Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Kenen intressissä on maailmaloppu?

Aloittaja rapevainaa, 23.07.10 - klo:19:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 23 Vieraat katselee tätä aihetta.

S

Näin todellakin on, ainakin vielä toistaiseksi. Maailmankaikkeus eli universumi aurinkokuntineen on laaja systeemi, joka käsittää mm. planeetat, tähdet, galaksit linnunratoineen, sekä kaikkeuden itsessään. Tämä avaruuden suunnaton laajuus etäisyyksineen on jo haasteellinen alue tutkittavaksi, myös empiiristen havaintojen kannalta tarkasteltuna.

- Kun tai jos tämä kaikkeuden muodostama järjestelmä totaalisesti vaikkapa oletetun laajentumisen jälkeen romahtaa, niin olevaisuus saattaa lakata kokonaan olemasta. Tämä prosessi on koko ajan käynnissä, joka etenee vääjäämättä monimuotoista päämääräänsä kohti. Tarkat ajankohdat ovat vielä jokseenkin epäselviä, vaikka joitain tieteellisiä arvioita koko ajan tehdäänkin. Täysin ei vieläkään tiedetä, miten kaikki tulee loppujen lopuksi tapahtumaan.

- Maailmankaikkeuden kohtalosta on esitetty useita eri teorioita. Se voi laajeta tai supistua vuorotellen lähes ikuisesti, häipyen lopulta olemattomiin. Tai se voi myös lakata laajenemasta, jopa jäädä nykyiselleen. Tai lopulta saavuttaa parhaan mahdollisen muodon, sekä luhistua sitten hitaasti gravitaation vaikutuksesta.

- Näitä spekulatiivisia pohdintoja on välillä ihan valaisevaa mietiskellä - ilman pelonsekaisia tuntemuksia, tai muitakaan pessimismiin taipuvaista kauhukuvien liestomista. Joillakin on vain enemmän aavistuksia tai tietoa näistäkin ilmiöistä, kuin toisilla. Joten näillä mennään, hamaan loppuun asti...?!    
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

karpalo

Lainaus käyttäjältä: S - 25.07.10 - klo:12:21
. Tämä avaruuden suunnaton laajuus etäisyyksineen on jo haasteellinen alue tutkittavaksi, myös empiiristen havaintojen kannalta tarkasteltuna.


Kuinka pitkä ja leveä on suunnaton avaruus., etäisyydet siis ääripäästä toiseen ? Vai puhutaanko isosta pallomuodosta, tai ovaali., ikäänkuin jäärata tai ravirata.

Ja tarkkaan ottaen., mistä kohtaa tulisi ja olisi paras alkaa empiiristen havaintojen tarkastelu., niiden kirjaaminen, dokumentointi.?

Ja kun sen sitten on saanut valmiiksi, niin kenellle sen olis paras  viedä tarkastettavaksi.?

Tämä kysely vaan, jos aikaa riittää saatan itsekin tutkia Avaruutta vähän tarkemmin. Katotaan nyt jos aikaa liikenee ton Petskun ja Viivin sopan takia.

S

Kyllä avaruus on välimatkoiltaan niin käsittämättömän suuri, että aurinkokuntamme etäisyyksiä mitattaessa tutkijat joutuvat käyttämään apunaan astronomisia tähtitieteellisiä yksiköitä. Eli valovuosilla ilmaistaan yleensä etäisyyksiä tähtiin & galakseihin.

- Jos ajatellaan että valovuosi on valon vuodessa etenevä matka, eli arviolta jotain 9.5 miljardia kilometriä; valonnopeuden ollessa n. 300.000km/s. niin tämä kertonee jotain tutkimusten haasteellisuudesta. Siinä voi välillä empiiriset havainnot heittää rajustikin tavanomaisella mittaasteikolla mitattuna.

- Oma empiriikkani toisin perustuu aivan toisenlaisiin omakohtaisiin havaintoihin, jotka olen aikojen saatossa eri energiamuotojen kautta omaksunut. Mutta ei niistä sen enempää, koska laajat tutkimukseni ovat vieläkin osittain kesken, eikä niitä sovi liikaa tuoda esille. Tiedä sitten valmistuuko havaintomateriaalini koskaan omana elinaikanani?!

- Näiden tutkimustulosten päätökseen saaminen vaatii siis edelleen aikaa sekä vaivaa. Kaikki ajallaan kuitenkin, eikä tässä ole lopultakaan mihinkään kiire - vaikka eräässä mielessä tutkimusten valossa sitä eletäänkin osittain jo valovuosia edellä nykyistä aikaamme, joka ei aina ole syntyvien aikaparadoksien kannalta paras vaihtoehto, erilaisten ennakoivien toteutumisten kannalta katsottuna!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: S - 25.07.10 - klo:13:10.

- Oma empiriikkani toisin perustuu aivan toisenlaisiin omakohtaisiin havaintoihin, jotka olen aikojen saatossa eri energiamuotojen kautta omaksunut. Mutta . . . valmistuuko havaintomateriaalini koskaan omana elinaikanani?! 
kertoisit edes mikä
on tärkein asia

S

Mikä on se tärkein asia... nyt kyllä jäi tuo edellinen kyssäri hieman roikkumaan ilmaan; eli jätti tulkinnanvaraa tai jopa ajattelemisen/ihmettelemisen aihetta kaikin puolin, saati sitten vastaaanottajille & lukijoille itselleenkin.

- Mutta eiköhän tässä jo ne tärkeimmät asiat tullutkin jo todettua. Tarkoitus kun ei ole näissä yhteyksissä kertoa mitään sellaista, joka voisi herättää ihmisissä liiallista pessimismiä. Vaikka ehkä sekin ilmiö on tullut jo moneen kertaan tämänkin ketjun myötä nähtyä.

- Katsotaan kuitenkin ihan rauhassa, mihin tämä kaikki tulee loppujen viimeksi vielä johtamaan...?!  
- Tiedon jyvät versovat viisautta -


karpalo

Lainaus käyttäjältä: S - 25.07.10 - klo:13:10
Kyllä avaruus on välimatkoiltaan niin käsittämättömän suuri, että aurinkokuntamme etäisyyksiä mitattaessa tutkijat joutuvat käyttämään apunaan astronomisia tähtitieteellisiä yksiköitä.

Haluaisinkin tutkia kaikkea ihan itse, alusta lähtien.  Jos ottaa huomioon muiden tutkimuksia, voi jo alkupää lähteä vinoon., eli vikasuuntaan.

Tekisin niinkuin sinäkin ja lähtisin ihan itse liikkeelle. Onko lennokeista apua ? Tai jos lähetän oman tutkimusilmapallon avaruuteen., niin mitä tietotekniikkaa siihen tulisi laittaa mukaan.

Se ei saisi olla kovin raskasta., ja olisiko Cerniltä mahdollisuus saada joitain käytöstä poistettuja komponentteja. Minkälaisia luotaimia olet itse lähetellyt ja miten olet ne varustellut?.

Kyselee tälläinen Noviisi tutkijan alku.

AveLazio

Maailmanloppua ei tässä maailmassa ole koettu. Dinojen kuolema oli big thing, mut ei siinä loppunut kuin dinojen valtakausi. Ihmisen kehitys on jo ohittanut sen kriittisen pisteen, jonka jälkeen ihminen on tuhoamaton. Ei ees mikään luonnonmullistus tee meille "dinoja" - eli mikään ei voi meitä tuhota. Suurin vaara on noi S:n mainitsemat asteroidit, "avaruuden möhkäleet". Nekin pystyttäisiin jo torjumaan. Tämän maailman loppu tulee sitten ku aurinkomme alkaa kuolla eli yli 3 mrd:n vuoden päästä. Ja silloin ihminen asuttaa jo koko nyt tunnettua universumia.

Sini 4 viittasi oikeaan asiaan, joka tuntuu joillekin olevan vipivieras! Ihmisyksilö on käytännöllisesti katsoen kuolematon jo muutaman vuosikymmenen sisään. Teistä jotkut eivät taida seurata tieteen kehitystä kovin tarkoin. Hm.
At a narrow passage there's no brother, no friend

S

Omat tutkimusmetodini ovat sen verran omalaatuisia, että en niitä suosittele kenellekään. Sitä paitsi saan havaintomateriaalia tahoilta, jotka eivät ole tästä maailmasta. Enempää en voi valitettavasti kertoa, koska nämä tietoni ovat salaisia, sekä sitä myöten myöskin omalta osaltaan sinetöityjä.

- En lisäksi voi muutenkaan paljastaa tutkimustuloksiini liittyviä havaintoja, koska tutkimukset edistyvät omaan tahtiinsa. Ulkopuoliset eivät näin saa tietää mitä tahollani puuhastelen, koska muuten joutuisin tietojen vuotamisen johdosta pahaan välikäteen. Tämänkin olen jo moneen kertaan tuonut eri yhteyksissä julki.

- Tyydytään siis vain näihin pintapuolisiin spekulointeihin, mitä tänne ripottelen silloin tällöin. Itse en todellakaan myöskään seuraa kovin tarkkaan tieteen nykyistä kehitystä, koska niiden teoriat ovat mielestäni pääosiltaan ajastaan jäljessä, sekä muutenkin laahaavat henk.koht. tietoihini verrattuna pahasti perässä.

- Luotankin tätä taustaa vasten vain omiin empiirisiin havaintoihini, joista viime kädessä muodostuu oma yksityinen totuuteni, joka ei kaikilta osin aina edes kestä päivänvaloa. Mutta sekin on asia, joka ei tässä valossa peilaten enää toivon mukaan vaadi tämän enempää selityksiä...?!    
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Sini

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 25.07.10 - klo:15:59
Sini 4 viittasi oikeaan asiaan, joka tuntuu joillekin olevan vipivieras! Ihmisyksilö on käytännöllisesti katsoen kuolematon jo muutaman vuosikymmenen sisään. Teistä jotkut eivät taida seurata tieteen kehitystä kovin tarkoin. Hm.

Rakkaat outomaalaiset!
Huomasitteko tämän tiedeuutisen toukokuussa?
Kuolemattomuutta tutkitaan monelta eri suunnalta. Keväällä oli tv-dokumenttikin.

Yhdysvaltalaistutkijat kehittivät keinotekoisen solun
20.5.2010 22:37

A A
STT–AFP–Reuters–DPA

Washington. Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat onnistuneet luomaan ensimmäistä kertaa keinotekoisen solun. Kyse on toisin sanoen elävästä solusta, jota ohjaa keinotekoinen perimä.

Tutkimus julkaistiin Science-lehdessä. Keksintöä pidetään suurena askeleena keinotekoisen elämän kehittämisessä.

"Tämä on ensimmäinen itsenäiseen solun jakautumiseen pystyvä laji, joka on tietokoneen luoma", sanoi tutkimusryhmää johtanut Craig Venter.

Venter sanoi haluavansa yrittää valmistaa seuraavaksi bakteereja, joita voisi hyödyntää polttoaineiden valmistuksessa. Bakteerien avulla voisi kenties valmistaa myös leviä, jotka imisivät hiilidioksidia ilmasta. Lisäksi ne voisivat auttaa parempien rokotteiden kehittämisessä.

"Kyse on tärkeästä askeleesta sekä tieteellisesti että filosofisesti. Tämä on ainakin muuttanut omaa näkemystäni siitä, miten elämä määritellään", Venter sanoi.

Sini


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä