Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Puoluekentät suuren murroksen edessä?

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, 25.10.10 - klo:09:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 18 Vieraat katselee tätä aihetta.

Tiistai

#360
Niin taitaa käydä..
jo ennen vaaleja Soini erehtyi melkein kehumaan nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka on päässyt tuohon pisteeseen juuri sen kritiikin kautta.

Olen välttynyt hänen videoiltaan tähän asti, mutta viimeksi katselin yhden. En ole koskaan nähnyt puhuvan. Kieltämättä hyvä ja rento puhuja.. siitä suosio ruohonjuuritasolla. Tietää tarkkaan, mistä kenkä puristaa ja osaa sanoa juuri sen, mitä siellä ajatellaan.  

Vaikutti älykkäältä.. ehkä vähän ovelalta ja tosiaan sain sen mielikuvan, että jos pääsee hallitukseen niin ääni kellossa muuttuu.  Itsetietoinen ja vallanhimoinen..

S

Näin ulkopuolisen kriittisen tarkkailijan silmin katsottuna, sekä pitkäaikaiseen kokemukseen nojaten voin analyyttisesti arvioida; että oikeastaan tämän poliittisen karnevaalihumun pölyn laskeutuessa, juuri mikään ei tule käytännössä muuttumaan. Arki alkaa tämän kornin näytelmän jälkeen samoissa merkeissä kuin aina ennenkin - eli mitään suuria mullistuksia ei tulla missään mielessä kokemaan.

- Entinen meno siis jatkuu; kansa purnaa vaalien jälkeen samaan tapaan kuin ennenkin. Onhan tämä nähty jo niin moneen kertaan aikaisemminkin. Nykyinen politiikan teko/yhteisten asioiden hoito jättääkin sopivasti kysymyksiä & vastauksia avoimeksi. Mutta me ansaitsemme juuri sellaiset päättäjät, ketkä me sinne itse valitsemme, joten turha sitten nurista jälkikäteen...?!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

karpalo

Juu niistä on valittava, ketkä ovat ehdolla. Mielellään valitsee vielä sellaisen kenellä olisi jonkinlaiset mahdollisuudet läpimenoon.

Kun täälläkin päin katselin joidenkin "outojen" ehdokastyyppien valokuvvia, niin Jumankauta, kuinka niin epäonnistuneita otoksia saa kasvoista aikaiseksi.

Jos on muutenkin ruma äijä, niin kannaattaako retuseerata vielä kammottavamman näköiseksi. No ei nämä kauneuskilpailut ole, mutta tuolla systeemillä on hävinnyt etukäteen.

Itse epäilen, että Suomi, jos tosissaan irtisanoutuu Hulvattomien EU-maiden tukemisesta tällä tapaa, niin tekee sen vasta jos Saksa päätyy tuohon ratkaisuun.

Ei Suomen poliitikoilla ole ns. kansanomaisesti sanottuna "Munaa" ryhtyä moiseen asiaan omin nokkinensa.

Tiistai

#363
Lainaus käyttäjältä: postman - 17.04.11 - klo:20:26



Itse epäilen, että Suomi, jos tosissaan irtisanoutuu Hulvattomien EU-maiden tukemisesta tällä tapaa, niin tekee sen vasta jos Saksa päätyy tuohon ratkaisuun.

Ei Suomen poliitikoilla ole ns. kansanomaisesti sanottuna "Munaa" ryhtyä moiseen asiaan omin nokkinensa.

Taidat olla oikeassa..

Puolet äänistä laskettu, trendi on selvä, tuolla seurattavana:
http://www.hs.fi/?cmp=tm_etu_etusivu


Tiistai

#364
Taitaa olla ensi kertaa historiassa, että seuraan Suomen eduskuntavaaleja näin.

Saadaanko Timo Soini pääministeriksi?  



Toisella foorumilla on eräs fiksuna pitämäni mies kirjoittanut, että "On tämä surullinen maa."




Pelottaa melkein lukea kansainvälisistä medioista reaktiota huomenna..  ::)

Muokkaus:
Twitterissä on meneillään live keskustelua http://twitter.com/search?q=%23MuutanPoisSuomesta


'

Patu

Kansainväliset reaktiot perustuvat tietenkin oletuksin seuraavasta hallituksesta ja sen politiikasta.
Suomalainen demokratia, päinvastoin kuin demokratian ihmemaa Ruotsi, lähtee majhdollisuudesta ottaa perussuomalaiset hallitukseen.
Kun hallitus syntyy, jokainen puolue on joutunut tinkimään vaatimuksistaan. Mistä ovat perussuomalaiset tinkineet, se on kysymys.
Jos perussuomalaiset ovat hallituksessa, sillä hallituksella täytyy olla vahva enemmistö. Ei sen varaan voi laskea että perussuomalaiset kaikissa asioissa ovat hallituksen kannalla, että ryhmäkuri pätee.


Minä löysin näistä vaaleista sen positiivisen puolen negatiivisista asioista: ilahduin suuresti kun eräät inhokkini putosivat.
Rohkenen sanoa vain yhden: Paavo Väyrynen.

Tiistai


Ulkomaalaisille True finns ovat populistinen edistyksen vastainen peräkamarin poikien ja kaljupäiden puolue.

Mutta on tässä jotain hyvääkin, kun hallitsevat piirit ravisteltiin hereille. Yli puolet edustajista, kai, vaihtuu.. viittaus edellä oleviin viesteihin, ettei mitään muuttuisi.

Ja että EUn maat, joille siihen pääsy oli lottovoitto myös huomaavat, ettei miljardit yhteisestä kassasta olekaan itsestäänselvyys.   Ei voi kuvitella oikeastaan missään EUn maassa jonkun obskurdin äärilaidan puolueen 5-kertaistavan kannatuksensa neljässä vuodessa ja pääsevän hallitukseen.. sitä keskiyön aikaan jo saksal. tv-kanavalla sanottiinkin.

mrsFox

Mielestäni Soinia ei sovi kuvaamaan sana "vallanhimoinen" sen varsinaisessa merkityksessä. Tässä tapauksessa halu saada valtaa oli joka ikisellä ehdokkaalla, ja asioista päättäminen on lopulta vallankäyttöä. Ilman valtaa ei missään tehdä mitään. Me äänestäjätkin käytimme valtaa.

Jos Katainen ymmärtää puolueensa tulevaisuuden olevan vaakalaudalla enemmistöpaikoista huolimatta, hän hakee kyllä kompromisseja neuvotteluissa. Poliittinen ilmapiiri suuntaa muutosta eteenpäin, ja neljän vuoden päästä Kokoomuksen tilanne voi muussa tapauksessa olla paljon huonompi.

Mielenkiintoiset ajat on edessä.

karpalo

#368
Lainaus käyttäjältä: Patu - 18.04.11 - klo:08:51


Minä löysin näistä vaaleista sen positiivisen puolen negatiivisista asioista: ilahduin suuresti kun eräät inhokkini putosivat.
Rohkenen sanoa vain yhden: Paavo Väyrynen.

Hyvä, Hyvä!

Rohkenen sanoa toisenkin nimen,  Marja Tiura. Edellisten vaalien äänikuningatar ja iltapukujensa loisteesta maan kamaralle kapsahtanut ynseähkö Mediaesiintyjä.

 En suinkaan  moiti kuitenkaan puoluetta. Jyrki Katainen on nuoruudestaan huolimatta taitava poliitikko.

S

#369
Ei tässä nyt ole taaskaan aihetta mihinkään suuriin riemunkiljahduksiin. Poliittiset voimasuhteet eivät varmastikaan paljoakaan muutu entisestä, vaikka nyt saatiinkin tavallaan 'uutta' verta tulevan hallituskoalition muodostamiskuvioihin. Perinteisten valtapuolueiden asetelmat saavat tämän hieman totutusta poikkeavan mandaatin johdosta tällä kertaa vaan vähän erilaisia painotuksia.

- Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin näyttää kuitenkin vahavasti siltä että; poliittisen kentän linjamuutokset eivät kuitenkaan tule tästäkään huolimatta olemaan kovinkaan radikaaleja, sillä kompromissejä joudutaan tekemään puolin sekä toisin. Joten vaikka nyt eräänlainen protestimieliala onkin käytännössä osittain realisoitunut, niin ainakin näennäiseen konseksukseen tullaan puolueiden ryhmäkurin myötä pääsemään joka tapauksessa.

- Näin ollen se vanha tuttu karu arki koittaa jälleen kerran näille valituille päättäjille, kun lupausten lunastusten aika on käsillä. Tämänkin kansanvavallan toteutuman polttopisteessä on vaan taaskin elettävä seuraavat neljä pitkää vuotta. Epäilyksen varjo kuitenkin lankeaa tätä taustaa vasten, myös koko poliittisen järjestelmän ylle; sillä mihinkään ei voi enää kunnolla luottaa - eikä mikään tunnetusti ole niin varmaa kuin epävarmaa, varsinkin kun politiikasta puhutaan...?!    
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä