää näkemyksiään & mielipiteitään, hyväksytään ne tai ei - se on vahvan persoonan merkki. Uskallusta olla omaa poikkeavaakin mieltään, on erityisen kunnioitettava piirre ihmisessä.

Kun henkilö ei kapinoi kapinoimisen vuoksi, vaan siksi että haluaa olla oma itsensä, toteuttaa rohkeasti sekä tervehenkisesti itseään, vastuksista tai muiden negatiivisista puheista välittämättä, niin silloin hän on sinut ympäröivän maailmankin kanssa. Joitakin tälläinen suorapuheisuus voi tietty ärsyttää, tai jotkut kokevat sen ruikuttamisena - mutta se on yksinomaan heidän ongelmansa. Persoona joka ei välttämättä hae perusteetonta hyväksyntää puheilleen, eikä pyytele sanomisiaan anteeksi, on mielestäni oikealla tiellä.

- Arvostettavaa on myöskin, jos osaa ottaa asiat sellaisena kuin ne eteen tulevat, piilottelematta tai häpeämättä omia kantojaan. Vain tätä kautta voi kasvaa ihmisenä mittoihin, jossa ei kuvia nöyristellen kumarreta. Onnekseen elämäänsä hallitseva yksilö ei kaikissa toimissaan muiden puheiden mukaan asioita hoida, vaan siten miten ne itse parhaaksi näkee. Tämä pätee kaikkeen tekemiseen, on sitten kyseessä mikä elämänalue tahansa!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä